Τζομπανάκη: «Δεν είχα φανταστεί πως θα ξαφνιαστώ από χαρές ανομολόγητες και θλίψεις πολυδάκρυτες»
Showbiz

Τζομπανάκη: «Δεν είχα φανταστεί πως θα ξαφνιαστώ από χαρές ανομολόγητες και θλίψεις πολυδάκρυτες»

Αν η Μαρία Τζομπανάκη χωρούσε ολόκληρη τη ζωή της μέσα σε μια πρόταση, αυτή θα ήταν: «Η διαδρομή μιας γυναίκας που θέλησε να ζήσει σερί δύο ζωές».

Η αγαπημένη ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για τον σύζυγό της και αν θα ήθελε να τον πείσει να έρθει μαζί της στην Ελλάδα και για το πώς αισθάνεται ως γιαγιά.

Εχετε επιστρέψει οριστικά στην Ελλάδα. Ο σύζυγος σας βρίσκεται στην Αμερική. Πώς βιώνετε αυτή την απόσταση; Θα θέλατε να τον πείσετε να έρθει μαζί σας στην Ελλάδα;

Είμαι μεταξύ δύο ηπείρων και μου αρέσει αυτό. «Πέτρα που κυλά δεν χορταριάζει», λέει ο αδελφός μου ο Μιχάλης κι έχει δίκαιο. Κινούμενη συνεχώς δημιουργώντας δράσεις πολιτισμού, δεν έχω χρόνο να σκεφτώ πως υπάρχει απόσταση. Ο Γιάννης είναι σπουδαίος επιστήμονας και είναι απαραίτητες οι υπηρεσίες που προσφέρει. Είναι εγωιστικό να απαιτήσεις να αλλάξει τη ζωή του ο σύντροφος σου για να «βολευτείς» εσύ. Είναι πολίτης του κόσμου, ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους. Η πατρίδα και το σπιτικό ενός αγαπημένου ζευγαριού είναι η καρδιά του.

Πώς θα περιγράφατε τη ζωή σας με έναν τίτλο;

«Η διαδρομή μιας γυναίκας που θέλησε να ζήσει σερί δύο ζωές».

Τι λέτε για την πρόοδο της κοινωνίας σε σχέση με τον ρόλο της γυναίκας;

Οι γυναίκες αγωνίζονται πολλά χρόνια διεκδικώντας ισότητα με το ανδρικό φύλο και για να αναγνωριστεί η αξία τους στην εξέλιξη της κοινωνίας και της ανθρωπότητας Και μόνο το γεγονός πως ακόμα αγωνίζονται γι' αυτό σημαίνει πως ακόμα υποτιμάται το γυναικείο φύλο. Αλλιώς δεν θα το συζητούσαμε αυτό. Δεν θα ήταν «επίτευγμα», αλλά ουσιώδες και μη αμφισβητούμενο δεδομένο. Αλίμονο, είναι ντροπή για το ανθρώπινό είδος να υποκινείται ακόμα ο ρατσισμός ανάμεσα στα δύο φύλα.

Πώς αισθάνεστε ως γιαγιά; Είναι πολύ ξεχωριστό αυτό το συναίσθημα;

Φυτεύεις ένα σπόρο και φυτρώνει ένας βλαστός Που τον φροντίζεις κ< γίνεται δέντρο. Κι αυτό το δέντρο κάνει καρπό. Και ο σπόρος του φυτρώνει. Και φύεται νέος βλαστός για να γίνει δέντρο. Αυτό νιώθω με λατρευτικό δέος: το θαύμα! Το ασύλληπτα τέλειο θαύμα της ζωής που έχω στην αγκαλιά μου.

Οταν ξεκινούσατε στην υποκριτική, τα φανταζόσασταν όλα αυτά που έχετε ζήσει μέχρι σήμερα;

Δεν είχα φανταστεί πως ως άνθρωπος θα ντυθώ ολοκληρωτικά την αγάπη και θα κοιμηθώ αγκαλιά με τον πόνο. Πως θα ξαφνιαστώ από χαρές ανομολόγητες και θλίψεις πολυδάκρυτες και θα γονατίσω από άσκοπες υπερηφάνειες. Πως θα πάρω αποφάσεις δύσκολες με γενναιότητα και θα κάνω άλματα επικίνδυνα πάνω από χαράδρες. Πως θα έχωνα θυμάμαι αποχωρισμού που πλήγωσαν και ασύγκριτες ευτυχίες. Οχι, δεν φανταζόμουν πόσο ωραίο θα ήταν να ζήσω. Για εμένα αυτή η διαδρομή έχει αξία. Η ζωή.

Είστε μια πολύ γοητευτική γυναίκα. Τι συμβουλές θα δίνατε στις πιο ώριμες γυναίκες;

Το ρωτάω γιατί αρκετές τις πιάνει ένας πανικός και καταφεύγουν σε δραστικές λύσεις, που όμως το αποτέλεσμα δεν τις δικαιώνει. Ποιο είναι το μυστικό της ομορφιάς σας; Δεν ξέρω τι να σας απαντήσω. Νιώθω αμήχανα. Επειδή θεωρώ πως είναι πολύ προσωπική υπόθεση για μια γυναίκα ο τρόπος που επιθυμεί να βλέπει τον εαυτό της στον καθρέφτη. Εγώ προτιμώ να τον βλέπω στα μάτια του γιου μου και στα μάτια αυτών που αγαπώ. Αφήστε που θεωρώ πολύ λυπηρό να ντρέπεται μια γυναίκα να μεγαλώσει. Αυτό κι αν είναι ύπουλα επιβεβλημένος ρατσισμός.

Πηγή:Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved