Στέλιος Ρόκκος – Μιχάλης Stavento: «Η νύχτα έχει σκληρούς ανθρώπους»
Showbiz

Στέλιος Ρόκκος – Μιχάλης Stavento: «Η νύχτα έχει σκληρούς ανθρώπους»

Ο Στέλιος Ρόκκος και ο Μιχάλης Stavento μίλησαν για όσα τους έχει μάθει ο κόσμος της νύχτας.

Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες ανέφεραν επίσης αν έχει τύχει κάποιο ακραίο σκηνικό στα μαγαζιά που τραγουδούν.

Τι θα μπορούσατε να πείτε πως σας έχει μάθει ο κόσμος της νύχτας;

Μιχάλης: Εγώ δεν μπορώ να σ’ το απαντήσω αυτό γιατί έχω επιλέξει συνειδητά να απέχω από τα νυχτερινά κέντρα. Νιώθω πως τα λουλούδια και όλο το κλίμα δεν ταιριάζει στην αισθητική και το ύφος των τραγουδιών μου.

Στέλιος: Εγώ είμαι στη νύχτα τριάντα χρόνια. Και έχω μάθει ένα πράγμα, να κρατώ τον λόγο μου. Θα σου πω κάτι τώρα που θα σε κουφάνω. Έχω κάνει τόσους δίσκους στην Panik και δεν έχω συμβόλαιο. Άμα θέλω, αύριο το πρωί φεύγω. Αλλά ξέρουν ότι έχω λόγο και μπέσα.

Έχει τύχει κάποιο ακραίο σκηνικό στα μαγαζιά που τραγουδάς;

Στέλιος: Η νύχτα έχει σκληρούς ανθρώπους αλλά έχει και κόσμο που βγαίνει να διασκεδάσει. Εγώ μένω σε αυτό. Τώρα αν θες να μπλέξεις, μπλέκεις… Όλα υπάρχουν στη νύχτα, όπως και στη μέρα. Πιστεύω ότι τα πιο άσχημα πράγματα στην ανθρωπότητα γίνονται τη μέρα. Και οργανώνονται σε γραφεία το πρωί και όχι το βράδυ. Από κουστουμάτους.

Μιχάλης: «…Κρύβονται πίσω από γραφεία, σινιέ ντυμένοι θα τη κάνουν τη ληστεία, δεν τους αγγίζουν αυτούς οι νόμοι, μας κλέβουν, μάγκες, τους ζητάμε και συγγνώμη» λένε οι στίχοι από ένα τραγούδι που είχα γράψει κάποτε, το «Αυτοί και οι άλλοι».

Eσύ, Μιχάλη, ήσουν για αρκετά χρόνια στη hip hop σκηνή. Εκεί ποιοι άγραφοι νόμοι επικρατούν;

Μιχάλης: Εμείς είχαμε τότε πολύ το ξύλο. Στέλιος: Γιατί, στα μπουζούκια δεν έχει ξύλο; Μιχάλης: Τότε το ξύλο υπήρχε ανάμεσα στο hip hop και το low bap. Είχε πολλά τέτοια πράγματα, αλλά ας μην τα αναλύσουμε.

Τώρα η κόρη σου έχει βγάλει μια πιο ευαίσθητη πλευρά σου; Πώς είσαι ως πατέρας;

Στέλιος: Αν δεις τα μάτια του Μιχάλη όταν κοιτάει την κόρη του, δακρύζουν. Είναι έτοιμος μπαμπάς! Λιώνει για την κόρη του.

Τη νανουρίζεις με τα τραγούδια σου;

Στέλιος: Όχι, ρε το παιδάκι, θέλει να κοιμηθεί, πλάκα κάνεις;

Μιχάλης: Αν τη νανούριζα εγώ, θα ήταν μονίμως ξύπνια. Ευτυχώς, έχει τη μάνα της, που τραγουδά πάρα πολύ καλά. Και όταν τα βρίσκουμε δύσκολα, τη νανουρίζουμε με Ρόκκο.

Τελικά οι άντρες ωριμάζουν κάπως περισσότερο όταν αποκτούν παιδί;

Στέλιος: Εγώ θα σ’ το απαντήσω αυτό. Και θα σου πω πως όλοι οι άντρες είναι αγόρια. Και αγόρια παραμένουν.

Μιχάλης: Θα συμφωνήσω. Έτσι και ο άντρας χάσει το αγόρι από μέσα του, τον αυθορμητισμό του, τελείωσε… Και αυτή είναι η συμβουλή μου προς όλους τους άντρες εκεί έξω. Να μη χάσουν ποτέ το αγόρι μέσα τους. Το έχω κάνει και τραγούδι, είναι το Βουτιά στο κενό με τον Δήμο Αναστασιάδη, και μιλά ακριβώς για αυτό.

Στέλιος: Κατά καιρούς κρατώ κάποιες σημειώσεις στο κινητό. Έχω γράψει λοιπόν κάπου «όλοι οι άντρες είναι αγόρια, μην τους παίρνεις σοβαρά». Το πιστεύω αυτό.

Μιχάλης: Κι εγώ και λέω να το κάνουμε τραγούδι αυτό, αδελφέ, είναι ωραίος στίχος!

Πηγή:ΟΚ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved