Δήμητρα Κολλά: «Μου δίδαξε το πόσο γλοιώδης, σεξιστής μπορεί να γίνει κάποιος αν του δοθει εξουσία»
Showbiz

Δήμητρα Κολλά: «Μου δίδαξε το πόσο γλοιώδης, σεξιστής μπορεί να γίνει κάποιος αν του δοθει εξουσία»

Η ηθοποιός Δήμητρα Κολλά μπορεί να έγινε γνωστή μέσα από την σειρά Λίτσα.com, ωστόσο σε πρόσφατη συνέντευξή της, αποκάλυψε πως αυτή η σειρά της άφησε και μια πίκρα.

Η Δήμητρα Κολλά είναι μία ηθοποιός που ξεχωρίζει για το ήθος, το ταλέντο και τη χαρούμενη διάθεσή της. Παρ’ ότι ειδικά στο θέατρο, έχει κάνει και δραματικούς ρόλους, ποιος μπορεί να ξεχάσει τον ρόλο της «Γιώτας», που υποδύθηκε στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Λίτσα.com».

Η ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν για τη σειρά και εξέφρασε και την πικρία της από το γεγονός ότι δεν πληρώθηκε όλα τα επεισόδια που εμφανίστηκε.

-Πώς προέκυψε ο ρόλος σου στη σειρά;

Το «Λιτσα.com» ήταν το τρίτο σίριαλ που έκανα, αλλά το πρώτο που έλαβα μέρος ως βασικός ρόλος. Θυμάμαι ότι ήμουν σε απογευματινή πρόβα, ούσα ακόμα στη σχολή για τις εξετάσεις, όταν με πήρε τηλέφωνο η αγαπημένη μου πλέον Ξένια, και μου είπε ότι η σκηνοθέτης Όλγα Μαλέα ήθελε να με δοκιμάσει για το πρώτο της σίριαλ. Εκ των υστέρων έμαθα ότι με είχε δει στο «Big Bang» που παιζόταν εκείνη την εποχή. Οπότε, νομίζω ότι και η τύχη έπαιξε καθοριστικό ρόλο, μιας και η Όλγα μου με είδε στο 4ο επεισόδιο! Ήμουν πάρα πολύ χαρούμενη όταν πήγαινα την ίδια μέρα στο κάστινγκ, δεν με ένοιαζε αν θα πάρω τον ρόλο, δεν είχα κανένα άγχος, ένιωθα ήδη ότι είχα κερδίσει ένα ανεκτίμητο δώρο αλλά και ένα στοίχημα που είχα βάλει με τον εαυτό μου. Για μένα αν η πινελιά που βάζεις σε μια ερμηνεία σου μπορεί να κάνει αυτόν που θα την δει, να θέλει να σε εμπιστευτεί και για τη δική του δημιουργία, είναι ένα είδος αναγνώρισης, ένα τεράστιο δώρο! Οπότε δεν είχα άγχος για το αν θα τα πω καλά ή αν θα πάρω τον ρόλο, ήθελα απλά να πάω! Νομίζω ότι αυτή μου η διάθεση συνέπεσε και με το όραμα της Όλγας για τη «Γιώτα», η οποία ήταν αυτό ακριβώς που βίωνα εγώ στο κάστινγκ. Απολάμβανε το κάθε λεπτό σαν παιχνίδι, με τη χαρά ενός παιδιού που ανακάλυψε έναν θησαυρό! Ένα συναίσθημα που με ακολούθησε και στα τρία κάστιγκ που πέρασα. Αλλά και στο τελευταίο που ήταν ιδιαίτερα καθοριστικό για μένα, μιας και θα έκρινε τη μεταξύ μας χημεία. Εγώ γι’ άλλη μια φορά πέταγα από χαρά και ενθουσιασμό, γιατί είχα δίπλα μου τη γλυκιά μου Σοφία, την οποία ήξερα ήδη από το «Big Bang» και ένιωθα άνετα, αλλά και την υπέροχη Ιωάννα, που μόλις την γνώρισα ένιωσα αμέσως μια προστατευτικότητα γι’ αυτήν, λες και ήμασταν φίλες χρόνια. Όμορφες στιγμές, αγνές στιγμές.

-Κατά πόσο ο ρόλος της «Γιώτας» σε βοήθησε στην πορεία της καριέρας σου;

Να σου πω την αλήθεια, δεν το γνωρίζω! Θα ήμουν όμως αχάριστη αν έλεγα ότι δεν το έκανε κιόλας... Σίγουρα έγινα λίγο πιο αναγνωρίσιμη στο ευρύ κοινό, σίγουρα κάποιοι συνάδελφοι θα με έμαθαν μέσα από αυτήν τη σειρά, μιας και για αρκετό χρονικό διάστημα συνέχιζε να είναι στον αέρα. Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι πρόσφατα προβαλλόταν πάλι από το Μακεδονία TV. Αν δεν είχε έρθει αυτή η άτιμη οικονομική κρίση, ίσως και να είχε εξελιχθεί πολύ διαφορετικά, η μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτόν τον χώρο στην Ελλάδα. Εξάλλου όταν έχεις ένα παρουσιαστικό σαν το δικό μου, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Οφείλω όμως να πω ότι αυτό δεν μου συνέβη στην πορεία μου στο θέατρο και θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Δημήτρη Καρατζιά που είδε και έβγαλε στην επιφάνεια όλα όσα κρύβω και δεν έμεινε σε ένα ακόμα typecast. Πιστεύω πολύ ότι η τύχη είναι ένας τεράστιος παράγοντας για το προς τα πού θα οδεύσεις και πόσο θα εξελιχθείς ως καλλιτέχνης. Σίγουρα η γλυκιά μου «Γιώτα» έβαλε και αυτή το λιθαράκι της στην καλλιτεχνική μου εξέλιξη.

-Πώς θυμάσαι αυτή τη συνεργασία;

Με μια γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά, γιατί είχαμε ένα συνεργείο που μέσα από την ιδιαιτερότητα του καθενός, έμαθα πόσο καλά μπορώ να συνυπάρξω μαζί τους και στο τέλος να έχω αναπτύξει τεράστια αγάπη για όλους τους! Πολλή γλυκιά, γιατί ερμήνευσα τη «Γιώτα», μια επιστήθια φίλη που θα ήθελα να έχω στην ζωή μου και δεν τα κατάφερα ποτέ! Έμπνευση των Κωνσταντίνας Γιαχαλή και Παναγιώτη Μαντζιαφού που ήταν διπλά μου πάντα, για να συζητήσουμε τα πρέπει και τα πώς του ρόλου. Ήταν και οι δυο τους υπέροχοι, δημιούργησαν έναν πολύπλευρο χαρακτήρα με προσωπική εξέλιξη και μου έδωσαν τον χώρο ώστε να μπορέσω και εγώ με τη σειρά μου να αναδείξω μια υπέροχη «Γιώτα». Πολύ πολύ γλυκιά, γιατί έκανα μια σειρά με 3 διαφορετικούς σκηνοθέτες που ο καθένας, έφερε τη δική του πινελιά, αλλά και στον τρόπο γυρίσματος. Ξεκινήσαμε τα γυρίσματα με τη μοναδική Όλγα Μαλέα και πάνω που άρχιζα να μαθαίνω τον τρόπο της, ήρθε ο αεικίνητος Παναγιώτης Πορτοκαλάκης. Γι’ άλλη μια φορά εκεί που άρχιζα να μαθαίνω τον δικό του τρόπο, εμφανίστηκε η υπέροχη και φίλη μου πια Μαρία Λάφη, με την οποία συνεργαστήκαμε αργότερα και στο θέατρο. Το αποτέλεσμα ήταν να κάνω τρία σίριαλ στην τιμή του ενός! Μεγάλο σχολείο. Και τέλος πετιμέζι, γιατί η συνεργασία μου με όλους αυτούς τους υπέροχους συνάδελφους, μόνο χαρά μου έδωσε! Ήταν πολύ δοτικοί μαζί μου, με συμβούλευαν, με πρόσεχαν και με βοηθούσαν στο να βγαίνει ένα ωραίο αποτέλεσμα. Ήταν όλοι τους υπέροχοι και δεν έχω να θυμηθώ καμιά περίεργη ή ψωνίστικη συμπεριφορά, παρά μόνο αγάπη, γι’ αυτό και τους λατρεύω όλους τους! Όσο για το πικρή, θα πω ότι η πίκρα αυτή δεν μπορεί να μετρηθεί! Οι ιδιοκτήτες μιας εταιρείας παραγωγής έπαιξαν με τις ζωές και τα όνειρα τόσων ανθρώπων, που οποιονδήποτε χαρακτηρισμό και να χρησιμοποιήσεις γι’ αυτούς είναι πολύ λίγος μπροστά σε αυτό που έκαναν σε όλους μας. Από τα 38 επεισόδια πληρώθηκα τα 9 και φυσικά ποτέ το 1 που έκανα για την «Εργαζόμενη γυναίκα». Βέβαια, η τούρτα της πίκρας είχε και κερασάκι! Υπήρχε ένα άτομο της παραγωγής που ήταν απαράδεκτος! Πήρα μεγάλο μάθημα από αυτόν, μου δίδαξε το πόσο προσβλητικός, αντιεπαγγελματίας, γλοιώδης, σεξιστής, ρατσιστής, και δολοπλόκος μπορεί να είναι κάποιος, όταν του δοθεί λίγη εξουσία! Λυπηρός απλά...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved