Αλικάκη: «Με την «Αναστασία» δεν ένιωθα άνετα με τον πολύ κόσμο. Είχα πάθει κάτι σαν αγοραφοβία»
Showbiz

Αλικάκη: «Με την «Αναστασία» δεν ένιωθα άνετα με τον πολύ κόσμο. Είχα πάθει κάτι σαν αγοραφοβία»

Η Μυρτώ Αλικάκη μίλησε για το #MeToo, αλλά και για το γεγονός ότι η ίδια δύσκολα θα νιώσει φόβο, αν και στο παρελθόν της είχε τύχει ένα περιστατικό, όπου δεν άντεχε τον πολύ κόσμο και την αναγνωρισιμότητα.

Την γνωρίσαμε μέσα από την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση στην πολύ επιτυχημένη σειρά "Αναστασία", όπου κατείχε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι την Μυρτώ Αλικάκη την διακατέχει μια πηγαία αισιοδοξία για ζωή, μιας και η ίδια έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν φοβάται τίποτα και είναι έτοιμη για οποιαδήποτε ανατροπή. Η αγαπημένη ηθοποιός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Marie Claire μίλησε για το πως ίδια μεγαλώνει δυο γιους την εποχή, που το ελληνικό #MeToo έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, για τα πρότυπα της σημερινής κοινωνίας, αλλά και για φοβίες, που τυχόν έχει περάσει στο παρελθόν.

Πως μεγαλώνετε τους δυο γιους σας την εποχή του #Metoo;

Τα παιδιά μου με έχουν δει να παλεύω για την επιβίωση μας και ξέρω ότι με εκτιμούν για αυτό. Με έχουν δει, επίσης, να αγαπώ πολύ τον μπαμπά τους.

Και είναι ωραίο να έχουν την εικόνα μιας γυναίκας που αγαπάει τον βασικό άνδρα που τους αφορά. Επιπλέον, αυτό που τους έχω μάθει από τότε που ήταν μικροί είναι πως ό,τι μας ενοχλεί το λέμε, δεν χτυπάμε, δεν πληγώνουμε με τις λέξεις. Τα συζητάμε τα πράγματα, διαφορετικά κάποια ώρα μπορεί να εκραγούμε. Τους έχω. μάθει ακόμα να ζητάνε συγγνώμη. Πρώτα από όλα ζητώντας εγώ η ίδια, όταν κάποιες φορές τύχει να βγω εκτός εαυτού. Τέλος, τους έχω δώσει τον χώρο να με κατηγορήσουν για ό,τι έχουν ανάγκη να με κατηγορήσουν. Καΐ δυο-τρεις φορές που συνέβη, είχαν δίκιο. Ημουν φάουλ.


Το παράδειγμα στο σπίτι βοηθάει. Τι γίνεται όμως με την υπερέκθεση στη μάτσο κουλτούρα;

Θα με αναγκάσετε να πω ότι η τάση που έχουμε ως κοινωνία, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι να προβάλλουμε μόνο τα αρνητικά πρότυπα. Και όμως δίπλα σε αυτή τη φρίκη, εγώ γνωρίζω άνδρες που είναι αξιέπαινοι. Οχι μόνο για το πώς συμπεριφέρονται στις γυναίκες τους, αλλά και για το πώς συμπεριφέρονται στα παιδιά τους... Ανδρες που μεγαλώνουν καταπληκτικά τα παιδιά τους, όταν η μάνα έχει εξαφανιστεί ή δεν αντέχει ή έχει πεθάνει.Όμως κανείς δεν εστιάζει σε αυτά τα πρότυπα. Ασχολούμαστε μόνο με το ζοφερό.


Δεν είναι παράλογο. Τι λέτε για την πρόσφατη επιδημία γυναικοκτονιών;

Η αλήθεια είναι ότι οι άνδρες έχουν εκπαιδευτεί μέσα στην ίδια κοινωνία τελείως διαφορετικά από τις γυναίκες. Εκφράζονται περρσότερο με τη βία και είναι πιο δυνατοί σωματικά. Που σημαίνει ότι αυτό το παιχνίδι δεν παίζεται ισότιμα. Και όταν ένα παιχνίδι
δεν παίζεται ισότιμα, τη δύσκολη δουλειά την κάνει ο πιο ισχυρός. Αυτός οφείλει να αποδείξει την ποιότητα του.

Τώρα που γίνεται ένας πρώτος απολογισμός με το #ΜεΤοο, έχει αλλάξει ο τρόπος που διαχειρίζεστε τον εαυτό σας στη δουλειά;
Νομίζω ότι όλους θα μας βοηθήσει. Λύνεται λίγο παραπάνω π γλώσσα. Ακόμα και η δική μου, που δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη, δυσκολία! Εΐχε όμως τύχει να πω «πώς θα το διαχειριστώ αυτό;» ή να αντιμετωπίζω κάτι λίγο πλάγια. Τώρα είμαι πιο ελεύθερη να
αντιμετωπίσω κάτι περισσότερο ευθέως, λιγότερο διπλωματικά.


Τα τελευταία δύσκολα δυο χρόνια διαποτιστήκατε και εσείς από φόβο;
Ευτυχώς, εδώ έρχεται ο χαρακτήρας μου! Μη μου πεις εμένα «φοβήθηκες";
με πιάνει μια απίστευτη αντίδραση. Αρνούμαι να φοβάμαι. Ούτε καν η πανδημία δεν με κατέβαλε. Φοβίες γενικά δεν έχω. Ενα μόνο πράγμα έχω νιώσει στη ζωή μου ότι με τρόμαξε πολύ και ήταν ο κόσμος. Τότε με την «Αναστασία».


Τι νιώθατε δηλαδή;

Ηταν σαν μια μικρή αγοραφοβία. Δεν ένιωθα άνετα, ένιωθα ότι τα βλέμματα ήταν πάνω μου, ότι δεν ήταν κανονικό αυτό. Το δούλεψα. Το πρώτο που έκανα ήταν ότι πήγα στο Ολυμπιακό Στάδιο στη συναυλία των Rolling Stones (σ.σ.: 1998). Και τώρα έχω περάσει στο τελείως άλλο άκρο. Θα μπορούσα να βγάλω τα άπλυτα μου με
μικρόφωνο στο Συνταγμα.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved