Σπύρος Μπιμπίλας για δίκη Φιλιππίδη: «Οι μάρτυρες ξεπερνούν τους τριάντα»
Showbiz

Σπύρος Μπιμπίλας για δίκη Φιλιππίδη: «Οι μάρτυρες ξεπερνούν τους τριάντα»

Στις 28 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη του προφυλακισμένου ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο λόγος για τον οποίο διακόπηκε η δίκη είναι το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να δώσει ο ίδιος το «παρών» λόγω ασθένειας και έτσι ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε αναβολή.

Ωστόσο, το πρωί της 18ης Μαρτίου πέρασαν το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας οι μάρτυρες κατηγορίας και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας. Ο ίδιος, μιλώντας στο «S» αναφέρει όλα όσα έγιναν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου:
«Η κατάσταση είναι ψυχοφθόρα. Είμαι μάρτυρας, με έχει καλέσει το δικαστήριο,
γι’ αυτό και πήγα. Περνάμε μια δύσκολη φάση όλοι αυτήν την περίοδο...».


Ο Σπύρος Μπιμπίλας απαντά στις φήμες που ήθελαν κόσμο να φωνάζει συνθήματα. «Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, δεν υπάρχει τέτοιο κλίμα. Το σωματείο ηθοποιών δεν κάνει τέτοια. Πήραμε την απόφαση να μην εμφανιστούμε σε καμία από τις δίκες υπό τη μορφή διαδήλωσης, για να μη θεωρηθεί πως το σωματείο εμπλέκεται με τρόπο ουσιαστικό στις δίκες», τονίζει, ενώ αναφέρει πως έκπληξη του έκανε ο αριθμός των μαρτύρων αλλά και τα πρόσωπα που είδε, τα οποία δεν περίμενε πως θα βρίσκονταν εκεί. «Υπήρχαν αρκετά άτομα απέξω, καθώς ήρθαν πολλές γυναίκες, αλλά και άνδρες, για να υποστηρίξουν τα κορίτσια. Εγώ, προς έκπληξή μου, είδα τους μάρτυρες, γιατί δεν τους ήξερα - είδα πρόσωπα οικεία μου, που δεν περίμενα πως θα είναι μάρτυρες
στη δίκη. Είναι πολλοί, πάνω από 30, και δεν ξέρω αν θα χρειαστεί να έρθουν και άλλοι...», λέει.

«Όταν μπήκα στη διαδικασία των εκλογών του ΣΕΗ, δεν ήξερα τι θα επακολουθήσει. Μπήκα με γνώμονα να φτιάξουμε τις συλλογικές συμβάσεις. Αμέσως μετά έγινε η έκρηξη του “#MeToo” και έπεσε ένα τεράστιο βουνό στο κεφάλι μας. Η διαχείριση, που γίνεται με αρκετή σύνεση και ψυχραιμία, έχει κάνει τον κόσμο να
πιστεύει πως κάνουμε κάτι σωστά και μας εκδηλώνει τ τη συμπαράστασή του», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved