Γρηγόρης Μπιθικώτσης: «Όποιος πει ότι δεν ζορίστηκε οικονομικά αυτά τα δυο χρόνια, λέει ψέματα»
Showbiz

Γρηγόρης Μπιθικώτσης: «Όποιος πει ότι δεν ζορίστηκε οικονομικά αυτά τα δυο χρόνια, λέει ψέματα»

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης έχει πίσω του ένα όνομα ιστορία. Γιος του σπουδαίου Γρηγόρη Μπιθικώτση, ακολουθεί με ταλέντο, αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια την πορεία του αείμνηστου πατέρα του.

Έχει διαγράψει μια αξιόλογη καριέρα στο τραγούδι και με κάθε ευκαιρία τιμά το όνομά του.

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης μίλησε για την περιοδεία που ετοιμάζει, για την πανδημία αλλά και για το κίνημα #metoο.



Πώς σας βρίσκω επαγγελματικά αυτήν την περίοδο;

Με βρίσκεις σε ένα δημιουργικό τρέξιμο, καθώς ετοιμάζουμε την μεγάλη περιοδεία που θα ξεκινήσει τον Μάιο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την γέννηση του πατέρα μου. Οπότε θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα αλλά θα πάμε και στην ομογένεια και στην Κύπρο. Θα είναι μεγάλες αφιερωματικές συναυλίες για τα 100 χρόνια Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Περάσαμε δυο δύσκολα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας. Πώς το βιώσατε εσείς όλο αυτό;

Ήταν μια πραγματικά πολύ δύσκολη περίοδος, που ουσιαστικά μας έπιασε απροετοίμαστους, ειδικά εμάς τους καλλιτέχνες. Ήταν πολύ βαρύ ειδικά για εμάς. Προσωπικά μου ήταν πολύ δύσκολο το να είμαι αναγκασμένος να κάθομαι κλεισμένος σε ένα σπίτι και να μην μπορώ να δουλέψω, να εκφραστώ και να έχω επαφή με το κοινό. Μέσα σε όλο αυτό βέβαια ήταν και ο φόβος για την υγεία μου και για την υγεία των αγαπημένων μου προσώπων.

Ζοριστήκατε και οικονομικά;

Όποιος πει ότι δεν ζορίστηκε οικονομικά αυτά τα δυο χρόνια, λέει ψέματα. Σαφώς και ζορίστηκα. Ο κλάδος του πολιτισμού πέρασε τα πάνδεινα και συνεχίζει να περνάει δυστυχώς. Δεν έχουμε επανέλθει. Εκεί που πάμε λίγο να συνέλθουμε από την πανδημία, έχουμε τον πόλεμο. Δηλαδή δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Στον χώρο του αθλητισμού και του θεάτρου είδαμε το κίνημα me too να φέρνει στην επιφάνεια πολύ σοβαρές καταγγελίες. Στον χώρο του τραγουδιού υπάρχουν ανάλογα περιστατικά;

Σίγουρα υπάρχουν κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του τραγουδιού. Γιατί να μην υπάρχουν; Το ότι δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα, προφανώς κάποιους λόγους θα έχουν αυτοί που δεν μιλάνε. Εγώ πάντοτε έλεγα και λέω πως όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρέπει αμέσως να το καταγγέλλουμε και αυτοί που πραγματικά φταίνε -κι όχι αυτοί που νομίζουμε πως φταίνε- να καταδικάζονται και να τιμωρούνται παραδειγματικά. Θα ήθελα επειδή έχω ένα κοριτσάκι νεογέννητο, όταν μεγαλώσει, αυτό που θα το συμβουλεύσω είναι ότι οτιδήποτε της συμβεί, αμέσως να το φωνάξει και να το πει. Τη στιγμή όμως που θα της τύχει, ούτε σε δέκα ούτε σε τριάντα χρόνια, αμέσως!

Υπάρχει κάποια συνεργασία στη οποία δυσκολευτήκατε και δεν θα θέλατε να επαναλάβετε;

Πολλές συνεργασίες υπήρξαν κατά τη διάρκεια της καριέρας μου που ήταν δύσκολες, αλλά όχι σε βαθμό που δεν θα ήθελα να ξανά συνεργαστώ. Συμβαίνει με κάποιους ανθρώπους να ταιριάζεις και με άλλους όχι τόσο αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είμαι άνθρωπος που κρατάω μέσα μου πράγματα, ούτε κακίες. Πιστεύω στην αγάπη και όχι στο μίσος.

Ποια είναι αυτή η στιγμή στην καριέρα σας που θα θυμάστε πάντα;

Είναι αρκετές. Η μία που θυμάμαι πάντα είναι όταν τραγούδησα το «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» και με διηύθυνε ο αείμνηστος Μίκης Θεοδωράκης και ο πατέρας μου από κάτω θεατής στην πρώτη σειρά. Άλλη μια αξέχαστη βραδιά ήταν όταν το 2002 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που έγινε συναυλία προς τιμήν του πατέρα μου με την συμμετοχή όλων των Ελλήνων τραγουδιστών και στο τέλος ανέβηκε στην σκηνή ο πατέρας μου και του έπαιζε η ορχήστρα να πει ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη και αυτός στράφηκε προς το κοινό και τους είπε θέλω να πω το «Του Βοτανικού ο μάγκας πέθανε την Κυριακή», το οποίο χόρεψε κιόλας και έπεσε το στάδιο.

Πηγή: Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved