Στέλιος Πετράκης: Ταξιδεύοντας στον χρόνο με τον «Πάνο» από την σειρά «Να με προσέχεις»
Showbiz

Στέλιος Πετράκης: Ταξιδεύοντας στον χρόνο με τον «Πάνο» από την σειρά «Να με προσέχεις»

Ο Στέλιος Πετράκης που υποδύονταν τον «Πάνο» στην επιτυχημένη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Να με προσέχεις», νοσταλγεί και μιλάει για τις χρυσές εκείνες εποχές.

Ο ηθοποιός Στέλιος Πετράκης έχει υποδυθεί σημαντικούς ρόλους, τόσο στη μεγάλη σκηνή του θέατρο όσο και στην μικρή οθόνη της τηλεόρασης. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους ηθοποιούς, όπως με τον αείμνηστο Αλέκο Αλεξανδράκη, καθώς και με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη ο οποίος ήταν αυτός που τον βοήθησε ώστε να αναδειχτεί το ταλέντο του μέσα από την επιτυχημένη σειρά του MEGA, «Να με προσέχεις», με τον ρόλο του Πάνου.

Ο ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Λοιπόν» μίλησε για τα γυρίσματα και το κλίμα που επικρατούσε εκείνη την περίοδο, αλλά και για την συνεργασία του με τον μοναδικό Χριστόφορο Παπακαλιάτη.

Πώς προέκυψε ο ρόλος σου στη σειρά;

Είχα πάει τότε στο studio ΑΤΑ για να αφήσω βιογραφικό (τότε τα παραδίδαμε αυτοπροσώπως, στο Internet ήταν ακόμη στα πρώτα του βήματα 20 χρονιά πριν). Βγαίνοντας από το ασανσέρ έπεσα επάνω στην Μύρνα Τσάπα, τη σκηνοθέτιδα της σειράς, η οποία αφού της είπα πως είμαι ηθοποιός με πήγε κατ' ευθείαν σε ένα γραφείο και με σύστησε στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Αργότερα έγιναν δοκιμαστικά και τελικά μου ανατέθηκε ο ρόλος του «Πάνου» στο «Να με Προσέχει».

Κατά πόσο ο ρόλο, σε βοήθησε στην πορεία της καριέρας σου;

Σίγουρα με βοήθησε αρκετά η σειρά και ο ίδιος ο ρόλος. Το πρόσωπο μου έγινε αναγνωρίσιμο, και η σειρά έκανε μεγάλη επιτυχία, όπως κάθε σειρά που υπογράφει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Πώς θυμάσαι αυτήν τη δουλειά και τι γεύση σου έχει αφήσει;

Tην θυμάμαι με νοσταλγία. Ήταν η χρυσή εποχή της ελληνικής τηλεόρασης, δουλεύαμε πολλές ώρες αλλά το κλίμα ήταν πραγματικά υπέροχο. Οι σχέσεις των ηθοποιών μεταξύ μας αλλά και με τα μέλη του συνεργείου, ήταν εξαιρετικές. Κάναμε πλάκες είχαμε φουλ συνεργατικό κλίμα. Η Μύρνα Τσάπα σκηνοθετούσε ήταν υπέροχη και όλοι δίναμε τον καλύτερο εαυτό μας, παρά την κούραση από τα απαιτητικά γυρίσματα.

Θυμάσαι στιγμές αστείες, δυνατές, έντονες, από τα γυρίσματα, κλπ;

Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη σκηνή όπου σε ένα δείπνο που γυρίζαμε, βρέθηκα να παίζω στην ίδια σκηνή με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Τρομερά δυνατό συναίσθημα. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό, ήταν αυτό για έναν νέο τότε ηθοποιό, όπως ήμουν εγώ! Είχα μεγαλώσει με τις ταινίες του και ξαφνικά ήμασταν συνάδελφοι στο ίδιο πλατό! Ήταν ένας πολύ σπουδαίος ηθοποιός, αλλά πάνω απ' όλα και άνθρωπος. Δίπλα μας συνέχεια, μας έδινε οδηγίες και μας έλεγε να μην έχουμε άγχος. Ενώ έκανε και πολλά αστεία, σαν μικρό παιδί. Απίστευτος! Για τα ... γυρίσματα της σειράς επίσης, είχαμε βρεθεί στους Παξούς όπου και μείναμε αρκετές ημέρες. Σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ τα γυρίσματα και τη διαμονή σε αυτό το πανέμορφο μέρος! Αυτά είναι και τα καλά της δουλειά μας!

Πώς θα χαρακτήριζες τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη μέσα από τη συνεργασία σας;

Αυτό που θυμάμαι εγώ είναι ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό συνεργάτη, πολύ προσηλωμένο σε αυτό που έκανε, με μεγάλη αγάπη για τη δουλειά και υψηλό επαγγελματισμό. Ήξερε πού και πότε να επέμβει, αυστηρός αλλά και διαλλακτικός. Αυτά όσον αφορά την δουλειά. Σε προσωπικό επίπεδο, ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ευγένεια και σεβασμό, προσγειωμένοι (ενώ είχε κάθε λόγο να μην είναι), που τα πήγαινε πολύ καλά με όλους. Πέρα από το πολύπλευρο ταλέντο του λοιπόν, θα χαρακτήριζα τον Χριστόφορο ευγενικό άνθρωπο, με χιούμορ, ευαισθησίες και καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Διαβάστε επίσης:

H πρώτη μεγάλη συνέντευξη του Γουστάβο Πογέτ στο ΟΠΑΠ Game Time

Πάνος Μιχαλόπουλος: Η εξομολόγηση τρία χρόνια μετά την τελευταία του συνέντευξη - Τι κάνει σήμερα;

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved