Κωστής Σαββιδάκης: «Η επιτυχία θέλει υπομονή και όχι βιασύνη»
Showbiz

Κωστής Σαββιδάκης: «Η επιτυχία θέλει υπομονή και όχι βιασύνη»

Ο Κωστής Σαββιδάκης από πολύ μικρή ηλικία ήξερε ότι θα γίνει ηθοποιός και η ζωή δεν του χάλασε χατίρι.

Ο ίδιος μίλησε για όσα έχουν αλλάξει στην καθημερινότητά του μετά από τον ρόλο του παπά -Γρηγόρη στις «Άγριες μέλισσες» και αν φοβάται την επόμενη δουλειά που θα ακολουθήσει μετά την επιτυχία που σημειώνει η σειρά του ΑΝΤ1.

Πώς σας βρίσκουμε επαγγελματικά, μετά από τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν επανήλθαμε στους κανονικούς ρυθμούς και αν θα επανέλθουμε ποτέ σε αυτή την κανονικότητα, όπως την ξέραμε. Την βίωσα δύσκολα την περίοδο της καραντίνας, όπως όλοι μας. Δεν ξέρω κατά πόσο έπραξαν σωστά αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις για εμάς. Πρέπει κι εμείς να συνέλθουμε και να βάλουμε όρια, χωρίς να αποφασίζουν άλλοι για τη ζωή μας, αλλά εμείς οι ίδιοι. Να είμαστε υπεύθυνοι και διατεθειμένοι να πάρουμε ρίσκα. Δεν μπορούν να κλείνουν τους χώρους πολιτισμού και να αφήνουν γεμάτα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κακά τα ψέματα η τέχνη ενοχλεί γιατί λέει αλήθειες κι αφυπνίζει τον κόσμο. Ενώ στο λεωφορείο ή το αεροπλάνο για παράδειγμα, δεν έχουν χρόνο να σκεφτούν οι άνθρωποι.

Οι «Άγριες Μέλισσες» ήταν η επιτυχία, που άργησε να έρθει στη ζωή σας;

Δεν ξέρω τελικά αν αυτό που κάνουμε, το κάνουμε για την ψυχή μας ή για να γίνουμε αναγνωρίσιμοι. Σίγουρα η αναγνωρισιμότητα ανοίγει πόρτες για καλύτερες δουλειές, συνθήκες ή διαπραγματεύσεις. Αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι το νόημα. Αισθάνομαι ευγνώμων και τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή τη δουλειά και με αυτή την ομάδα. Η ουσία είναι να αισθάνεσαι καλά και όμορφα με τους συναδέλφους σου. Κι αυτό νιώθω. Δεν ξέρω αν άργησε, αλλά αν είναι να σου έρθει, θα γίνει. Θέλει υπομονή και όχι βιασύνη. Αξίζει να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή.

Τι έχει αλλάξει στην καθημερινότητά σας, μέσα από τον ρόλο του «παπά -Γρηγόρη»;

Έχω δει την αγάπη και τη ζεστασιά του κόσμου ή ακόμη κι ένα βλέμμα. Αυτό μου έχει αλλάξει την ψυχολογία. Από εκεί και πέρα, αλλάζει ακόμη και η συμπεριφορά της κοπέλας στο ταμείο του σουπερμάρκετ. Βέβαια υπάρχουν και οι άνθρωποι που δεν μας θεωρούν κάτι σπουδαίο επειδή παίζουμε στην τηλεόραση. Δεκτό και αυτό. Να σου πω την αλήθεια, επειδή οι «Άγριες Μέλισσες» ξεκίνησαν λίγο πριν το ξέσπασμα του κορονοϊού, δεν προλάβαμε να νιώσουμε την διά ζώσης αγάπη και αποδοχή του κόσμου, που θα άξιζε στην συγκεκριμένη σειρά, παρά μόνο στα social media. Έκλεισαν τα πάντα και δεν βλέπαμε αυτά τα χαμόγελα και τα ωραία λόγια από κοντά.

Το γεγονός ότι πιστεύετε στον Θεό, σας έκανε να μυηθείτε πιο εύκολα στον ρόλο σας;

Βοήθησε πολύ, αλλά έχω σκεφτεί κι εγώ ποιον θα ήθελα να έχω απέναντί μου ως παπά. Ποιος θα ήθελα να είναι ο παπά-Γρηγόρης, ποια θα ήθελα να είναι τα υπέρ και τα κατά που έχω ανάγκη να βλέπω απέναντί του κι αυτά προσπάθησα να προσθέσω ή να αφαιρέσω από αυτόν τον χαρακτήρα.

Έχετε ζήσει κάποιο θαύμα μέσω της βαθιάς σας πίστης;

Ναι, βίωσα ένα θαύμα, είχε κολλήσει ο σταυρός σε ένα σημείο στην πλάτη μου, που μου είπε ο παπά-Δημήτρης από τους Αγίους Ισιδώρους να πάω να κάνω ακτίνα στο συγκεκριμένο σημείο. Κι όντως κάνοντας την ακτίνα, μου είπε η γιατρός μου να μπω μέσα Παρασκευή και Δευτέρα εγχειρίζομαι γιατί βρήκε μία μεγάλη κύστη. Αν δεν κολλούσε ο σταυρός κι αν δεν έπεφτα σε καλά χέρια, στη θωρακοχειρουργό, Καλλιόπη Αθανασιάδη, δεν θα ήμουν ζωντανός. Κι έχω ζήσει κι άλλο θαύμα μέσω φίλης. Τόσο οι άνθρωποι που πιστεύουν, αλλά και άνθρωποι που δεν πιστεύουν, για να πιστέψουν, θα δουν κάποιο θαύμα.

Φοβάστε την επόμενη δουλειά που θα ακολουθήσει, μετά τις «Άγριες Μέλισσες», δεδομένης της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε και σημειώνει η σειρά;

Όχι. Σίγουρα θα ήθελα η επόμενη δουλειά μου να είναι αντάξια των «Άγριων Μελισσών». Αν κι έχουν γίνει πολλές καλές δουλειές, δεν έχει φτάσει καμία, κατά τη γνώμη μου, εκεί που είναι οι «Άγριες Μέλισσες», σεναριακά τουλάχιστον. Πάνω απ’ όλα όμως, θα ήθελα να είμαι καλά στην υγεία μου και ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει.

Πηγή:ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved