Στάμος Τσάμης: «Ξέραμε ότι εκτός από αποδοχή θα υπήρχε και αμφισβήτηση»
Showbiz

Στάμος Τσάμης: «Ξέραμε ότι εκτός από αποδοχή θα υπήρχε και αμφισβήτηση»

Έργο ζωής αποτελεί για το σκηνοθέτη του «Αγίου Παϊσίου», Στάμο Τσάμη, η σειρά που από το πρώτο κιόλας επεισόδιο καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό.

Ο ίδιος μίλησε για το αν περίμενε αυτή την αποδοχή και για το πότε θα ξεκινήσουν ξανά τα γυρίσματα.

Πώς εισπράττετε μέσα σας τη μεγάλη αποδοχή που έχει η σειρά «Άγιος Παΐσιος» από τον κόσμο; Την περιμένατε;

Αισθάνομαι πολύ όμορφα, πλήρης, έχω μεγάλη χαρά και περισσότερη αγάπη μέσα μου. Από τις πρώτες στιγμές στο γύρισμα, είχα την αίσθηση ότι θα δημιουργηθεί κάτι πολύ ωραίο, διαφορετικό και ενδιαφέρον, ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει και θα αγαπήσει τη σειρά μας. Παίρνω καθημερινά πολλά μηνύματα αγάπης. Ξέραμε ότι θα υπήρχε και αμφισβήτηση -λογικό είναι-, αλλά ο στόχος μας ήταν να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να πλησιάσουμε το τεράστιο πνευματικό μέγεθος του Αγίου και, κατ' επέκταση, η ωφέλεια του καινού. Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο, αλλά παράλληλα κάτι καινοτόμο. Είναι μια σειρά που κάνει τη διαφορά, διότι ο κόσμος διψά για μια νέα τηλεοπτική πρόταση για ένα πνευματικό δημιούργημα. Είναι ένα έργο ζωής για εμένα, είμαι ευγνώμων και τυχερός που το έζησα, νιώθω ευφορία και κάθε μέρα ευχαριστώ τον Άγιο Παΐσιο για την ευκαιρία που μου έδωσε και μου έδειξε το δρόμο. Ήταν και είναι δίπλα μου συνέχεια.

Αυτή η τεράστια αγάπη σας βάζει φτερά για να ολοκληρώσετε, μέσω ενός δεύτερου κύκλου, το βίο του Αγίου;

Εύχομαι όλοι οι συνδημιουργοί να συνεχίσουμε να έχουμε φτερά... αγγέλων, ό,τι πιο αγνό και καθαρό υπάρχει στον κόσμο, χωρίς όμως να αιθεροβατούμε. Να συνεχίσουμε να είμαστε αληθινοί, απλοί και ταπεινοί, όπως ο Άγιος μας, και πραγματικά να βάλουμε μέσα στην ψυχή μας ότι δεν κάνουμε και τίποτα σπουδαίο, ένα διακόνημα κάνουμε. Η ευθύνη μας είναι ακόμα μεγαλύτερη διότι στο δεύτερο κύκλο παρουσιάζεται ο ασκητικός βίος του, το μεγαλείο της πνευματικότητας του και η προσφορά του στην ανθρωπότητα.

Έχετε κάνει ρεπεράζ χώρων και οντισιόν σε ηθοποιούς; Πότε θα ξεκινήσετε ξανά γυρίσματα;

Αξιόλογη προεργασία όσον αφορά τους νέους ηθοποιούς και χώρους είχε ξεκινήσει από τη συγγραφή των σεναρίων του πρώτου κύκλου. Έτσι, έχουμε εικόνα και έχουμε συζητήσει διεξοδικά για το πώς θα κινηθεί το σενάριο και στο δεύτερο κύκλο,'*Θα προσπαθήσουμε να είμαστε και πάλι όσο μπορούμε ρεαλιστικοί, τόσο σε χώρους όσο και σε γεγονότα. Θα παρακολουθήσουμε τον ασκητικό του βίο στο Άγιο Όρος, θα επισκεφτούμε και πάλι την Κόνιτσα, όπου το 1958 άρχισε την ανακαίνιση και ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Στομίου, θα δούμε την παραμονή του το 1962 στο κελί Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης στο Σινά, την εκ νέου εύστροφη του στο Άγιο Όρος και το κελί του στην Παναγούδα με το υπαίθριο αρχονταρίκι. Τέλος, αξιοσημείωτη αναφορά θα γίνει στην/ κοίμηση του Γέροντα, από τη νοσηλεία του στη Θεσσαλονίκη έως την ταφή του στο ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που θα διαρκέσει/ και πάλι αρκετούς μήνες για τη σωστή αποτύπωση του βίου του Αγίου.

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved