Πάσχα: Το λαχταριστό πασχαλινό τσουρέκι της Δέσποινας Βανδή
Showbiz

Πάσχα: Το λαχταριστό πασχαλινό τσουρέκι της Δέσποινας Βανδή

Η Δέσποινα Βανδή είναι μία επιτυχημένη τραγουδίστρια αλλά είναι και μία υπέροχη μαμά αλλά και νοικοκυρά και εκτός από άριστα στην πίστα, παίρνει και άριστα στην κουζίνα.

Η τραγουδίστρια μαγειρεύει υπέροχα σύμφωνα με τους στενούς της φίλους και συχνά μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media κάποιες από τις συνταγές της.

Λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας έχει μπει στην κουζίνα αρκετές φορές για να φτιάξει πεντανόστιμα φαγητά και λαχταριστά γλυκά.

Μάλιστα ως παραδοσιακή νοικοκυρά τηρεί όλες τις παραδόσεις, θέλοντας να μεταφέρει στα παιδιά της, όσα έχει μάθει κι εκείνη από την μητέρα της. Έτσι, λοιπόν, η Δέσποινα Βανδή φόρεσε την ποδιά της και ετοίμασε τα καθιερωμένα, πλέον, Πασχαλινά τσουρέκια της, για τα οποία φημίζεται όλα αυτά τα χρόνια.

Ως λάτρης του Instagram, η ίδια ανέβασε στον λογαριασμό της ένα βίντεο από την προετοιμασία των τσουρεκιών, ενώ μετά το ψήσιμο τα… παρουσίασε στους διαδικτυακούς της φίλους και αποκάλυψε την λαχταριστή συνταγή της.

Υλικά

6 αυγά

180 γρ.μαγια

2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλ χλιαρό νερο

300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο

750 ζάχαρη

600 γρ γάλα

1 φακελάκι μαχλέπι

1 φακελάκι κακουλε

5-6 κομματάκια μαστίχας

1/2 κγ αλάτι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το προζύμι. Νερό, μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι!

Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά!

Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!

Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη.Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω!Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό!Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη!

Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση.Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδι και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!

Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι!Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές!

Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται!

Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε!Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!?

Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται! Σα μωρό!

Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!?

Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα!

Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο!

Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω!

Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25' -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας!

Καλή επιτυχία!

Καλό Πάσχα!» είχε γράψει η Δέσποινα Βανδή και αυτή είναι η συνταγή της για τέλεια τσουρέκια!

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved