Βικτόρια Χίσλοπ: Η πανδημία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη συνέχεια του «Νησιού»
Showbiz

Βικτόρια Χίσλοπ: Η πανδημία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη συνέχεια του «Νησιού»

Η Βικτόρια Χίσλοπ αποκαλύπτει πως εμπνεύστηκε το Νησί αλλά και τη συνέχεια του.

Με μια ανίατη ασθένεια -κατά την περίοδο που ζούσε στην Αγγλία- η Βικτόρια Χίσλοπ εμπνεύστηκε το Νησί . Τώρα, πηγή έμπνευσης για εκείνη αποτέλεσε η πανδημία και έτσι η συνέχεια της σειράς με τίτλο «Μια νύχτα του Αυγούστου» πρόκειται να προβληθεί στο κανάλι της ΕΡΤ1.

Έγραψα το "Μια νύχτα του Αυγούστου" κατά τη διάρκεια της μακράς περιόδου απομόνωσης που μας επιβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας, την άνοιξη του 2020. Εκείνες τις δεκατέσσερις εβδομάδες τις πέρασα στην εξοχή. Της Αγγλίας, στο ίδιο σπίτι όπου είχα συγγράψει το "Νησί", σχεδόν είκοσι χρόνια νωρίτερα. Με όλο τον κόσμο γύρω μας αιχμάλωτο μιας ανίατης ασθένειας, ζούσαμε κι εμείς σε μια κατάσταση βουκολικής απομόνωσης και, όταν άρχισα να γράφω, αισθάνθηκα μια ολοένα και μεγαλύτερη σύνδεση με τη ζωή των λεπρών ασθενών της Σπιναλόγκας, πολλοί από τους οποίους είχαν ζήσει πολλά χρόνια χωρισμένοι από τις οικογένειες τους και χωρίς θεραπευτική αγωγή.

Ήταν απόκοσμη η συνειδητοποίηση μιας σειράς από μικρές ομοιότητες ανάμεσα σε εκείνους τους ανθρώπους που ζούσαν στο άσυλο λεπρών και στη σημερινή εποχή που βιώναμε εμείς. Δεν ήμασταν μεν ασθενείς (αν και πολλές φορές μας καταλάμβανε αγωνία αν πιστεύαμε πως ίσως εμφανίζαμε συμπτώματα), όμως νιώσαμε στο πετσί μας την απομόνωση και τις ελλείψεις σε είδη διατροφής (για πολλές εβδομάδες τα ράφια των σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν αδειάσει από όλα τα βασικά είδη) και βιώσαμε το φόβο απέναντι σε μια ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία. Χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν καθημερινά σε όλο τον κόσμο και οι αριθμοί σημείωναν εκθετική αύξηση.

Στις αρχές της περιόδου αυτοαπομόνωσης πέθανε η μητέρα μου. Εξαιτίας των μέτρων, δεν είχαμε καταφέρει να την επισκεφτούμε στο σπίτι της για να την αποχαιρετήσουμε και δεν μπορέσαμε να της κάνουμε κανονική κηδεία. Αναλογίστηκα τον Γιώργη από το "Νησί", έναν άντρα που αγαπούσε απεριόριστα τη γυναίκα του, αλλά δεν ήταν πλάι της, όταν πέθαινε, για να την παρηγορήσει και δεν μπορούσε να επισκεφτεί τον τάφο της. Κάτι τέτοιο απαγορευόταν στους συγγενείς των ασθενών της Σπιναλόγκας και τώρα απαγορευόταν και σε εμάς.

Ασφαλώς πενθήσαμε για την απώλεια, αλλά δεν μπορέσαμε να τηρήσουμε τα καθιερωμένα διαβατήρια τελετουργικά. Ήταν η σωστή στιγμή για να ταξιδέψω ξανά με τη φαντασία μου στα τελευταία χρόνια της Σπιναλόγκας.

Πηγή: Τηλεθεατής

Διαβάστε επίσης:

Η νέα πολυσυζητημένη σειρά «Μια νύχτα του Αυγούστου» της Χίσλοπ έρχεται στην ΕΡΤ

Βικτόρια Χίσλοπ: Ετοιμάζει το Νησί 2 και αποκάλυψε ποιον ηθοποιό θέλει για πρωταγωνιστή!

Η εξομολόγηση της Βικτώρια Χίσλοπ: «Αισθάνθηκα φόβο όταν ο γιατρός μού είπε ότι έχω καρκίνο»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved