Μαρία Καλλιμάνη για Άγριες μέλισσες: «Η Αιμιλία θα βρει τον άνθρωπο που  θα της ανοίξει τα μάτια»
Showbiz

Μαρία Καλλιμάνη για Άγριες μέλισσες: «Η Αιμιλία θα βρει τον άνθρωπο που θα της ανοίξει τα μάτια»

Η Μαρία Καλλιμάνη, δίνει ένα ακόμη ρεσιτάλ ερμηνείας ως Αιμιλία Λειβαδά στις «Αγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1.

Η βραβευμένη ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για την ηρωίδα της και όσα πρόκειται να παρακολουθήσουμε στα επόμενα επεισόδια.

Μας συστηθήκατε ως Αιμιλία Λειβαδά, μια γυναίκα αυστηρή και με απόψεις για τις οποίες δεν διστάζει να συγκρουστεί, ένας ρόλος-πρόκληση για εσάς υποκριτικά.

«Πράγματι ήταν και παραμένει μια μεγάλη πρόκληση γιατί είναι άνθρωπος, ιδιαίτερος. κλειστός, συντηρητικός κα! ως εκπαιδευτικός από τις δασκάλες που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στα παιδιά αφού έχει συγκεκριμένη άποψη για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η διδασκαλία. Είναι της παλιάς σχολής και συγκρούεται τόσο στο σχολείο όσο και με τους γονείς αλλά και με το ίδιο το χωριό. Στο σπίτι, υποστηρίζοντας και θαυμάζοντας τον Ακύλα, έρχεται . κι εκεί σε σύγκρουση με την αδελφή της Ζωή και τον ανιψιό της Λευτέρη. Το ενδιαφέρον μου τώρα μετατοπίζεται υποκριτικά καθώς η γυναίκα αυτή, βλέποντας το πραγματικό πρόσωπο του Ακύλα, αλλάζει. Αντιλαμβάνεται ότι ο θαυμασμός και η βαθιά εκτίμηση που έτρεφε για εκείνον ήταν μια ουτοπία. Είχε τελικά λανθασμένη άποψη».

Της πήρε πολλά χρόνια να το καταλάβει.

«Ναι, και με έναν τρόπο χαράμισε τη ζωή της γιατί υπήρχε από πλευράς της ένας ανεκπλήρωτος έρωτας για τον Ακύλα. Εκανε πίσω για την αδελφή της αλλά ήταν δέσμια της διαστρεβλωμένα εικόνας που είχε για εκείνον. Τώρα όμως φεύγουν οι παρωπίδες, βλέπει ποιος πραγματικά είναι και τάσσεται με το μέρος της Ζωής. θεωρώ ότι πάντα αγαπούσε την αδελφή της, αλλά αυτή η απόλυτη αφοσίωση που είχε στον Ακύλα την έκανε να δημιουργεί προβλήματα στο μόνο μέλος της οικογένειάς της. Τώρα επιχειρεί να επανορθώσει. Μαζί με τη Ζωή και τον Λευτέρη κάνουν μια μικρή συμμαχία των τριών και προσπαθούν να τον ξεσκεπάσουν. Δεν ξέρουμε αν και πώς θα τα καταφέρουν ή ποιοι θα... πάρουν τα εύσημα αφού είναι πολλοί εκείνοι που κινούνται ενάντια στον Ακύλα».

Η Αιμιλία στέφεται εναντίον του μετά την απόρριψη που δέχτηκε από εκείνον; Από εγωισμό;

«Είχαμε μια σκηνή όπου ο Ακύλας αντιλαμβανόμενος ότι χάνει σιγά-σιγά τον πιστό του σύμμαχο που έβλεπε μέχρι τώρα στα μάτια της Αιμιλίας, της φέρεται απαξιωτικά. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, όχι μόνο αυτό. Βλέπει πως με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του απειλείται η ζωή της αδελφής της. Είδε επίσης πόσο βασανίστηκε ο Λευτέρης στον στρατό. Συνειδητοποιεί πια καθαρά πως ο Ακύλας κάνει τις δουλειές του κι εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους του χωριού. Πλέον το ποτήρι ξεχείλισε και όλα βγήκαν στη φόρα».

Μόνο η Κορίνα πιστεύει ακόμη στον αδαμάντινο χαρακτήρα του πατέρα της.

«Θα έρθει και η δική της η σειρά και θα καταλάβει, θα ανοίξουν τα μάτια της μέσα από τον έρωτα που νιώθει για τον Μπάμπη».

Θα αργήσει να μάθει η Κορίνα πως ο Ακύλας δεν είναι πατέρας της;

«Δεν το γνωρίζω. Και η Αιμιλία αναρωτιέται αν θα της το πει η Ζωή».

Το πρώτιστο αυτή τη στιγμή για την Αιμιλία είναι να προστατεύσει την οικογένεια της αδελφής της. Γι' αυτό προσέγγισε με τη Ζωή τον Θάνου προκειμένου να μάθει πληροφορίες εναντίον του Ακύλα.

«Είδαμε ότι ο άνθρωπος αυτός που ήταν εμπνευστής του αεροδρομίου πήγε στη Λάρισα και τους έδωσε τον φάκελο μετά στοιχεία που έχει συλλέξει εναντίον του. Κι αυτός έχει εξαπατηθεί κι απειληθεί, θα δούμε πώς θα τα χρησιμοποιήσουν. Δεν είναι εύκολο».

Φαντάζομαι τι απογοήτευση θα νιώθει η Αιμιλία ανακαλύπτοντας όλα αυτά γιο τον άνθρωπο που είχε πρότυπο...

«Αυτό είναι ένα αρχικό συναίσθημα, γιατί από την άλλη, επειδή έχει καταπιεστεί πολύ και δεν έχει ζήσει μια ολόκληρη ζωή, έχει συσσωρεύσει μια τρομερή ενέργεια που θα τη χρησιμοποιηθεί. Δεν μένει παθητική σε ό,τι συμβαίνει. Είναι η στιγμή που η Αιμιλία αντιδρά και ταυτόχρονα δρα».

Θα καταλάβει ο Ακύλας ότι οι δύο αδελφές έχουν στραφεί εναντίον του;

«Σίγουρα έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι οι περισσότεροι στο σπίτι δεν είναι υπέρ του. Μόνο η Κορίνα είναι σύμμαχος του. Ακόμη και η Αιμιλία που ήταν δίπλα του παίρνει τις αποστάσεις της και δεν φοβάται να του μιλήσει στα ίσια».

Η Αιμιλία και η Ζωή έχουν έναν κοινό στόχο με το χωριό. Την εξόντωση του Ακύλα, θα συστρατευθουν;

«Ναι τελικά θα συμπράξουν με το χωριό».

Ο Λευτέρης θα τους βοηθήσει;

«Υστερα από την επιστροφή του από τον στρατό έμενε αμέτοχος για να προστατεύσει τον εαυτό του αλλά ξέρει πολύ καλά ποιος είναι ο πατέρας του. Η συμπεριφορά του αυτή ήταν περισσότερο για να ρίξει στάχτη στα μάτια του Ακύλα. Υποκρίνεται ότι είναι με το μέρος του αλλά κι αυτός στη νέα συμμαχία των τριών θα δραστηριοποιηθεί εξίσου».

Ποιο θα είναι το τέλος του Ακύλα και ποιο το μέλλον της οικογένειας του;

«Σίγουρα η τιμωρία, αλλά δεν ξέρω με ποιον τρόπο. Οσο για τους υπόλοιπους είναι κάτι που δεν το γνωρίζω αλλά φαντάζομαι πώς αν ο Ακύλας φύγει από τη ζωή τους θα είναι λυτρωτικό».

Η Αιμιλία τώρα που βγαίνει από τον λήθαργο θα καταλάβει και τι εστί το καθεστώς των συνταγματαρχών ή θα συνεχίσει να στηρίζει την επανάσταση;

«Σίγουρα είναι μια γυναίκα συντηρητικών απόψεων. Την έχει επηρεάσει και ό Ακύλας που ήταν το ίνδαλμα της. Πιστεύω ότι όταν ανοίγουν τα μάτια ενός ανθρώπου αυτό αφορά στο σύνολο των πραγμάτων».

Η Αιμιλία δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τις γυναίκες του Διαφανίου. Θα αλλάξει αυτό;

«Πιστεύω πως ναι. Σίγουρα θα είναι μια έκπληξη για τους ανθρώπους του χωριού».

Οι μαθητές της θα τη συμπαθήσουν;

«Θα αλλάξουν τα πράγματα και μέσα στην τάξη. Θα υπάρξει ένας καταλύτης που θα την κάνει να καταλάβει ποια πρέπει να είναι η πραγματική τη σχέση με τη διδασκαλία και την ουσιαστική αξία της. Σίγουρα η Αιμιλία αγαπάει πολύ τη δουλειά της αλλά ο τρόπος της δεν είναι ο σωστός, θα βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος που θα της ανοίξει τα μάτια και δεν θα είναι ο Λάμπρος».

Οι «Αγριες μέλισσες» ολοκληρώνονται στο τέλος της σεζόν. Εχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στην καριέρα σας;

«Ηταν μια ωραία και ευχάριστη έκπληξη, γιατί είναι άλλο να βλέπεις μια σειρά και άλλο να μπαίνεις στη δημιουργικό της κομμάτι. Εχω χαρεί πολύ για τη συνεργασία μου με τους ηθοποιούς με τα δυο μας συνεργία και τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο. Δεν είναι εύκολο να κανείς μια καθημερινή σειρά εποχής αλλά ήταν μια πρόκληση για μένα και μου αρέσει να δοκιμάζω πράγματα», είπε στο TV24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved