Ηλιόπουλος: «Το δράμα και η κωμωδία έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, δάκρυα. Απλά οι διαδρομές αλλάζoυν»
Showbiz

Ηλιόπουλος: «Το δράμα και η κωμωδία έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, δάκρυα. Απλά οι διαδρομές αλλάζoυν»

Είναι ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης. Ο λόγος για τον Γιώργο Ηλιόπουλο.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του μίλησε για το πόσο εύκολο είναι να κάνει τον κόσμο να γελά και αν υπάρχουν όρια στην κωμωδία και τη σάτιρα.

«Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας». 8ος χρόνος και συνεχίζεται. Πού εναποθέτετε αυτή τη μεγάλη επιτυχία;

Το κείμενο είναι δικό μου και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Βασιλική Ανδρίτσου. Με το χέρι στην καρδιά σου λέω ότι είναι η απλότητα του έργου, το ότι δεν υπάρχει εξυπνάδα μέσα σε αυτό. Το μόνο που υπάρχει και είναι η αλήθεια της παράστασης, είναι ότι αυτό που βλέπεις επί σκηνής σου θυμίζει ζωή. Ο χαρακτήρας και τα όσα λάθη έχει κάνει, σου θυμίζουν τον εαυτό σου ή κάποια κομμάτια του εαυτού σου. Δεν είναι θέατρο, αλλά είναι ζωή. Έχει αλήθεια και ειλικρίνεια η παράσταση κι αυτό έχει εκτιμηθεί από το κοινό. Είναι μία τρελή κωμωδία, ο κόσμος γελάει αλλά ο χαρακτήρας στο τέλος παίρνει ένα μάθημα κι αυτό περνάει μηνύματα στον κόσμο για τα λάθη που αναγνωρίζουμε και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε.

Πόσο εύκολο είναι να κάνετε τον κόσμο να γελά;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Το γέλιο είναι ξάφνιασμα. Ο κόσμος όσο ανάγκη έχει να γελάσει πραγματικά, τόσο δύσκολο του είναι να το κάνει αυτό. Το δράμα και η κωμωδία έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, δάκρυα. Απλά οι διαδρομές αλλάζουν. Πρέπει να είναι ευφυές, δυνατό και ανελέητο το γέλιο. Είναι καθαρτικό, όπως και το δράμα, όταν γίνονται με ειλικρίνεια και αγνές προθέσεις.

Υπάρχουν όρια στην κωμωδία και τη σάτιρα;

Είμαι ενάντιος. Με ενοχλούν όλοι αυτοί οι «τροχονόμοι». Το όριο του καθενός είναι το ήθος του, η ποιότητα του και οι αντιστάσεις του στη ζωή. Ένας άνθρωπος που είναι κάθαρμα και βάζει κανόνες ήθους και ηθικής, είναι ψεύτης, πράγμα που έχει αποδείξει και η ιστορία. Η ποιότητα του καθενός φαίνεται στη δουλειά του, στο πώς αντιμετωπίζει τη δουλειά του, τον συνάδελφό του και το κοινό. Όποιος έχει ανάγκη να βρει όρια, πρέπει να δει τι του λείπει στη ζωή του. Ζητάμε όρια στο γέλιο, το κλάμα, στα συναισθήματά μας και αύριο μεθαύριο στην ελευθερία μας.

Πηγή:ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved