Βασίλης Παλαιολόγος: «Η νοσηλευτική μου έχει γεμίσει τη ζωή και με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο»
Showbiz

Βασίλης Παλαιολόγος: «Η νοσηλευτική μου έχει γεμίσει τη ζωή και με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο»

Ο Βασίλης Παλαιολόγος εκτός από ταλαντούχος ηθοποιός είναι και νοσηλευτής νεογνών.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του μίλησε για το πώς αισθάνθηκε ακούγοντας την συγκλονιστική ιστορία με τα τρία παιδιά από την Πάτρα και για το ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του.

Πώς αισθάνθηκες ακούγοντας όλο αυτό που έγινε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ότι δηλαδή μια μάνα έφτασε στο σημείο να σκοτώσει τα παιδιά της, μιας και είσαι νοσηλευτής νεογνών;

Αυτό δεν είναι κάτι που το συναντάμε πρώτη φορά, έχουν ξαναυπάρξει Μήδειες. Δεν σημαίνει ότι δεν σοκάρεσαι κάθε φορά που ακούς κάτι τέτοιο. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να βιαιοπραγήσουν και δεν είναι μόνο ο θάνατος με τη μορφή και τον τρόπο που έχει προκύψει στα συγκεκριμένα περιστατικά, έχει να κάνει γενικότερα με τον τρόπο βίας που οι μεγάλοι αντιμετωπίζουν τα παιδιά. Είτε έχει να κάνει με λεκτική, με σεξουαλική βία, είτε με ξυλοδαρμούς. Έχει τύχει στη δουλειά μου να δω τέτοια περιστατικά. Δεν ξέρω κατά πόσο θα δημιουργηθούν ποτέ οι προϋποθέσεις ώστε οι κοινωνίες να γίνουν ιδανικές και να μπ συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά. Με μια κυνική έκφραση θα μπορούσε να πει κάποιος «δυστυχώς έτσι είναι η ζωή μας, πώς να το κάνουμε». Δανείζομαι τη φράση του πιλότου Λαρς Κοχ από την παράσταση. Ακούγεται κυνικό, απρόσωπο και σκληρό, αλλά παρ' όλα αυτά σε δεύτερη σκέψη συνειδητοποιώ πως έτσι είναι η ζωή.

Έχεις έρθει αντιμέτωπος με απώλειες παιδιών ή με γονείς που κακοποιούν τα παιδιά τους, πώς το διαχειρίζεσαι;

Τον πρώτο καιρό βεβαίως υπήρχε συναισθηματική εμπλοκή, αλλά έμαθα να διαχειρίζομαι τις καταστάσεις. Και πρέπει να τις διαχειρίζομαι ώστε να μπορώ την ώρα που συμβαίνει το απρόοπτο να παρέμβω χωρίς αυτό να δημιουργήσει εμπόδιο για τον ασθενή, όταν χρειάζεται τη βοήθεια μου. Πρέπει να κρατάς την ψυχραιμία σου βεβαίως υπάρχει και η οργή ως ανθρώπινο συναίσθημα όταν εμφανίζονται τέτοιου είδους περιστατικά, αλλά σε συνειδησιακό επίπεδο πρέπει να είσαι καθαρός. Ότι εσύ έκανες ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσεις έναν άνθρωπο που έχει πρόβλημα, πόσο μάλλον ένα παιδί. Είναι καθημερινή η δουλειά που κάνω με τον εαυτό μου όλα αυτά τα χρόνια θέλω να πιστεύω όπ όσο περνάει ο καιρός θα γίνομαι και καλύτερος, ώστε να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Η νοσηλευτική μου έχει γεμίσει τη ζωή, με έχει ισορροπήσει και με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο. Νομίζω με έχει κάνει καλύτερο και σαν ηθοποιό.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σου;

Η απώλεια της μητέρας και του πατέρα μου ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές που βίωσα ποτέ.

Πέρασες το στάδιο της κατάθλιψης.

Ναι, τα πέρασα όλα τα στάδια στην απώλεια.

Πηγή:ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved