Μυρτώ Αλικάκη: Πέντε υπέροχες και νηστίσιμες συνταγές για την Μεγάλη Εβδομάδα βήμα προς βήμα
Showbiz

Μυρτώ Αλικάκη: Πέντε υπέροχες και νηστίσιμες συνταγές για την Μεγάλη Εβδομάδα βήμα προς βήμα

Η Μεγάλη Εβδομάδα μόλις ξεκίνησε κι εμείς σας έχουμε την λύση για υπέροχες και νηστίσιμες συνταγές από την Μυρτώ Αλικάκη.

Η αγαπημένη ηθοποιός, εκτός από τις εξαιρετικές υποκριτικές της ικανότητες, διαθέτει και ταλέντο στη μαγειρική. Η ίδια πειραματίζεται με διάφορες γεύσεις στην κουζίνα της και το αποτέλεσμα που θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες είναι εκπληκτικό.


Η Μυρτώ Αλικάκη έχει αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram κάποιες εύκολες και γρήγορες νηστίσιμες συνταγές για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Σιτάρι με λαχανικά

«Χρησιμοποίησα ένα πράσο, ένα ξερό κρεμμύδι και πιπεριά , αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λαχανικά θέλετε. Τα έκοψα σε μικρά κομματάκια και τα τσιγάρισα με λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι. Επίσης έβαλα μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, πάπρικα, μαύρο πιπέρι, και λίγες μαύρες σταφίδες! Έβρασα χωριστά το σιτάρι, ήταν αποφλοιωμένο που δε χρειάζεται μούλιασμα, περίπου όπως βράζουμε το μαύρο ρύζι. Το σουρωσα και το έριξα στο τηγάνι με τα λαχανικά, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι! Σούπερ φουντ !!!!»

Λαχανόρυζο με σαφράν και πάπρικα

«Κόβουμε μισό λάχανο σε μεγάλα κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και ένα μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους. Πασπαλίζουμε με σαφράν, πάπρικα , αλάτι, πιπέρι. Μετά από λίγο ρίχνουμε μέσα και το λάχανο και το τσιγαρίζουμε κι αυτό προσθέτοντας λίγο σαφράν και πάπρικα . Ρίχνουμε μέσα μία κούπα ρύζι και δυο κούπες βραστό νερό και αν θέλουμε κι έναν κύβο λαχανικών . Κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε μέχρι να βράσει το ρύζι. Δοκιμάζουμε το ρύζι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό βραστό ακόμα!»

Noodles με με λάχανο , καρότο, ξερό κρεμμύδι, σκόνη Τίκα Μασάλα, σουσάμι και ελαιόλαδο

«Κόβετε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζετε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, μετά από λίγο προσθέτετε το λάχανο και το καρότο. Πασπαλίζετε με τικα μασαλα και λίγο αλάτι Όταν έχουν τσιγαριστεί και νιώθετε πως αρχίζουν να τηγανίζονται, προσθέτετε το σουσάμι και τα βρασμένα noodles . πιθανό να χρειαστεί λίγο ελαιόλαδο ακόμα»

Ρύζι με λαχανικά

«Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνετε ότι λαχανικά σας αρέσουν! Εγώ έβαλα πράσο, φινόκιο, αρακά, κόκκινη πιπεριά, κολοκύθι, και λάχανο. Τα σοτάρουμε Με αλάτι, πιπέρι, και σαφράν ! Παράλληλα βράζετε το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης ( εγώ μέσα στο νερό βάζω λίγο αλάτι μία κουταλιά λάδι και έριξα και σαφράν. ) Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με τα λαχανικά και ανακατεύετε ! Έτοιμο! Και light !»

Οσπριάδα με πορτοκάλι !

«Θα χρειαστείτε μισό πακέτο μείγμα οσπρίων . Βάζετε από το βράδυ τα όσπρια σε νερό να μουλιάσουν. Χρειάζονται τουλάχιστον 6 h. Όταν έρθει η ώρα να τα μαγειρέψετε, τα σουρώνετε, και τα βάζετε να βράσουν με καινούργιο νερό. Μετά από περίπου 40 λεπτά, προσθέτετε, Ένα πράσο κομμένο, μία σκελίδα σκόρδο, έναν ζωμό σε μορφή ζελέ, λίγο κύμινο, λίγο carry, αλάτι, Μπούκοβο, ελαιόλαδο, και τον χυμό ενός πορτοκαλιού. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε, όπως εγώ έκανα, Και ένα μικρό φλιτζάνι φαγόπυρο. Το αφήνετε να βράσει για τουλάχιστον μισή ώρα ακόμα, η μέχρι να είστε σίγουροι ότι τα πιο μεγάλα όσπρια έχουν μαλακώσει».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved