Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι τα fake news»
Showbiz

Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι τα fake news»

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο Κώστας Παπαχλιμίντζος με διεισδυτική ματιά αλλά και με αξιοπρέπεια, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.

O γνωστός δημοσιογράφος σε συνέντευξή του μίλησε για τη συνεργασία του με τη Χριστίνα Βίδου, για το ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές του και αν τον αγχώνει ο ανταγωνισμός.

Τι διαφορετικό πιστεύεις παρακολουθούν οι τηλεθεατές στις «Συνδέσεις»;

Ενα γρήγορο, ζωντανό και διαδραστικό πρόγραμμα, στο οποίο παρουσιάζουμε πολλά και διαφορετικά θέματα, από κάθε γωνιά της χώρας, λύνουμε -ή τουλάχιστον προσπαθούμε να λύσουμε τις απορίες των τηλεθεατών και αντιμετωπίζουμε τα θέματα της επικαιρότητας με διεισδυτική ματιά, αλλά και με αξιοπρέπεια.

Με τη Χριστίνα Βίδου πώς είναι η συνεργασία σας; Τι εκτιμάς σε εκείνη;

Καταπληκτική! Και η Χριστίνα και η συνεργασία μας. Ηθος, γνώσεις, εμπειρία. Και κάτι που δεν φαίνεται στον αέρα, αλλά το διαπιστώνω τακτικά στο γραφείο με τα «καλούδια» που φέρνει: πολύ καλή μαγείρισσα!

Ισχύει πως είσαι τελειομανής και διαβάζεις πάρα πολύ τα θέματα σου, σε βαθμό που φέρνεις σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες σου;

Σου έχουν δώσει σκονάκι από την εκπομπή μας μου φαίνεται! Πρέπει να ομολογήσω ότι ψάχνω ακόμα και για τους καλεσμένους μας, να διασταυρώσω αν η ιδιότητα που δηλώνουν είναι πραγματική. Είναι πιθανό αυτό μετά... ψιλά γράμματα κάθε θέματος να μου έχει μείνει «χούι» από τις σπουδές μου στη Νομική και να μη φεύγει, θα το εξετάσω!

Τι σε δυσκολεύει περισσότερο;

Μέχρι στιγμής τίποτα και ο λόγος είναι απλός: υπάρχει πολύ δυνατή ομάδα από πίσω. Στην αρχισυνταξία, στη σκηνοθεσία, στην παραγωγή, σε όλα. Και υπάρχουν η διοίκηση και η διεύθυνση του καναλιού που μας δίνουν τρομερή ελευθερία στην επιλογή και στον χειρισμό των θεμάτων, γνωρίζοντας, βέβαια, ότι από την πλευρά μας τηρούμε τη δεοντολογία.

Δύσκολα τα πράγματα στην ενημέρωση; Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σου;

Είναι δύσκολα πολύ. Σκέψου ότι δεν «απλώνεται» πια η ενημέρωση μέσα στην ημέρα, δεν υπάρχουν ουσιαστικά βραδινές ενημερωτικές εκπομπές στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και η επικαιρότητα καλύπτεται στην πρωινή ζώνη. Η πίεση είναι μεγαλύτερη, τα θέματα τα τελευταία χρόνια είναι πιο σύνθετα έχουμε μάθει από τα εμβόλια Mrna μέχρι τις θερμοβαρικές βόμβες. Κόκκινη γραμμή είναι τα fake news, προσπαθούμε πάρα πολύ να ελέγχουμε και να διασταυρώνουμε ό,τι μεταδίδουμε.

Ο ανταγωνισμός σε αγχώνει;

Το μόνο που με αγχώνει είναι να κάνω σωστά και αξιόπιστα τη δουλειά μου. Αν βγάζουμε μια καλή και ενδιαφέρουσα εκπομπή, αυτό αποτυπώνεται εν πολλοίς, αργά ή γρήγορα, και στα νούμερα της τηλεθέασης.

Πηγή:Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved