Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Οι συνθήκες εργασίας στη δημοσιογραφία είναι ιδιαίτερες και απαιτητικές»
Showbiz

Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Οι συνθήκες εργασίας στη δημοσιογραφία είναι ιδιαίτερες και απαιτητικές»

Ο Κώστας Παπαχλιμίντζος μελετά πολύ, τσεκάρει τις ειδήσεις που μεταδίδει και συγκινείται, ακόμη και στον «αέρα» της εκπομπής, με τις ανθρώπινες ιστορίες.

Ο γνωστός δημοσιογράφος ανέφερε πότε κατάλαβε ότι ήθελε να ασχοληθεί με αυτό το χώρο και ποια από τις συνεντεύξεις που έχει κάνει άλλαξε κάτι μέσα του ή στον τρόπο που σκέφτεται.

Εχεις συγκινηθεί ποτέ στην εκπομπή;

Βέβαια. Οταν βγάλαμε ζωντανά τους γονείς της Ελένης Τoπαλούδη, που είχαν χάσει την κόρη τους με εκείνο τον τραγικό τρόπο, και όταν βγάλαμε μια Ελληνίδα της Μαριούπολης, που κινδύνευε να χάσει τη δική της ζωή, αλλά δεν έφευγε από την πόλη. Δεν γίνεται να σε αφήσουν ανεπηρέαστο τέτοιες διηγήσεις.

Ποιο από τα θέματα που «τρέχουν» το τελευταίο διάστημα σε έχει προβληματίσει περισσότερο;

Αναμφίβολα ο πόλεμος στην Ουκρανία: Κόμπος στο στομάχι οι εικόνες και οι αφηγήσεις. Και πολλές και διαφορετικές οι επιπτώσεις διεθνώς και φυσικά στην Ελλάδα. Ανήκω στη γενιά που δεν είχε ζήσει χερσαία στρατιωτική εισβολή από μια χώρα σε μια άλλη οτην Ευρώπη και μάλιστα παρατεταμένη. Τα διαβάζαμε μόνο στα βιβλία Ιστορίας και τώρα τα περιγράφουμε ζωντανά.

Ποια από τις συνεντεύξεις που έχεις κάνει άλλαξε κάτι μέσα σου ή στον τρόπο που σκέφτεσαι;

Η Ρεγγίνα Μακέδου, νεαρή γυμνάστρια από την Καβάλα, που διαγνώστηκε με καρκίνο και γύριζε βίντεο όπου χόρευε και τα ανέβαζε στο Instagram, δίνοντας ελπίδα και κουράγιο σε πολλούς καρκινοπαθείς. Δύο φορές της είχαμε μιλήσει ζωντανά στην εκπομπή και θεωρώ ότι η στάση ζωής που είχε αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Οι απαιτήσεις της εκπομπής είναι μεγάλες. Πόσες ώρες την ημέρα είσαι στο διαδίκτυο; Κλείνεις ποτέ το κινητό σου;

Κοιμάμαι περίπου έξι ώρες το βράδυ και αυτό το διάστημα το έχω κλειστό, γιατί αλλιώς δεν βγαίνει η ημέρα! Ολες τις υπόλοιπες ώρες είναι ανοιχτό. Τώρα, για το πόσες ώρες μιλάω στο τηλέφωνο, διαβάζω ειδήσεις στο κινητό ή περιδιαβαίνω στον κόσμο των social media, δεν ξέρω καν να σου πω πόσο πολλές είναι.

Συνηθίζεται το πρωινό ξύπνημα;

Δεν είμαι πρωινός τύπος οπότε μου πήρε καιρό να το συνηθίσω. Τώρα πια έχει γίνει ένα κομμάτι της καθημερινότητας μου…

Πότε κατάλαβες πως θέλεις να γίνεις δημοσιογράφος;

Στην έκτη δημοτικού! Γύρισα ένα απόγευμα από το σχολείο και είπα στη μητέρα μου πως, όταν μεγαλώσω, θα γίνω δημοσιογράφος. Μπορεί να σκέφτηκε, εντάξει, θα του περάσει. Δεν μου πέρα σε τελικά!

Πότε «μετάνιωσες» που έγινες δημοσιογράφος;

Οσο δούλευα σε ημερήσια εφημερίδα και άρα γυρνούσα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σπίτι μου και εργαζόμουν αναγκαστικά και τις Κυριακές για το φύλλο της Δευτέρας, τα πράγματα ήταν δύσκολα. Γενικώς, οι συνθήκες εργασίας στη δημοσιογραφία είναι πολύ ιδιαίτερες και απαιτητικές, αν δεν έχεις πραγματικό μεράκι είναι απίθανο να μπορέσεις να επιβιώσεις επαγγελματικά.

Πηγή:Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved