Ελένη Γερασιμίδου: «Στεναχωρήθηκα πολύ με αυτό που έγινε με τον Καπουτζίδη»
Showbiz

Ελένη Γερασιμίδου: «Στεναχωρήθηκα πολύ με αυτό που έγινε με τον Καπουτζίδη»

H Ελένη Γερασιμίδου είναι μια από τις πιο ταλαντούχες και σημαντικές ηθοποιούς της χώρας μας.

Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για το αν έχε τηλεοπτικά σχέδια, για την κόρης της που ακολουθεί κι εκείνη το δρόμο της υποκριτικής, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα που δημιουργήθηκε με τη νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη.

-Ολοκληρώσατε την επιτυχημένη παράσταση «ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ» του Ευγένιου Ιονέσκο στο θέατρο «ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ». Τι θα απολαύσουμε το καλοκαίρι στη δροσερή αυλή του;

Να πούμε αρχικά ότι «Οι Καρέκλες» πάνε στην Πάτρα στις 6, 7 και 8 Μαΐου στο θέατρο «Μηχανουργείο» και έχουμε πολύ μεγάλη χαρά. Τώρα όσον αφορά το καλοκαίρι θα παίξουμε πάλι έργο του Άγγελου Πυριόχου το οποίο λέγεται «Πάτα το κουμπί». Δεν είναι επιθεώρηση , είναι φάρσα με πολλά στοιχεία σάτιρας και επικαιρότητας. Θα παίξουμε η οικογένεια, εγώ, ο Αντώνης Ξένος και η Αγγελική Ξένου. Φιλοδοξούμε να ξεκινήσουμε τον Ιούνιο στην αυλή μας και σας περιμένουμε όλους.

-Τηλεοπτικά έχετε κάποια σχέδια;

Ολοκλήρωσα τα γυρίσματα για τη σειρά του ALPHA «Νεοκλασικά» και αρχίζω γυρίσματα για τη νέα ταινία του Χούρσογλου, όπου έχω ένα μικρό, αλλά πολύ ωραίο ρόλο.

-Ο καλλιτεχνικός χώρος δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από την πανδημία. Πώς την βιώσατε εσείς αυτή την περίοδο;

Τη βίωσα με υπομονή και με αγώνες. Και εδώ υπάρχουν τρομερές αδικίες, αλλά δεν μπορώ ακόμα να μιλήσω γι’ αυτό, καθώς αναμένω κάτι απαντήσεις. Υπάρχουν επιχειρηματίες οι οποίοι είναι στα μέσα και στα έξω, παίρνουν πρώτοι τις επιδοτήσεις και μάλιστα γενναία ποσά. Και εμείς πήραμε κάποιο ποσό πρόπερσι και τώρα περιμένουμε πάλι, για να μην αναγκαστούμε να κλείσουμε το θέατρο, καθώς δεν είναι και δικό μας. Το κρατάμε με νύχια και με δόντια. Εξακολουθούμε να πληρώνουμε το ενοίκιό μας, αλλά φροντίζουμε και πάντα να είμαστε συνεπής οικονομικά με τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μας, είναι το πρώτο μέλημά μας. Δεν θα κρατήσουμε μια παράσταση μόνο για να πάρουμε μια επιδότηση. Περιμένουμε και προσδοκούμε μια ίση και δίκαιη μεταχείριση.

-To «ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ» είναι ένας χώρος που έχει φτιαχτεί από τα θεμέλια με αγάπη από την οικογένειά σας. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, νιώθετε ότι κάνατε σωστά που πήρατε την απόφαση να έχετε το δικό σας θέατρο;

Πιστεύω ότι κάναμε πολύ σωστά. Είμαστε αυτοδιαχειριζόμενοι, δεν έχουμε σκοπό τα κέρδη, καθώς ο χώρος είναι μικρός. Είναι σημαντικό ότι μπορούμε να ανεβάζουμε έργα τα οποία επιλέγουμε εμείς. Σε αυτό είμαστε πολύ τυχεροί, γιατί δημιουργήθηκε ένα κοινό που είναι πιστό και έρχεται πάντα, αλλά και ένας κύκλος ανθρώπων της δουλειάς μας με μεγάλη αγάπη και εκτίμηση. Είναι επίσης σημαντικό ότι έχουμε πάρει πολύ καλές κριτικές.

-Η κόρη σας, Αγγελική Ξένου, ακολουθεί κι εκείνη τον δρόμο της υποκριτικής με επιτυχία. Είναι δύσκολο θεωρείτε στα παιδιά των ηθοποιών να εκτιμηθεί το ταλέντο τους;

Είναι πιο δύσκολο, ναι. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα χωρίς να το εκδηλώνω σαν παράπονο. Η Αγγελική έχει παίξει πάρα πολλές φορές στο θέατρο μαζί μας, αλλά και σκηνοθετήσει. Φέτος πήγε στην παράσταση του αγαπημένου μας φίλου Παντελή Καναράκη. Ε, λοιπόν σε πληροφορώ ότι όλοι εκφράστηκαν και μου είπαν ωραία λόγια γιατί έχουν τη λανθασμένη πεποίθηση ότι όταν παίζει μαζί μας, είναι προστατευμένη ενώ δεν ισχύει καθόλου αυτό. Τα περισσότερα παιδιά ηθοποιών είναι εξαιρετικά. Έχουν ήθος, τρόπους, σεβασμό, γιατί έχουν μάθει από τους γονείς τους.

-Με το θέμα που προέκυψε με τον Γιώργο Καπουτζίδη και τη νέα του σειρά, στενοχωρηθήκατε πολύ…

Ναι στενοχωρήθηκα πάρα πολύ με αυτό που έγινε με τον Γιώργο Καπουτζίδη. Έγινε χωρίς να έχω κάνει τίποτα. Πρώτη φορά με έδιωξαν από δουλειά. Κάποιος προφανώς δεν με ήθελε σε αυτή τη σειρά.

-Την αδερφούλα , Νατάσα Γερασιμίδου, που έχει φύγει από τη ζωή, την σκέφτεστε κάθε μέρα;

Κάθε μέρα. Συνέχεια είναι εδώ. Όλοι εδώ είναι. Δεν μου έχει μείνει και κανένας από την πρώτη μου οικογένεια… Ωστόσο είναι εδώ, γελάμε, κλαίμε… Όλα τα κάνουμε μαζί με έναν τρόπο.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved