Μαντώ: Ο ρατσισμός για τα κιλά, το πρόβλημα υγείας που προέκυψε και το #Metoo
Showbiz

Μαντώ: Ο ρατσισμός για τα κιλά, το πρόβλημα υγείας που προέκυψε και το #Metoo

Το ταλέντο και η εργατικότητα της, της έχουν εξασφαλίσει μια σημαντική καριέρα στον χώρο του τραγουδιού. Ο λόγος για την Μαντώ.

H αγαπημένη τραγουδίστρια σε συνέντευξή της μίλησε για τη βραδιά που δε θα ξεχάσει ποτέ και για το αν έχει βιώσει ανταγωνισμό από συναδέλφους της.

-Θα μοιραστείτε μαζί μας μια βραδιά από την καριέρα σας την οποία δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Πολλές τέτοιες βραδιές έχω να θυμάμαι. Θα σου πω για την περιοδεία που κάναμε το 1996 σε όλη την Αμερική, με τον σπουδαίο καλλιτέχνη και άνθρωπο Δημήτρη Μητροπάνο. Συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη όταν βγήκα να τραγουδήσω, είδα περίπου 20.000 σημαίες να ανεμίζουν και να τραγουδάνε όλοι μαζί τα τραγούδια μου. Ήταν κάτι συγκλονιστικό, μια μαγική βραδιά. Θυμάμαι λοιπόν ότι ο Μητροπάνος επειδή είδε όλη αυτή την ανταπόκριση μου είπε «εδώ είναι το γήπεδό σου, θα βγω εγώ πρώτος και θα βγεις εσύ μετά». Τέτοιος ήταν ο Δημήτρης Μητροπάνος, ένας κύριος με κ κεφαλαίο.

-Έχετε βιώσει ανταγωνισμό από συναδέλφους;

Βέβαια, αυτό είναι μέσα στη δουλειά μας. Απλά στην περίπτωσή μου δεν δικαιολογείται και πάρα πολύ, καθώς ποτέ δεν με ενδιέφερε η ταμπέλα ή με ποια σειρά θα εμφανιστώ κλπ. Δεν είμαι αυτής της νοοτροπίας, αλλά κάποιοι το βλέπουν διαφορετικά.

-Έχετε βιώσει ρατσισμό για τα κιλά σας;

Δεν μπορώ να πω ότι είχα βιώσει ρατσισμό. Απλώς εκείνα τα χρόνια, ήταν η τάση της εποχής το πολύ αδύνατο σκαρί. Μου έλεγαν διάφοροι μαγαζάτορες να προσέχω να είμαι κάτω από 60 κιλά. Δεν ήταν ρατσιστικό, ήταν σαν συμβουλή, η οποία φυσικά εμένα με καταπίεζε, καθώς το σκαρί μου δεν ήταν για να είμαι τόσα λίγα κιλά. Ήταν και λίγο αστείο το θέαμα, καθώς φαινόταν ένα πολύ αδύνατο σώμα με ένα μεγάλο πρόσωπο.

-Όλο αυτό όμως επηρέασε και την υγεία σας…

Αλήθεια είναι αυτό. Έκανα πειραματισμούς τότε και έλεγα για να δούμε πώς θα είμαι αν φτάσω στα 52 κιλά. Ήταν δικό μου το πρόβλημα, δεν μου το επέβαλε κάποιος άλλος. Το είδα, δεν μου άρεσε και επανήλθα στα κιλά μου. Μου είχε πέσει και ο σίδηρος και δεν ήταν καθόλου καλό για την υγεία μου.

-Ποια είναι η γνώμη σας για το κίνημα metoo; Για τον χώρο του τραγουδιού γιατί δεν έχει βγει τίποτα στην επιφάνεια;

Συμφωνώ απόλυτα με το κίνημα metoo. Εννοείται ότι οι γυναίκες, οτιδήποτε υφιστάμεθα πρέπει να το λέμε και να μην φοβόμαστε. Είμαι υπέρ όλων αυτών των γυναικών που βρήκαν το θάρρος και μίλησαν. Χαίρομαι για την εποχή που ζούμε και υπάρχει αυτή η ελευθερία και η υποστήριξη στο γυναικείο φύλο. Είναι μια δικαίωση. Είναι σημαντικό ότι ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το όχι μιας γυναίκας, πρέπει να είναι όχι, τελεία και παύλα. Όσον αφορά τον χώρο μας, ίσως υπάρχει ακόμα φόβος. Εγώ προσωπικά δεν έχω υποστεί ποτέ τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις, παρ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι σίγουρα θα έχουν συμβεί τέτοια πράγματα.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved