Γιορτή της Μητέρας: Οι γυναίκες που έζησαν τη μητρότητα μέσω της υιοθεσίας!
Showbiz

Γιορτή της Μητέρας: Οι γυναίκες που έζησαν τη μητρότητα μέσω της υιοθεσίας!

Γιορτή της Μητέρας: Η μητρότητα είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας που το επιθυμεί και είναι η χαρά ακόμη κι αν το παιδί δεν έχει γεννηθεί από τη γυναίκα που το μεγαλώνει.

Είναι μια πράξη αγάπης, σεβασμού και ελπίδας.

Οι γυναίκες που υιοθετούν ένα παιδί, είναι άξιες θαυμασμού και αρκετές είναι οι επώνυμες της ελληνικής showbiz που μπορεί να μην έζησαν το θαύμα του φυσιολογικού τοκετού, όμως έδωσαν την αγάπη και το χέρι τους σε παιδιά που είχαν ανάγκη να ζήσουν την οικογενειακή θαλπωρή και αγάπη.

Μιμή Ντενίση

Η Μιμή Ντενίση είναι τρισευτυχισμένη καθώς εδώ και αρκετά χρόνια στην ζωή της υπάρχει η Μαριτίνα. Μπορεί η νεαρή πλέον κοπέλα να μην είναι βιολογικό της παιδί, όμως κάτι τέτοιο, όπως λέει και η ίδια, δεν σημαίνει πως δεν είναι μάνα.

«Αν αργήσεις να πεις στο παιδί ότι είναι υιοθετημένο σε θεωρεί ψεύτη μετά. Δεν σε εμπιστεύεται σε κανένα τομέα. Το παιδί μου είναι το παιδί μου. Επειδή δεν έχει το DNA το δικό μου, δεν σημαίνει κάτι. Όπως της έχω πει κιόλας, εμένα είναι το παιδί μου γιατί έφτασε μια στιγμή που αποφάσισα ότι αυτή είναι το παιδί μου. Δηλαδή κάποια που έμεινε έγκυος τυχαία από κάποιον που ούτε ήξερε, αγαπάει το παιδί της περισσότερο; Αφού ούτε που το ήθελε», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη της.

Βίκυ Βολιώτη

Η Βίκυ Βολιώτη και ο σύζυγός της, Σίμος Σαρκετζής, υιοθέτησαν την Άννα από την Αιθιοπία, με την ευτυχία τους να ολοκληρώνεται με τον πιο όμορφο τρόπο.

«Θεωρούσα πιο πιθανό να υιοθετήσω ένα παιδί από το να αποκτήσω ένα βιολογικό. Μου φαινόταν τρελό ότι υπήρχαν παιδιά στον κόσμο που για κάποιους λόγους μένουν χωρίς γονείς. Κάποτε κατάλαβα ότι το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο η γραφειοκρατία, αλλά το γεγονός ότι ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλά μωρά ελευθέρα προς υιοθεσία… Ο φάκελος υιοθεσίας έγινε στην Ελλάδα. Στη συνέχεια κάναμε κάποια ταξίδια με τον Σίμο στην Αιθιοπία. Την Άννα την πρωτοπήρα αγκαλιά όταν ήταν 30 ημερών. Στην Ελλάδα ήρθαμε και οι τρεις όταν ήταν οκτώ μηνών», έχει πει η ηθοποιός.

Χαρούλα Αλεξίου

Η Χαρούλα Αλεξίου εκτός από μία μεγάλη ερμηνεύτρια, είναι μία «απλή» γυναίκα αλλά και εκπληκτική μαμά. Η ίδια είχε επιλέξει εδώ και αρκετά χρόνια να υιοθετήσει τον τότε μικρό Μάνο και τα κατάφερε. Ο σημαντικός αυτός ρόλος της γυναίκας, την γέμισε χαρά και πάλεψε για να προσφέρει στον γιο της ευτυχία, αγάπη και οικογενειακή θαλπωρή.

«Είχα έναν και μοναδικό φόβο όταν υιοθέτησα το παιδί μου, εάν θα είμαι ικανή να το αγαπήσω. Αν θα είμαι αντάξια αυτού του παιδιού. Γιατί παίρνεις ένα πλασματάκι, ένα μωρό που γεννιέται κι έχεις όλη την ευθύνη να το μεγαλώσεις και να του δώσεις μια σωστή ζωή κι έναν σωστό κόσμο», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της η Χάρις Αλεξίου. Ο γιος της, Μάνος Θεοφίλου, που για μεγάλο διάστημα είχε επιμεληθεί τη δημόσια εικόνα συγκροτημάτων και καλλιτεχνών, έχει πει για το παραπάνω γεγονός: «Δεν με ένοιαξε ποτέ για το ότι είμαι υιοθετημένος. Είχα τόση αγάπη, που δεν με ένοιαξε ποτέ», είχε αναφέρει η ίδια.

Χριστίνα Κοντοβά

Ήταν 10 Δεκεμβρίου 2021, όταν η Χριστίνα Κοντοβά είχε ποζάρει αγκαλιά με τη μικρή Ada από το σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας και είχε αποκαλύψει πως η υιοθεσία επιτέλους ολοκληρώθηκε.

Από εκείνη την στιγμή η σχεδιάστρια μόδας πλέει σε πελάγη ευτυχίας και δεν αποχωρίζεται λεπτό την μικρή της κόρη. Στο πλευρό της πάντα είναι ο Τζώνη Καλημέρης, ο οποίος απολαμβάνει τον ρόλο του… μπαμπά.

Όλα ξεκίνησαν πριν από σχεδόν δύο χρόνο, όταν η ίδια τα άφησε όλα πίσω της, προκειμένου να υιοθετήσει την μικρή. Όταν λοιπόν τα κατάφερε έγραψε στα social media:«Μετά από 2 χρόνια προετοιμασίας, 13 μήνες στην Ουγκάντα και την ολοκλήρωση της υιοθεσίας είμαστε επιτέλους σπίτι μας. Αν και το σπίτι μας είναι αυτή η αγκαλιά από την πρώτη μέρα…».

Από το ξεκίνημα της διαδικασίας της υιοθεσίας της κόρης της, η Χριστίνα Κοντοβά ξεκίνησε να μιλάει γι’ αυτό, περιγράφοντας τόσο τις δυσκολίες όσο και τα στάδια που έκρυβε η διαδικασία η οποία κράτησε κάτι παραπάνω από έναν χρόνο, με την ίδια να πρέπει ουσιαστικά να μείνει στην Ουγκάντα το μεγαλύτερο μέρος του έτους για να μπορέσει τελικά να ταξιδέψει με την Ada, πίσω στην Ελλάδα και στην Αθήνα.

Έλενα Ακρίτα

Η Έλενα Ακρίτα ανήκει στην κατηγορία με τις γυναίκες που ξέρουν να προσφέρουν αγάπη και ήξερε πως ήθελε να έχει τον ρόλο της μητέρας.

«Υιοθέτησα το γιο μου, όταν ήταν 3 μηνών μωρό, και μέχρι τα 18 του αυτό ήταν ένα θέμα που δεν το ανέφερα ποτέ. Αυτό έκανα και στις συνεντεύξεις που έδινα. Τους έλεγα “μπορείτε να με ρωτήσετε για όλα, αλλά να μην αναφερθεί πουθενά η λέξη υιοθεσία, μέχρι να ενηλικιωθεί ο γιος μου”», έχει υποστηρίξει, συμπληρώνοντας για τη στιγμή που του αποκάλυψε την αλήθεια: «Αυτό που με συγκίνησε πολύ, ήταν το ότι μία φορά που μιλούσαμε και του έλεγα για τη βιολογική του μητέρα και το ότι μπορεί να πάει να τη συναντήσει, με ρώτησε: “και πώς θα τη λέω;”. Eγω του είπα “όπως σου βγει και όπως θέλεις!”. “Θα τη λέω, κυρία, γιατί η μαμά μου είσαι εσύ!”», είχε δηλώσει σε συνέντευξη της.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved