Νατάσα Καλογρίδη για #Metoo: «Η μεγαλύτερη τιμωρία είναι  η κατακραυγή  του κόσμου»
Showbiz

Νατάσα Καλογρίδη για #Metoo: «Η μεγαλύτερη τιμωρία είναι η κατακραυγή του κόσμου»

Η Νατάσα Καλογρίδη πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η κυρία Κλαιν», που ανεβαίνει από τις 5 Μαΐου στο θέατρο «Αργώ», σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη.

Το έργο του Νίκολα Ράιτ βασίζεται στη ζωή της Βιεννέζας ψυχαναλύτριας Μελανί Κλάιν που έκανε πρωτοπόρες έρευνες στην παιδική ψυχολογία και αμφισβήτησε έντονα τον Φρόιντ, του οποίου υπήρξε μαθήτρια.

«Είναι ένα έργο που περνάει από πολλά μονοπάτια. Μιλάει για μια γυναίκα πολύ προσηλωμένη στη δουλειά της, εμμονική, που έκανε μελέτες πάνω στην ψυχολογία και τις αντιδράσεις των παιδιών της και αυτό τους δημιούργησε μεγάλα τραύματα. Τα είχε σαν πειραματόζωα και πίστευε πώς χρησιμοποιώντας τα παιδιά της είχε κάνει πολύ καλή δουλειά στις μελέτες της», ανέφερε η Νατάσα Καλογρίδη, που υποδύεται την κόρη της Μελανί. «Οταν καταπιάνομαι με έναν ρόλο, ξεκινώ ως ένα άγραφο χαρτί, λέγοντας ότι δεν ξέρω τίποτα για την ηρωίδα που πρέπει να ενσαρκώσω. Και χωρίς να κάνω καμία σκέψη ή παρατήρηση, αφήνω να έρθει μόνο του, από εσωτερική καθοδήγηση. Και αρχίζει σιγά-σιγά να γίνεται ο ρόλος υπαρκτός μέσα μου. Αφήνω το ένστικτο μου να δημιουργεί τον ρόλο. Ετσι αναμοχλεύω την ψυχή μου. Δεν ανατρέχω ποτέ σε παλιές μνήμες. Μου αρέσει να δημιουργώ καινούργια συναισθήματα», είπε για τον ρόλο της.

Ωστόσο, θεραπεύεται ποτέ η ανθρώπινη ψυχή από τα τραύματα της; «Ανάλογα με το τι κουβαλάει μέσα του ο καθένας και πόσο είναι έτοιμος να το αντιμετωπίσει. Αν κάποιος από μόνος του δεν πάρει την απόφαση να αλλάξει ό,τι τον ενοχλεί, δεν θα πετύχει τίποτα. Παλιότερα είχα πάει κι εγώ σε ψυχολόγο, χωρίς να έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, χωρίς να έχω κάποια συγκεκριμένη δυσκολία. Αλλά διαπίστωσα ότι δεν μου πήγαινε. Εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι δεν χρειάζομαι κάποια βοήθεια. Εχασα τον πατέρα μου σε ηλικία έξι ετών. Τον αγαπούσα υπερβολικά και ήταν τεράστιο τραύμα. Δεν περιγράφεται το συναίσθημα που ένιωσα. Το βίωσα πολύ έντονα. Μου καθόρισε τη ζωή. Μετά από χρόνια ένιωσα ότι αυτή η απώλεια συνέβη για να μας κάνει τους υπόλοιπους μια γροθιά, εμένα, τη μητέρα μου και τον αδελφό μου. Ενιωσα την υπέρτατη αγάπη από τη μητέρα μου, καθώς έδωσε στην αγάπη της μια άλλη διάσταση, που έπαιξε ρόλο και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου. Αυτό το κενό βρέθηκε κάτι άλλο στην πορεία μου να το γεμίσει και όχι να το βουλιάξει», ανέφερε.

Η Νατάσα Καλογρίδη παρακολουθεί με ψυχραιμία όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο χρόνο στον καλλιτεχνικό χώρο αναφορικά με το κίνημα «#ΜeΤοο». «Η φουρτούνα που πέρασε το θέατρο ήταν ενταγμένη μέσα σε μια γενικότερη φουρτούνα, που περνάει η κοινωνία. Εμένα τέτοια πράγματα δεν μου είχαν ποτέ συμβεί. Ισως ήμουν από τις τυχερές. Σε κάποιους αυτά που συνέβαιναν έχουν αφήσει ανεξίτηλα τραύματα. Πάντως, ή μεγαλύτερη τιμωρία σε αυτά είναι η κατακραυγή του κόσμου. Η "μαχαιριά" έρχεται από τον κόσμο, ο οποίος είναι αμείλικτος τιμωρός στον χώρο μας. Παντού υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις. Δεν μπορείς να ταιριάζεις με όλους. Μπορεί να βρεθείς σε έναν θίασο όπου υπάρχουν θέματα. Πρέπει όμως να είσαι επαγγελματίας. Στον επαγγελματικό χώρο δεν αφήνω να με επηρεάζει τίποτα. Τα σβήνω, λέω ότι δεν υπάρχουν. Γενικά, οτιδήποτε τοξικό στη ζωή μου το απομακρύνω. Είναι στάση ζωής. Δεν αφήνω ποτέ μια δουλειά επειδή υπάρχουν κάποια προβλήματα», ανέφερε στη Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved