Στράτος Μαρκίδης: «Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν η γνωριμία μου με τον Μίνω Κυριακού»
Showbiz

Στράτος Μαρκίδης: «Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν η γνωριμία μου με τον Μίνω Κυριακού»

Ο Καταξιωμένος σκηνοθέτης και παραγωγός, Στράτος Μαρκίδης μίλησε για τις μεγάλες του επιτυχίες στη μικρή οθόνη.

Ο Στράτος Μαρκίδης σε πρόσφατη συνέντευξη μίλησε για τις σειρές «Αφρικα» και «Μαύρος ωκεανός» ενώ αναφέρθηκε και στη γνωριμία του με τον Μίνω Κυριακού.

Έχετε γεννηθεί στο Κάιρο της Αιγύπτου, πως θυμάστε τα παιδικά σας χρόνια;

Δυστυχώς, ήμουν τεσσάρων χρονών όταν ο πρόεδρος της Αιγύπτου Νάσερ μας έδιωξε σχεδόν όλους τους Έλληνες και εγκατασταθήκαμε στην Αθήνα. Εγώ, τότε, μιλούσα αρκετά καλά τα αιγυπτιακά, έκτοτε δεν ξαναμίλησα ποτέ και τα ξέχασα, θεωρούμασταν πρόσφυγες. Ευτυχώς, οι γονείς της μητέρας μου μας συμπαραστάθηκαν οικονομικά με την περιουσία που είχαν στη Λέσβο.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη σκηνοθεσία; Ήταν όνειρο σας από παιδί ή προέκυψε;

Από το γυμνάσιο διάβαζα εξωσχολικά βιβλία, ζωγράφιζα, έγραφα μικρά διηγήματα και έβλεπα πολλές ταινίες. Στα δεκαπέντε μου τα στάθμισα όλα αυτά και κατέληξα ότι το σινεμά (έβδομη τέχνη) περιέχει όλες αυτές τις τέχνες, έτσι γράφτηκα στη σχολή κινηματογράφων του Σταυράκου, παρά τη θέληση των γονιών μου.

Πόσες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες έχετε σκηνοθετήσει και έχετε αναλάβει ως παραγωγός;

Έως το 2020 έχω σκηνοθετήσει και παραγάγει είκοσι εννέα τηλεοπτικές σειρές και δύο σειρές ως σκηνοθέτης. Εννέα κινηματογραφικές ταινίες, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν σίκουελ ταινιών των Νίκου Τσιφόρου-Πολύβιου Βασιλειάδη.

Ποια ήταν η πρώτη τηλεοπτική δουλειά σας και τι θυμόσαστε από το ντεμπούτο σας στην τηλεόραση;

Η πρώτη τηλεοπτική σειρά ήταν η «Δίψα», τον πρώτο χρόνο που λειτούργησε το Μega. Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν η γνωριμία μου με τον Μίνω Κυριακού, όταν σε μόνο μια ημέρα μου ανέθεσε την παραγωγή και τη σκηνοθεσία της σειράς «Το μονοπάτι της αγάπης», επίσης δέκα χρόνια μετά μου έκανε εντύπωση η αποφασιστικότητα του Νίκου Χατζηνικολάου, ως διευθυντή του Αlpha, που, ενώ γύριζα «Της αγάπης μαχαιριά» για τον Αnt1, με έπεισε σε μια συνάντηση μας να αναλάβω παράλληλα την παραγωγή και τη σκηνοθεσία της σειράς «Για την καρδιά ενός αγγέλου».

Από τις πολλές επιτυχίες που έχετε σημειώσει, ποιες δουλειές σας ξεχωρίζετε και γιατί;

Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν «Της αγάπης μαχαιριά», αλλά ξεχωρίζω την «Τρικυμία», τον «Μαύρο ωκεανό», το «Αρχιπέλαγος», «Για την καρδιά ενός αγγέλου», την «Εξαφάνιση». Γι’ αυτές τις τηλεοπτικές δουλειές νιώθω πολύ τυχερός που υπηρέτησα αυτή την τέχνη και, παρά τις δυσκολίες που συνάντησα, με έκαναν πιο δυνατό και αισιόδοξο.

Υπήρξαν δουλειές που έχετε μετανιώσει και δεν σας άρεσε το αποτέλεσμα;

Δεν μετανιώνω για καμία μου δουλειά, γιατί δένομαι με όλες συναισθηματικά και όλο κάτι καλό έχω να θυμηθώ από καθεμία από αυτές.

Το «Αφρικα», στο Mega, ήταν από τις πρώτες τηλεοπτικές σειρές με γυρίσματα στο εξωτερικό, και μάλιστα σε μια δύσκολη χώρα, όπως η Κένυα. Τι αναμνήσεις έχετε και τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε;

Όταν επιστρέψαμε εγώ και όλο το team του «Αφρικα» από την Κένυα, γύρισα και είπα στον Βόγλη: «Γιάννη, εδώ πρέπει να ξανά έρθω γιατί τώρα καταλαβαίνω τι κρύβει αυτή η ήπειρος που λέγεται Αφρική». Κράτησα τον λόγο μου και το 2000 επέστρεψα στην Κένυα και γύρισα με περισσότερες γνώσεις τη σειρά «Μαύρος ωκεανός», που πραγματικά απεικόνισε σε βάθος τον τόπο και τους κατοίκους αυτής της γης.

Πηγή: Espresso

Διαβάστε επίσης:

Θεατρικά «χτυπήματα» από τον Στράτο Μαρκίδη!

O Στράτος Μαρκίδης προσεγγίζει την Παπαθωμά

Αυτή είναι η νέα σειρά του Στράτου Μαρκίδη στον Ant1

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved