Καράντη: Οι γυναίκες μετά τα 45, παύουν να είναι το αντικείμενο του πόθου, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα
Showbiz

Καράντη: Οι γυναίκες μετά τα 45, παύουν να είναι το αντικείμενο του πόθου, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα

Η Κοραλία Καράντη δεν αρέσκεται στις συνεντεύξεις και αντιδρά σε οτιδήποτε επιβάλλει έλλειψη φωτός και ευτέλεια.

Είναι ταυτισμένη στη συνείδηση του κοινού με ένα class που χαρακτηρίζει τόσο τη φυσική της παρουσία όσο και τον τρόπο που κινείται εδώ και χρόνια στον χώρο του θεάματος.

Αυτή τη σεζόν η Κοραλία Καράντη επιστρέφει στη σκηνή με την εμβληματική «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία του Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, που ανεβαίνει στο θέατρο Βρετάνια.

«Όταν μου έγινε η συγκεκριμένη πρόταση ένιωσα μία αίσθηση ανακούφισης. Νίκος Καζαντζάκης εν μέσω ώρες αυτής της σκοτεινής που μας περιβάλλει η πανδημία που είναι σε ύφεση αλλά υπάρχει ακόμα απειλητική, ο πόλεμος, η ένδεια πάρα πολλών ανθρώπων, η ανασφάλεια, ο φόβος για το πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα και τι μας περιμένει στο άμεσο μέλλον. Το να μπορεί μία ομάδα ανθρώπων να ξαποστάσει επάνω στον Καζαντζάκη και τα νοήματα του σε μία τέτοια εποχή είναι το δίχως άλλο παρήγορο», εξήγησε η Κοραλία Καράντη.

«Θέατρο ή τηλεόραση;» της ζητήθηκε να επιλέξει. Τα αγαπώ και τα δύο, είναι τελείως διαφορετικά μέσα», απάντησε δίχως να το πολυσκεφτεί, όμως στέκεται λίγο στην τηλεόραση. «με την τηλεόραση αν τη σεβαστεί κάποιος και της δώσει την απαραίτητη προσοχή, μπορεί να κάνει αριστουργήματα, είναι ένα πολύ δυνατό μέσο. Τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, και μάλιστα σε χώρες που δεν φαντάζεται κανείς, οι άνθρωποι έχουν επιχειρήσει και έχουν καταφέρει υπέροχα πράγματα. Η τηλεόραση δεν είναι ένα μέσο που εύκολα μπορεί να το σνομπάρει κάποιος και με ελαφρότητα να πει μία ακυρωτική φράση. Ευτελές καταντάει κάτι όταν εμείς το αντιμετωπίζουμε με αυτό τον τρόπο. Το ίδιο συμβαίνει και με το διαδίκτυο. Πρέπει να φιλτράρεις αυτά που σου προσφέρει. Υπάρχει ποιότητα, όπως υπάρχει και σήψη. Άρα σε όλα τα μέσα με πλατιά απήχηση παίζουν η πρόθεση και ο τρόπος».

Η ίδια χρησιμοποιεί τα social media; «χρόνο αυτή η ενασχόληση και επίσης μου φαίνεται πάρα πολύ ανούσιο να δημοσιοποιείς κάθε στιγμή της ζωής σου για να μπορείς να έχεις ακόλουθους. Πόσο αληθινό μπορεί να είναι όλο αυτό; μου φαίνεται τρομακτικό να βγάζω σε κοινή θέα τη ζωή μου, δεν μπορώ να το κάνω».

Ποια είναι η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας της; «Αυτή η φάση στην οποία βρίσκομαι τώρα», απάντησε. «Οι γυναίκες μετά τα 45 και όταν παύουν να είναι το αντικείμενο του πόθου, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Απαιτείται μία περίοδος υπομονής Μέχρι να φτάσουν να κάνουν τις ηλικιωμένες, τις πεθερές, τις γειτόνισσες, τις θείες, τις γεροντοκόρες. Κατά τη διάρκεια της εικοσαετίας 45 με 65 χρόνων κακομεταχειρίζεται το σύστημα. Δεν υπάρχουν ρόλοι και αν υπάρχουν Είναι πολύ κακός ειδομένη παρόλο που το κοινό είναι ως επί το πλείστον γυναίκες και μάλιστα γυναίκες αυτής της ηλικίας».

Και τα σχόλια; Μήπως οι γυναίκες είμαστε εν τέλει πολύ σκληρές με τις γυναίκες; «Έτσι έχουμε γαλουχηθεί. Πολύ εύκολα μία γυναίκα μπορεί να πει αυθόρμητα για κάποια άλλη " Μα πώς είναι έτσι αυτή;" ή " Τι κάνει, μας το παίζει μπεμπέκα τώρα;».

Η ίδια ωστόσο είναι απόλυτα συμβιβασμένη με το πέρασμα του χρόνου. «είμαι ευτυχής που έχω μεγαλώσει και έχω σώας τα φρένας. Το μεγάλωμα σημαίνει εμπειρία, έναν άλλον τρόπο σκέψης. Το ότι δεν είσαι πια νέος για να είσαι έρμαιο των συναισθημάτων σου ή των ερωτικών σου παρορμήσεων σε βοηθά να έχεις μία πιο βαθιά σκέψη. Από την άλλη, εκπαιδεύεσαι για να έχεις μεγαλύτερη επιείκεια και ενσυναίσθηση. Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν αν μεγαλώνεις συμφιλιωμένος με τον χρόνο και δεν έχεις την αγωνία για όσα χάνεις. Κάτι χάνεις αλλά και κάτι κερδίζεις. Έτσι συμβαίνει πάντα στη ζωή».

Η μητέρα της, η Αφροδίτη Γρηγοριάδου, ήταν Σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα αν όχι και το σημαντικότερο στη ζωή της κοραλίας Καράντη. «η μητέρα μου με καθόρισε. Υπήρξε ένα προικισμένο άτομο με έντονη προσωπικότητα, κρατώ πολλά από εκείνη». Η ίδια είναι μητέρα ενός 26χρονου που, ενώ σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές Επιστήμες, ασχολείται πλέον με τις κινηματογραφικές παραγωγές. «είμαι μία απόλυτα αφοσιωμένη μητέρα. Αυτή η σχέση είναι πάνω από τον ίδιο μου τον εαυτό. Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου είναι αυτή μου ιδιότητα».

Πηγή:Gala

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved