Σάντρα Βουτσά: «Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ ιδιότροπος και δύσκολος άνθρωπος»
Showbiz

Σάντρα Βουτσά: «Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ ιδιότροπος και δύσκολος άνθρωπος»

Η Αλίκη Κατσαβού και η Σάντρα Βουτσά παραχώρησαν κοινή συνέντευξη.

Η τελευταία σύντροφος του αξέχαστου ηθοποιού, Κώστα Βουτσά, και η μεγαλύτερη κόρη του μίλησαν για όσα θυμούνται από εκείνον.

Αλίκη, τι θυμάσαι από εκείνη την πρώτη γνωριμία αρχές του ’90 με τον Κώστα Βουτσά;

Αλίκη: Ήμουν μικρό κορίτσι τότε, τον κοιτούσα με δέος και του μιλούσα στον πληθυντικό. Θυμάμαι ότι με είχε προειδοποιήσει η μαμά μου: «Πρόσεχε εκεί που θα πας, γιατί λένε ότι είναι πολύ γυναικάς». Και εγώ πρόσεχα αλλά δεν είδα κάτι τέτοιο. Ήταν πολύ κύριος απέναντί μου.

Σάντρα: Ο πατέρας μου έλεγε: «Εμένα δεν μου επιτρέπει η αντρική μου υπερηφάνεια πρώτα απ’ όλα να εκβιάσω ένα κοριτσάκι να πάει μαζί μου για να πάρει τη δουλειά. Αν είναι ποτέ δυνατόν!». Ανατρίχιαζε ολόκληρος, ούτε μπορούσε να το διανοηθεί αυτό.

Και ξαναβρίσκεστε, Αλίκη, χρόνια αργότερα, όπου γίνεστε τελικά ζευγάρι. Παντρεύεστε και δημιουργείτε μαζί οικογένεια. Πώς ήταν ο Βουτσάς ως σύντροφος;

Αλίκη: Με τον Κώστα ήταν γραφτό να συναντηθούμε. Τον πρώτο καιρό της
σχέσης μας, που δεν με γνώριζε ακόμη καλά, φοβόταν ίσως λίγο και ήταν προσεκτικός.Έπαιρνε, για παράδειγμα, κάποια τηλέφωνα παραπάνω αλλά μετά
χαλάρωσε. Και εγώ χαλάρωσα μαζί του. Ήμουν άλλος άνθρωπος πριν από τον
Κώστα.

Σάντρα: Πράγματι, ο πατέρας μου ηρέμησε πολύ με την Αλίκη. Εμένα μου είχε πει πάρα πολλές φορές: «Η Αλίκη είναι η καλύτερη γυναίκα που είχα
στη ζωή μου».

Αλίκη: Κι όμως, εγώ δεν ένιωθα τόσο σίγουρη για τα συναισθήματα του, είχα πάντα αγωνία. Μετά από τρεις γάμους και τρία παιδιά, συναντάει εμένα.
«Πόσο γράφω μέσα του; "Πόσο βαθύς είναι ο ερωτάς του;» αυτά τα ερωτήματα με απασχολούσαν. Όταν πια έφυγε από τη ζωή, διάβασα την τελευταία συνέντευξη που είχαμε δώσει μαζί σε ένα κυπριακό περιοδικό - με πόσο τρυφερά λόγια μιλούσε για μένα. Και τότε το μυαλό μου συγκέντρωσε όλα όσα έζησα μαζί του -τα λόγια, τις κινήσεις και τις πράξεις του- και κατάλαβα πως πράγματι είχα «μετρήσει» μέσα του.

Σάντρα, ως πατέρας πώς ήταν;

Σάντρα: Άκουσε να δεις, ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ ιδιότροπος και δύσκολος άνθρωπος. Αλλά αυτό είναι ίδιον των ιδιαίτερων ανθρώπων, δεν μπορεί να είσαι ιδιαίτερος και να είσαι συνηθισμένος, έτσι; Είχε την παλιά νοοτροπία του Έλληνα πατέρα. Και επειδή εγώ ήμουν ένα κρυφό σκατόπαιδο με αγγελική φάτσα, ήταν διπλά αυστηρός μαζί μου. Να φανταστείς ότι όταν άρχισα να επαναστατώ –γύρω στα 16–, μου έφερε νταντά, η οποία ήταν περισσότερο «φρουρός». Καθόταν μαζί μου τα βράδια που οι γονείς μου δούλευαν στο θέατρο και με πρόσεχε. Εγώ, καταλαβαίνεις, έξαλλη! Θυμάμαι κι ένα άλλο σκηνικό που τον είχα φάει να μου πάρει μηχανάκι. Μου αγόρασε λοιπόν ένα Ζετάκι. Και επειδή είμαι «ραλίστρια» και πάντα μου άρεσε να τρέχω, άρχισα να κάνω μπροστά του διάφορες φιγούρες. Την επόμενη μέρα λοιπόν βγαίνω από το σπίτι και δεν υπήρχε πουθενά το μηχανάκι! Αρχίζω να κλαίω και να σκέφτομαι «πάει, μου το έκλεψαν». Παίρνω τον πατέρα μου τηλέφωνο, πάμε μαζί στο τμήμα για να δηλώσουμε την κλοπή και τον βλέπω να κλείνει με νόημα το μάτι στους αστυνομικούς…

Αλίκη: Το είχε πάρει ο Βουτσάς το μηχανάκι για να μη σκοτωθεί το παιδί!

Σάντρα: Και όταν πια άρχισα να βγαίνω βράδυ, εκεί στα 18-19 μου, είχε βάλει άνθρωπο να με προσέχει χωρίς να το ξέρω εγώ. Και με τσέκαρε κάθε μέρα. «Πού θα πας σήμερα;» ρωτούσε. Ήταν της παλιάς σχολής ο Βουτσάς…

Όταν έφυγε από τη ζωή, ένιωσες πως τα είχατε πει όλα μεταξύ σας ή του χρωστούσες ακόμη κάποιες κουβέντες;

Σάντρα: Όλα όσα ήθελα του τα έχω πει. Και ειδικά τα τελευταία χρόνια που είχαμε πια όχι μια σχέση παιδιού – γονέα αλλά μια σχέση ισότιμη. Ξέρεις, τα τελευταία χρόνια κάναμε πολλή παρέα με τον πατέρα μου. Βγαίναμε όλοι μαζί – εκείνος, εγώ, η Αλίκη και η μάνα μου. Και συχνά οργανώναμε οικογενειακά τραπέζια.

Αλίκη: Και Πάσχα έχουμε περάσει μαζί με την Έρρικα και Χριστούγεννα. Και στον γάμο μας με τον Κώστα είχε έρθει, όπως και στη βάφτιση του Φοίβου.

Σάντρα: Να σου διηγηθώ κι ένα αστείο περιστατικό. Πάει η μητέρα μου στον γάμο τους στο Δημαρχείο της Αθήνας και είχε τόσο κόσμο και κάμερες, λες και παντρευόταν κάποιος ροκ σταρ. Να φανταστείς ότι είχαν κλείσει τους δρόμους! Την πιάνουν λοιπόν οι δημοσιογράφοι να κάνει δηλώσεις στις κάμερες. Την έβλεπα που μίλαγε στα μικρόφωνα αλλά δεν άκουγα τι έλεγε γιατί είχε πολύ κόσμο. Έρχεται κάποια στιγμή μια φίλη μου δημοσιογράφος και μου λέει: «Ζάντρα, η μαμά σου είπε κάτι που μάλλον είναι λάθος», «Τι είπε;» της λέω. «Τη ρωτήσαμε τη γνώμη της για την Αλίκη και απάντησε "η Αλίκη είναι σούπερ σταρ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη σταρ στον κόσμο όλο"».

Αλίκη: Η γλυκούλα η Έρρικα νόμιζε ότι τη ρωτούν για τη Βουγιουκλάκη!

Σάντρα: Της είπα μετά «βρε, μαμά, ήρθες στον γάμο του Κώστα και της Αλίκης, για ποια Βουγιουκλάκη μιλούσες;».

Αλίκη, στο σπίτι μιλάτε με τον Φοίβο για τον πατέρα του ή του αποφεύγεις για να μην τον στενοχωρείς;

Αλίκη: Δεν αποφεύγω τίποτα, απλά προσπαθώ να μην ανοίγω εγώ τη συζήτηση γιατί αυτό μπορεί να του προκαλέσει άγχος.'Οταν όμως μου δίνει την αφορμή, του μιλάω όσο μπορώ με πιο απλά λόγια για την ηλικία του αλλά με απόλυτη ειλικρίνεια για όλα τα θέματα.

Τι σε ρώτησε τελευταία που αφορούσε τον μπαμπά του;

Αλίκη: Το μεγάλο θέμα που λύσαμε τον τελευταίο καιρό ήταν που ήθελε να επισκεφτεί τον τάφο του. Μου το ζητούσε επίμονα από μόνος του. Πήγαμε λοιπόν και κατάλαβα ότι ο Φοίβος προσπαθούσε να τελειώσει μέσα του το ότι εκεί είναι ο Κώστας. Με ρώτησε ποιοι είναι γύρω του, με έβαλε να του διαβάσω τα ονόματα και μετά αναρωτήθηκε αν ανοίγει από κάπου ο τάφος που ήταν μέσα ο μπαμπάς του... Στο σχολείο οι δασκάλες μου λένε ότι πολλές συμπεριφορές του θυμίζουν τον Κώστα. Είναι χαριτωμένος και του αρέσει να κάνει τους άλλους να γελάνε, οπότε ψάχνει και βρίσκει τον τρόπο. Νομίζω ότι αυτό είναι γονιδιακό.

Πηγή:ΟΚ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved