Ιωάννα Μαλέσκου: «Έχω ακούσει να λέγονται τέρατα για μένα με επικίνδυνα σοκαριστική ευχέρεια»
Showbiz

Ιωάννα Μαλέσκου: «Έχω ακούσει να λέγονται τέρατα για μένα με επικίνδυνα σοκαριστική ευχέρεια»

Η Ιωάννα Μαλέσκου δεν κρύβει την αγάπη της γι’ αυτό που κάνει.

Η παρουσιάστρια του «Love It» μίλησε για το πώς ήταν η φετινή τηλεοπτική σεζόν, για το αν την αγχώνουν τα νούμερα τηλεθέασης και για όσα την ενοχλούν στις συνεργασίες.

Άλλη μία χρονιά του «Love It» φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της. Πώς ήταν για σένα η φετινή τηλεοπτική σεζόν;

Πολύ ωραία, κι αυτό το λέω με βεβαιότητα γιατί χρονικά είμαστε λίγο πριν από την ολοκλήρωση της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Θεωρώ ότι ήταν πολύ ήρεμη αλλά και πολύ δημιουργική χρονιά, ίσως η ωραιότερη που θα μπορούσα να έχω, παρά τις δυσκολίες και τον τηλεοπτικό ανταγωνισμό. Νιώθεις ότι έχεις αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία και η άμυνα σου σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην τηλεόραση είναι αυξημένη; Η πρώτη χρονιά ήταν για μένα ένα μεγάλο σχολείο. Οπότε, η φετινή σεζόν με βρήκε πολύ πιο προετοιμασμένη. Τελικά, όλα θέλουν το χρόνο τους. Είμαι ένας τελείως διαφορετικός άνθρωπος, με την έννοια ότι νιώθω πιο γεμάτη και έμπειρη. Σε ό,τι αφορά τις άμυνες, δεν με τρομάζει κάτι. Νιώθω ότι μπορώ να διαχειριστώ οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση. Πλέον απαντώ όταν κρίνω ότι πρέπει να απαντήσω, και μάλιστα πολύ ανοιχτά. Για πολλούς λόγους, η περασμένη χρονιά ήταν για μένα κάπως αναγνωριστική, κι αυτά ίσως με κράτησε πίσω από πράγματα που θα είχα κάνει υπό άλλες συνθήκες. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ήρθα στην Αθήνα και ξεκίνησα στον ΣΚΑΪ, αισθάνθηκα το τοπίο γύρω μου πολύ έντονο, σαν εμπόλεμη ζώνη, χωρίς να το προκαλέσω και χωρίς να το γνωρίζω από πριν. Όλα αυτά όμως που συνέβησαν με έκαναν πιο δυνατή, με αποτέλεσμα φέτος να είμαι μια άλλη Ιωάννα.

Τι είναι αυτό που σε πείραξε περισσότερο;

Γενικά με πειράζει ό,τι δεν θα έκανα εγώ σε άλλους. Αν ξεκινήσουμε με αυτό, θα είναι πολύ μεγάλη η λίστα. Πιο πολύ με ενοχλούν πράγματα που δεν είναι τόσο φανερά, αλλά γίνονται συστηματικά και επαναλαμβανόμενα. Εκεί καταλαβαίνεις ότι αυτά τα οποία προκύπτουν δεν συμβαίνουν τυχαία, αλλά είναι πολύ συνειδητά τα χτυπήματα, και καλείσαι να τοποθετηθείς και να τα αντιμετωπίσεις. Δεν έχω φοβηθεί στη ζωή μου κάτι για να φοβηθώ τώρα. Από την άλλη, ως άνθρωπος δεν προκαλώ, δεν ενοχλώ και δεν έχω κακή πρόθεση για κανέναν και καμία, άρα ξέρω ότι στο τέλος θα φανεί το ποιος είναι ο καθένας. Σημασία έχει ότι έχεις γίνει πολύ δυνατή και προχωράς ξέροντας το στόχο σου. Όσο περνά ο καιρός, και ειδικά φέτος, ο κόσμος αντιλαμβάνεται ποια είμαι, καθώς για ένα μεγάλο διάστημα, από την αρχή μέχρι και τώρα που συζητάμε, κάποιοι, για διάφορους λόγους, θέλησαν -και ίσως θέλουν ακόμη-να με παρουσιάσουν πολύ διαφορετική από αυτό που είμαι και από αυτό που και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι είμαι. Έχω διαβάσει τόσο πολλά πράγματα, για τη συμπεριφορά μου για παράδειγμα. Πολύς κόσμος πιστεύει πως είμαι αγενής και αχάριστη και συμπεριφέρομαι άσχημα στους στενούς μου συνεργάτες. Πραγματικά εκπλήσσομαι με τη φαντασία ορισμένων ανθρώπων, αλλά και με τη διάθεση τους να λασπολογήσουν εις βάρος μου. Δεν θα ισχυριστώ ότι γελάω με όλα αυτά, θα πω όμως ότι σίγουρα ξέρω ποια είμαι, πού πατάω και τι μπορώ να κάνω. Από εκεί και πέρα, όσοι με παρακολουθούν με συνέπεια μπορούν να καταλάβουν ποια πραγματικά είναι η Ιωάννα Μαλέσκου.

Ανήκεις πλέον στις πολλά υποσχόμενες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης. Έχεις σκεφτεί να άφηνες μελλοντικά την πρωινή ζώνη και να έλεγες ναι σε μια πρόταση για μεσημεριανή ή βραδινή εκπομπή;

Δεν είμαι αρνητική σε καμία πρόταση την οποία θα κρίνω και θα εξετάσω αν μου ταιριάζει και μου αρέσει. Δεν θα έκανα ένα πρόγραμμα, γιατί είναι σε μια δυνατή ζώνη ή απλώς ένα πολλά υποσχόμενο project. Στη ζωή μου θα ασχοληθώ μόνο με πράγματα που θα με γεμίζουν χαρά και θα με κάνουν να αισθάνομαι άνετα - κι εύχομαι να έχω την υγεία μου για αυτό. Πλέον, έχοντας αυτή, την όποια εμπειρία τηλεοπτικά, μπορώ πρώτα να ξεδιαλύνω μέσα μου αν κάτι μου ταιριάζει ή όχι.

Καταλαβαίνω ότι είσαι ανοιχτή σε προτάσεις.

Δεν ήμουν έτσι. Αν με ρωτούσες πριν από λίγους μήνες, θα απαντούσα ότι θέλω να κάνω μόνο ζωντανή και πρωινή εκπομπή. Φυσικά και θεωρώ μαγεία την ικανότητα ενός ανθρώπου να διαχειρίζεται τον αέρα μιας ζωντανής εκπομπής. Όσο οργανωμένος κι αν είσαι, κάποιο λάθος θα γίνει. Τη στιγμή εκείνη καλείσαι να αποδείξεις τις δυνατότητες και τη μαεστρία που διαθέτεις. Για μένα, εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα έκανα μόνο ένα πράγμα στη ζωή μου. Δεν κρύβω ότι θέλω να δοκιμαστώ σε πολλά.

Φημολογείται ότι θα είσαι η μεταγραφή του καλοκαιριού καθώς έχεις δεχθεί προτάσεις και από άλλα κανάλια.

Είμαι από τους ανθρώπους που έχουν ως βασική αρχή τους να μη μιλούν για κάτι που συζητούν και να μην το ανακοινώνουν πριν από την ώρα του. Πιστεύω πως αυτό μπορεί να βλάψει πολλά. Οτιδήποτε κι αν λέω, σέβομαι τις επικοινωνίες και τους ανθρώπου με τους οποίους μπορεί και να μη συνεργαστώ τελικά. Θεωρώ πιο σωστό να ανακοινώνω κάτι όταν πρέπει. Εδώ θέλω να αναφέρω ότι έχω ακούσει πάρα πολλά, αν και, από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Αθήνα και ξεκίνησα στον ΣΚΑΪ, όλοι γνωρίζουν ότι ποτέ δεν αναφέρομαι σε συνεργασίες μου και συζητήσεις που κάνω γιατί σέβομαι και τιμώ τα συμβόλαια μου όπως και το λόγο μου. Έχω ακούσει ότι ακόμα και αυτό τον ντόρο που γίνεται γύρω από το πρόσωπο μου τον προκαλώ και τον υποδαυλίζω εγώ. Ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο απλώς και μόνο για να συζητιέται το όνομα μου - άσχετα από το αν αυτό είναι πολιτική ορισμένων. Δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία, συνήθως εγώ ακούω τους άλλους να μιλούν για μένα. Στη φάση στην οποία βρίσκομαι, ο στόχος μου είναι να κλείσει πολύ όμορφα η σεζόν, δεν με απασχολεί τίποτα άλλο.

Σε αγχώνουν τα νούμερα τηλεθέασης;

Δε με αφήνουν ανεπηρέαστη ούτε και αδιάφορη. Δε με αγχώνουν ωστόσο έτσι ώστε να επηρεάζει την απόδοση μου. Δεν είναι ό,τι πιο όμορφο να χαρακτηρίζεσαι από τα νούμερα όποια κι αν είναι αυτά, ενώ εσύ αποδίδεις τα μέγιστα. Ξέρω ότι η ζώνη όπου βρίσκομαι έχει απέναντι πολύ δυνατά αντίστοιχα προγράμματα. Από την άλλη, τα νούμερα με βάζουν στην διαδικασία να θέλω να πηγαίνω καλύτερα. Κυρίως, όμως, με ικανοποιεί να βλέπω ευτυχισμένους τους συνεργάτες μου, που στήνουν την εκπομπή και προσπαθούν πάντα για το καλύτερο.

Από τον τρόπο με τον οποίο μιλάς, είναι φανερό ότι έχετε πολύ ωραία σχέση με τους συνεργάτες σου.

Ακριβώς! Είναι πολύ σημαντικό να είσαι καλά με τους ανθρώπους με τους οποίους είσαι κοντά για μένα τουλάχιστον, που ποντάρω στην χημεία και την ενέργεια των γύρω μου. Φέτος είναι μια χρονιά κατά την οποία έχω καλά παιδιά όχι μόνο μπροστά στις κάμερες, αλλά και πίσω από αυτές. Οι σωστοί συνεργάτες και δημοσιογράφοι είναι για μένα πολύ βασικός πυρήνας σε μία τηλεοπτική εκπομπή. Βλέπω στα μάτια τους την αγάπη που έχουν για το ρεπορτάζ αλλά και για μένα. Όπως οι συνεργάτες μου θέλω να είμαι ευτυχισμένη, αυτό ακριβώς θέλω και εγώ για εκείνους.

Τι σε ενοχλεί στις συνεργασίες;

Στεναχωριέμαι όταν λήγουν οι συνεργασίες και διαπιστώνω ότι οι άνθρωποι που είχα κοντά μου είναι στην πραγματικότητα διαφορετικοί από αυτό που προσπαθούσαν να δείξουν και από αυτό που εγώ νόμιζα πως είναι. Για παράδειγμα, στο τέλος της περασμένης σεζόν που για μένα ήταν η πρώτη μου, διάβασα και είδα συμπεριφορές συνεργατών μου που με εξέπληξε δυσάρεστα. Ομολογώ ότι απογοητεύτηκα με τον εαυτό μου γιατί κατάλαβα πολλά πράγματα τα οποία ίσως δεν ήθελα να δω. Όμως δεν απάντησα ούτε πρόκειται να το κάνω επειδή θεωρώ πως όταν μια συνεργασία ή μια προσωπική σχέση δεν μπορεί να προχωρήσει, καλό είναι να τελειώνει με ωραίο, πολιτισμένο τρόπο. Δεν μου αρέσει να συζητώ για τους άλλους πίσω από την πλάτη τους ούτε να συκοφαντώ ανθρώπους που βρίσκονται, κατά κάποιο τρόπο, στην αρχή μίας πορείας, όπως συνέβη σε μένα. Έχω ακούσει να λέγονται τέρατα για μένα με επικίνδυνα σοκαριστική ευχέρεια. Όμως όλα συμβαίνουν και για όλα είμαι προετοιμασμένη. Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να είσαι σίγουρος είναι ο εαυτός σου.

Πηγή:Hello

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved