Δήμητρα Παπαδήμα: «Βαριέμαι να κάνω επιφανειακές δουλειές, μόνο και μόνο για να υπάρχω»
Showbiz

Δήμητρα Παπαδήμα: «Βαριέμαι να κάνω επιφανειακές δουλειές, μόνο και μόνο για να υπάρχω»

Η Δήμητρα Παπαδήμα είναι ένα «αντράκι» με ευαισθησίες, μία καλλιτέχνης που δίνει την ψυχή της πάνω στο σανίδι και δεν μετανιώνει για τίποτα.

Η ίδια σε συνέντευξή της μίλησε για την επιτυχία της παράστασης «Μαρίκα Κοτοπούλη- Το Αγρίμι» και αν της έχει τύχει να την «κυνηγάει» ένας ρόλος και να άργησε να ξεφύγει από αυτόν.

Ξεκινάς ξανά περιοδεία με την παράστασή σου «Μαρίκα Κοτοπούλη- Το Αγρίμι». Πού εναποθέτεις τη μεγάλη της επιτυχία;

Θα ξεκινήσουμε τις παραστάσεις από τον Ιούλιo, κάνοντας μία μικρή περιοδεία. Η παράσταση είχε μεγάλη ανταπόκριση. Όσοι δεν ήξεραν για τη Μαρίκα Κοτοπούλη, έμαθαν πολλά για εκείνη. Μπήκαν στη διαδικασία να ψάξουν πράγματα για τη ζωή της. Το κείμενο της παράστασης το λέω ακόμη κι όταν κάνω δουλειές στο σπίτι ή μαγειρεύω κι έτσι δεν το βαριέμαι, ανακαλύπτοντας κάθε φορά και κάτι διαφορετικό. Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας και ακόμη κι όταν δεν θα υπάρχω εγώ, αυτό το κείμενο θα μείνει και θα μιλούν γι’ αυτό. Είχα έμπνευση όταν το έγραψα. Το κοινό δεν παίρνει στιγμή τα μάτια του από τη σκηνή και μάλιστα κάποιοι μου είπαν ότι ενώ είμαι μόνη μου στη σκηνή, είναι σαν να βλέπουν 10 άτομα μαζί.

Έχεις κοινά στοιχεία με την Κοτοπούλη;

Μου ταιριάζει πάρα πολύ σαν προσωπικότητα. Έχουμε πάρα πολλά κοινά στοιχεία. Όσοι γνωστοί μου συνάδελφοι και φίλοι ήρθαν να με δουν, μου είπαν «Ρε συ, η Μαρίκα Κοτοπούλη». Επίσης συνάδελφοί μου, ήρθαν και μου είπαν ότι ζήλεψαν αυτή την παράσταση. Είναι ένα κείμενο εμπνευσμένο και είναι κάτι διαφορετικό από όσα έχω κάνει ως τώρα. Κι ευχαριστώ και το κοινό που αγάπησε και εκτίμησε αυτή την παράσταση.

Σου έχει τύχει να σε «κυνηγάει» και μετά ένας ρόλος ή να αργήσεις να ξεφύγεις από αυτόν;

Με την Κοτοπούλη ας πούμε, νιώθω ταύτιση μεγάλη. Είναι σαν να παίζω τον εαυτό μου και σε αυτό ευθύνεται και το ότι έχω διαβάσει και πολλά γι’ αυτήν, ακόμη και μέσα από τα ημερολόγια του Ίωνα Δραγούμη που γράφει γι’ αυτήν. Με απελευθέρωσε ο ρόλος της Κοτοπούλη. Ένας άλλος ρόλος που κάποιες φορές κόντεψα να «λαλήσω» ήταν όταν υποδύθηκα την Πηνελόπη Δέλτα. Είναι ένας ρόλος που δεν είμαι εγώ, με «κούμπωσε» πολύ και δυο φορές χάθηκα.

Επιλέγεις τα τελευταία χρόνια γυναίκες δυναμικές για να υποδυθείς..

Ναι. Ό,τι μου είχε προταθεί να παίξω, δεν με ενδιέφερε κιόλας. Αυτές οι δύο παραγωγές είναι δικές μου, από το υστέρημα μου και θέλησα να κάνω κάτι διαφορετικό. Και με την «Πηνελόπη Δέλτα» και με τη «Μαρίκα Κοτοπούλη». Και με ακολούθησαν κι άλλοι.

Σου έχουν κάνει άλλες θεατρικές προτάσεις;

Οικονομικά πάντα μου πρότειναν καλά χρήματα, αλλά δεν με ενδιέφεραν σαν ρόλοι. Τώρα πια, θέλω να κάνω πράγματα που να μου λένε κάτι και αυτό το κάτι να περάσει και στο κοινό. Βαριέμαι να κάνω επιφανειακές δουλειές, μόνο και μόνο για να υπάρχω. Καλύτερα τότε να κάτσω σπίτι μου και να γράφω. Θέλω ο θεατής να «κρέμεται από τα χείλη μου», όπως συνέβη με την Κοτοπούλη. Αυτό είναι μία μεγάλη ικανοποίηση για τον καλλιτέχνη.

Τηλεοπτικά, δέχεσαι προτάσεις;

Όχι τόσες ή μπορεί να μου προτείνουν κάτι πολύ μίζερα πράγματα που δεν με αφορούν. Επειδή εγώ γράφω κιόλας, τα βλέπω διαφορετικά. Δηλαδή κι όσα σίριαλ γίνονται επιτυχίες στην τηλεόραση, δεν μου λένε κάτι.

Πηγή:ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved