Σάρα Εσκενάζη: «Η ανθρώπινη ψυχή είναι κάτι πολύ εύθραυστο και δυνατό»
Showbiz

Σάρα Εσκενάζη: «Η ανθρώπινη ψυχή είναι κάτι πολύ εύθραυστο και δυνατό»

Η Σάρα Εσκενάζη έχει μεγαλώσει μέσα στο θέατρο και για εκείνη πάντα ήταν αυτονόητο να στραφεί σε αυτό.

Η ίδια πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η κυρία Κλάιν», που παρουσιάζεται στο θέατρο Αργώ, και σε πρόσφατη συνέντευξή της ανέφερε τους λόγους που την έκαναν να απαντήσει θετικά σε αυτή την πρόταση, ενώ αναφέρθηκε και στην ηρωίδα που υποδύεται.

Αρχικά, πως είναι αυτή η περίοδος για σένα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο;

Με πετυχαίνετε σε μια πολύ έντονη και ιδιαίτερη δημιουργική περίοδο της ζωής μου. Ύστερα από καιρό εντατικών προβών για την παράσταση «Η κυρία Κλάιν», στο θέατρο Αργώ, κάναμε πρεμιέρα, ενώ, παράλληλα, ετοιμάζω την παιδική παράσταση «Η μικρή γοργόνα» του Άντερσεν με το θέατρο της Μεσογείου, που πρόκειται να την παρουσιάσουμε σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.

Ήταν εύκολο να βάλεις ξανά, λόγω των συνθηκών με την πανδημία, τη ζωή σου σε μια σειρά;

Η αλήθεια είναι ότι η πανδημία μας δημιούργησε μία εντελώς καινούργια εικόνα της καθημερινότητας. Σαφώς και έπειτα από έναν τόσο μεγάλο εγκλεισμό δεν ήταν εύκολο να επανέλθω στον γρήγορο ρυθμό της πραγματικότητας. Επέστρεψα, όμως, με μεγαλύτερη ηρεμία και εσωτερική γαλήνη. Ξεκουράστηκα, επένδυσα χρόνο στους αγαπημένους μου, όπως και στον εαυτό μου. Στην Σάρα. Επομένως, βρήκα τα πατήματά μου και επανήλθα πιο έτοιμη από ποτέ.

Την φετινή καλλιτεχνική περίοδο σε συναντάμε στο θέατρο Αργώ και στο έργο του Νικολάς Ραίτ «Η κυρία Κλάιν». Ποιοι λόγοι σε έκαναν να απαντήσεις θετικά σε αυτή την πρόταση;

Ενθουσιάστηκα πολύ με την πρόταση να πάρω μέρος σε αυτή τη δουλειά. Είναι ένα ιδιαίτερο έργο, το οποίο απαιτεί σκληρή δουλειά. Επιπλέον, δεν μπορούσα να αντισταθώ στο γεγονός ότι θα παίξω δίπλα σε μία μεγάλη κυρία του θεάτρου, την κυρία Υψηλάντη, αλλά και την εξαιρετική κυρία Καλογρίδη. Από κει και πέρα, το έργο θα σας μαγέψει, όπως και η μαγική σκηνοθεσία της υπέροχης κυρίας Καψούλη.

Ποια είναι η ιστορία που παρουσιάζει το συγκεκριμένο έργο;

Πρόκειται για ένα έργο που παρουσιάζει τη ζωή μιας πολύ σημαντικής και πρωτοπόρου Αυστρο-Βρετανίδας ψυχαναλύτριάς, της κυρίας Κλάιν, μαθήτριας του διαβόητου Φρόιντ. Το σύνολο του έργου πραγματεύεται την σχέση της με την κόρη της και μια κοινή τους φίλη, την οποία υποδύομαι.

Πες μας λοιπόν δύο λόγια για την ηρωίδα που υποδύεσαι…

Η Πόλα είναι ο άνθρωπος που προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες στην ήδη διαταραγμένη σχέση των δύο γυναικών, μητέρας και κόρης. Έχει ουσιαστικά αυτό που λέμε τον ρόλο του ειρηνοποιού.

Θεραπεύονται εύκολα τα τραύματα της ανθρώπινης ψυχής ή χρειάζονται αρκετή δουλειά;

Η ανθρώπινη ψυχή είναι κάτι πολύ εύθραυστο και, ταυτόχρονα, πολύ δυνατό. Αντιφατικό, το ξέρω. Από τη μία, μπορεί να υπάρξει κάτι το οποίο μπορεί να σε τραυματίσει βαθιά. Από την άλλη, όμως, με θέληση, προσωπική δουλειά και ελπίδα μπορείς να μπαλώσεις τις πληγές, να βρεις τον εαυτό σου και να προχωρήσεις παρακάτω, τι να σας πω και εγώ; Ο άνθρωπος προσπαθεί να κατανοήσει την ψυχή από την εποχή του Σωκράτη και του Πλάτωνα και σίγουρη εξήγηση δε βρέθηκε ποτέ. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Εσύ με ποιον τρόπο διαχειρίζεσαι το οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στη ζωή σου;

Με αισιοδοξία, πίστη και χαμόγελο. Το παν είναι η θετική σκέψη και η θέληση να προχωρήσεις παρακάτω.

Πηγή:MYTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved