Δημήτρης Μακαλιάς: «Δεν αντέχω να βλέπω στην τηλεόραση πλαστικά πρότυπα, χαμόγελα που με τρομάζουν»
Showbiz

Δημήτρης Μακαλιάς: «Δεν αντέχω να βλέπω στην τηλεόραση πλαστικά πρότυπα, χαμόγελα που με τρομάζουν»

Ο Δημήτρης Μακαλιάς δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι χρόνια στον χώρο και τον έχουμε δει σε διάφορους ρόλους και πάντα με απόλυτη επιτυχία, όπως άλλωστε και η φετινή του συμμετοχή στην εκπομπή του Open, Ποιος είναι πρωινιάτικα.

Πολλές φορές μας έχει αφήσει άφωνους με τον αυθορμητισμό του ενώ τον έχουμε δει μέχρι και να κλαίει στον αέρα!

Είτε στο θέατρο είτε στην τηλεόραση, δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό και καταφέρνει να εντυπωσιάζει τους πάντες.

Ο πολυτάλαντος Δημήτρης Μακαλιάς, παραχώρησε συνέντευξη στο gossip-tv.gr και μίλησε για όλους και για όλα. Μάλιστα, τα όσα λέει θα συζητηθούν καθώς δεν διστάζει να λέει την άποψή του, όποια κι αν είναι. Στη συνέντευξη αυτή, επισημαίνει πως στο παρελθόν έχει ενοχληθεί με δημοσιεύματα, τονίζοντας πως... επιμένει να θυμάται ότι ενοχλήθηκε για να μην το ξεχάσει.

Εξήγησε τι ακριβώς είχε συμβεί, μίλησε για τη συνεργασία του με τη Μπέττυ Μαγγίρα ενώ σχολίασε και τα όσα έχουν γίνει με τον Άρη Σοϊλέδη στο Survivor καθώς συνεργάζεται με την σύντροφό του, Μαρία Αντωνά.

Τα όσα λέει παρακάτω έχουν μεγάλο ενδιαφέρον...

  • Αυτή τη σεζόν σε βλέπουμε τηλεοπτικά στην εκπομπή Ποιος είναι πρωινιάτικα. Πώς είναι αυτή η εμπειρία και πώς είναι η συνεργασία σου με τους άλλους συντελεστές αλλά και την παρουσιάστρια Μπέτυ Μαγγίρα;

Είναι από τις περιπτώσεις που ξεκινάς με μια αβεβαιότητα γνωρίζοντας πόσο σκληρό θα είναι το τηλεοπτικό περιβάλλον και τελικά καταλήγει να είναι από τις πιο όμορφες επαγγελματικές τηλεοπτικές εμπειρίες σου. Βρίσκομαι σε ένα κανάλι που αγκαλιάζει τους συνεργάτες του και επιλέγει να τους κάνει οικογένεια. Αυτό έκανε και την ομάδα μας να δέσει από τις πρώτες ημέρες και τώρα πια να μιλάμε με τα μάτια. Η Μπέττυ είναι ένας μοναδικός άνθρωπος, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό, δοτικότητα, λαϊκότητα ενώ ταυτόχρονα είναι και μια ντίβα μεγατόνων.

Σε δύο συνεντεύξεις μου αναγκάστηκα να αναζητάω –μάταια δυστυχώς- τους δημοσιογράφους και αυτοί να με αποφεύγουν.

  • Φέτος, είναι λίγο περίεργη η σεζόν καθώς η επικαιρότητα δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε. Υπήρξαν φορές που αγχώθηκες για το πώς πρέπει να διαχειριστείς κάποιες καταστάσεις στον αέρα;

Ποτέ. Η εκπομπή μας ήταν και παραμένει ψυχαγωγική. Από τις ελάχιστες που κράτησαν το χαρακτήρα τους. Ακόμα και όταν χρειάστηκε να σχολιάσουμε ενημερωτικά θέματα το κάναμε με σεβασμό αλλά και με την απόσταση του τηλεθεατή. Δεν επιθυμούμε να γίνουμε ούτε δημοσιογράφοι ούτε αστυνομικοί ρεπόρτερ. Θεωρώ ότι χρειάζεται πίστη στην ταυτότητα της εκπομπής.

  • Αυτό που λένε, "οι άνδρες δεν κλαίνε" δεν ταιριάζει σίγουρα στη δική σου περίπτωση. Σε έχουμε δει αρκετές φορές να λυγίζεις και να κλαις στην εκπομπή. Είσαι έτσι γενικά και στη ζωή σου; Τι μπορεί να σε κάνει να κλάψεις;

Ομολογώ ότι δεν το είχα συνειδητοποιήσει αυτό τόσο έντονα πριν την εκπομπή! Θεωρώ όντως ότι είμαι ένας συναισθηματικός άνθρωπος αλλά νιώθω ότι η εκπομπή αποτελεί ένα λούνα παρκ συναισθημάτων. Δεν ξέρω πού θα με βγάλει η επόμενη στροφή και χαίρομαι για αυτό. Ίσως φταίει ότι πια νιώθω «όμορφα» άνετα στην τηλεόραση και δεν έχω καθόλου φίλτρο. Νιώθω ότι ο ερχομός του γιού μου με άλλαξε πολύ και νιώθω πιο δυνατός όταν το συναίσθημα βρίσκει τη χαραμάδα του να διοχετευτεί προς τα έξω. Πλέον νιώθω τόσο ευτυχισμένος που θέλω φορές να δακρύζω από την ανέλπιστη ευτυχία μου.

  • Έχεις αποδείξει ότι είσαι πολύ δυνατός άνθρωπος που έχεις διαχειριστεί τις απώλειες στη ζωή σου χωρίς να σε ρίξουν. Από πού αντλείς δύναμη;

Από την ίδια την απώλεια. Από τους ανθρώπους μου. Από την αξιοπρέπειά μου. Από το παιδί μου και την «υπόσχεση» μου να είμαι δίπλα του. Μου αρέσει πολύ η ζωή. Αλλά δε με φοβίζει πια και το ίδιο ο θάνατος.

  • Σε αγχώνουν τα νούμερα τηλεθέασης;

Με ενδιαφέρουν. Αποτελούν την πιο σημαντική ένδειξη των υπευθύνων για το μέλλον ή όχι της εκπομπής. Πλέον τα social media έχουν αντικαταστήσει τους πίνακες τηλεθέασης και εύκολα μπορείς να καταλάβεις αν αυτό που κάνεις αρέσει περισσότερο ή δεν αρέσει.

  • Έχουν υπάρξει δημοσιεύματα που να σε έχουν ενοχλήσει; Είτε αυτά αφορούν στην προσωπική σου ζωή είτε στα επαγγελματικά σου…

Φυσικά. Και τα θυμάμαι με πολλή επιμονή να μην τα ξεχάσω. Σε δύο συνεντεύξεις μου αναγκάστηκα να αναζητάω –μάταια δυστυχώς- τους δημοσιογράφους και αυτοί να με αποφεύγουν. Ο ένας έβαλε ψεύτικη στιχομυθία μας σχετικά με την απώλεια του αδερφού μου και η άλλη ενώ έκλεισε το κασετοφωνάκι για να με ρωτήσει κάτι προσωπικό, τελικά το έβαλε τίτλο! Και στα επαγγελματικά μου με ενοχλεί όταν δημοσιογράφοι κάνουν «ρεπορτάζ» και αναφέρουν ποσά, αιτίες αποχώρησης από δουλειά κτλ χωρίς να έχουν ίχνος ακρίβειας.

  • Τώρα που μιλάμε για δημοσιεύματα... Φέτος συνεργάζεσαι με την Μαρία Αντωνά, η οποία έχει συζητηθεί πολύ -χωρίς να το θέλει η ίδια- λόγω της συμμετοχής του συντρόφου της, Άρη Σοϊλέδη στο Survivor. Ακούστηκαν πολλά στον αέρα του ριάλιτι επιβίωσης... Υπήρξαν φορές που εσύ ήρθες σε δύσκολη θέση στον αέρα λόγω του γεγονότος αυτού; Ένιωσες να εξοργίζεσαι με κάποια πράγματα που άκουσες;

Γνωρίζω καλά πού βρίσκομαι αλλά κατανοώ απόλυτα ότι παρακολουθώ και ένα τηλεοπτικό reality επιβίωσης. Το οποίο φέτος δυστυχώς έχει γίνει πολύ περισσότερο reality παρά επιβίωση. Σίγουρα η προσωπική μου σχέση με την Μαρία αλλά και τον Άρη με επηρεάζει όταν βλέπω να θίγονται άνθρωποι και σχέσεις στο βωμό της τηλεθέασης. Νιώθω άβολα περισσότερο για τα άτομα που εκτίθενται λέγοντας ψέματα παρά για τους δικούς μου ανθρώπους. Αλλά καταλαβαίνω ότι το παιχνίδι αυτό έχει έντονο το στοιχείο της στρατηγικής και όλα επιτρέπονται από τη στιγμή που δέχτηκες να μπεις. Γι’αυτό και προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός και να μην παίρνω το μέρος κανενός αν δεν το πιστεύω. Όταν νιώθω ότι κάτι έχει μετατοπιστεί, το αφήνω και περιμένω να αποκαλυφθεί…

  • Σε έχουμε δει κατά καιρούς να κάνεις διάφορα πράγματα στην τηλεόραση. Έχεις κατασταλάξει στο τι μπορεί να σου αρέσει περισσότερο; -Η παρουσίαση, η συμμετοχή σε κάποια σειρά ή ένα guest όπως αυτό στη σειρά Σ΄αγαπάω μεν αλλά...;

Μου αρέσει να κάνω πολλά πράγματα. Να πειραματίζομαι. Να επικοινωνώ με τον κόσμο με κάθε μέσο. Κάθε φορά ακολουθώ την ανάγκη της στιγμής μου. Το χρόνο μου, τα κουράγια μου, την αισθητική μου, τις προτάσεις μου. Σίγουρα νιώθω ότι τον τελευταίο καιρό είμαι πιο κοντά σε ψυχαγωγικά μονοπάτια και οδηγώ τη βάρκα προς αυτό το λιμάνι. Αλλά αύριο μπορεί να ταξιδέψουμε για αλλού.

Με την σύζυγό του, Αντιγόνη Ψυχράμη.
  • Με την Αντιγόνη Ψυχράμη είστε πολλά χρόνια μαζί. Έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε μαζί μια υπέροχη οικογένεια ενώ σας έχουμε δει να συνεργάζεστε ουκ ολίγες φορές. Είναι δύσκολο για ένα ζευγάρι να είναι μαζί στο σπίτι και στη δουλειά;

Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό, όπως και κάθε σχέση. Σε εμάς δουλεύει πολύ θετικά να δουλεύουμε μαζί. Αλληλοσυμπληρωνόμαστε παρά κοντραριζόμαστε. Επικοινωνούμε γρήγορα και εύκολα, ξέρουμε να αναπνέουμε μαζί και είμαστε οι πιο σκληροί κριτές ο ένας του άλλου. Μας αρέσει πολύ να δουλεύουμε και ακόμα περισσότερο να δουλεύουμε μαζί αν προκύψει. Μέχρι όλο αυτό να ανατραπεί…!

  • Το Κάψε το σενάριο γιορτάζει φέτος "10 χρόνια απόλυτων αποτυχιών" και κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα! Μέχρι το φθινόπωρο θα ταξιδεύεις ανά την Ελλάδα, πώς σχεδιάζεις να περάσεις τις καλοκαιρινές διακοπές σου στο μεταξύ;


Το Κάψε το σενάριο είναι μέρος της ζωή μας. Ποτέ δεν το είδα σαν μια δουλειά. Πλέον,μετά από 10 χρόνια, μπορώ να πω ότι μεγάλωσα μαζί του. Οι περιοδείες αυτές είναι πάντα μικρές και γίνονται αρχές και τέλη καλοκαιριού ώστε το καλοκαίρι να μας ανήκει! Φέτος, μετά από καιρό, ονειρευόμαστε να κάνουμε διακοπές διαρκείας. Είπαμε όχι σε διάφορες προτάσεις για να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε και να μαζέψουμε δυνάμεις.

  • Την απόλυτη επιτυχία γνωρίσατε και στο Σεσουάρ για Δολοφόνους. Ποια είναι τα συναισθήματά σου όταν βλέπεις τον κόσμο να σε ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια;

Το Σεσουάρ έκανε ανέλπιστη επιτυχία σε μια από τις πιο σκληρές θεατρικές χρονιές. Δεν μπορούσα να το φανταστώ. Κάθε βράδυ λέγαμε με τον θίασο πώς αυτή η επιτυχία δεν είναι ποτέ δεδομένη. Πρέπει να την κερδίζεις καθημερινά. Η διάρκεια, η πίστη, η εργατικότητα, η συνεργασία είναι από τα στοιχεία που οδηγούν στην επιτυχία. Χαίρομαι πάρα πολύ να ακούω τα γέλια του κόσμου. Με συγκινεί. Με αναταράσσει.

  • Θα συνεχίσετε και του χρόνου;

Βεβαίως! Από τις αρχές του Οκτώβρη θα επανέλθουμε στο θέατρο Λαμπέτη.

  • Ποια/ποιες εκπομπή/ές παρακολουθείς στην τηλεόραση;

Πλέον νιώθω ότι όλοι έχουν γυρίσει προς τις πλατφόρμες. Από την ελληνική τηλεόραση παρακολουθώ περισσότερο μουσικές εκπομπές όπως το Δυνατά αλλά και πιο δημοσιογραφικές εκπομπές όπως οι Πρωταγωνιστές.

  • Τι δεν αντέχεις να βλέπεις στην τηλεόραση;

Ψέματα. Οτιδήποτε δε με πείθει. Τοξική θετικότητα, πλαστικά πρότυπα, δήθεν εξάρσεις και συναισθηματισμούς, χαμόγελα που με τρομάζουν.

  • Θα πήγαινες ποτέ σε ένα ριάλιτι τύπου Survivor;

Θα το ήθελα αλλά δυστυχώς δεν αντέχω ούτε 2 ημέρες. Είναι πολύ πέρα από τις δυνατότητές μου. Με ξεπερνάει αυτό που βλέπω. Καλύτερα τηλεθεατής!

  • Αν σου δινότανε η ευκαιρία να αναλάβεις τη διεύθυνση προγράμματος ενός καναλιού τι θα ήθελες να συμπεριλάβεις στο πρόγραμμα και σε τι είδους εκπομπή δε θα έδινες έγκριση να βγει «αέρα»;

Παιδική/νεανική ζώνη είναι το πρώτο πράγμα. Τα παιδιά πια αναζητούν πράγματα στο YouTube. Νιώθω ότι υπάρχει ένα τεράστιο κενό.
Επίσης, θα έβαζα φρέσκο αίμα στο ψυχαγωγικό κομμάτι. Κυρίως της σάτιρας. Βραδινές ώρες. Θα εμπιστευόμουν νέους!
Τέλος δε θα έδινα έγκριση σε εκπομπές που παρουσιάζουν στιγμές παραφροσύνης. Φτάνει πια με την κοροϊδία…

  • Θα είσαι του χρόνου στο Open;

Είναι νωρίς ακόμα και δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση. Στόχος μας παραμένει να γινόμαστε καλύτεροι και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέχρι και την τελευταία ημέρα…αυτής της χρονιάς!!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved