Γιώργος Αρσενάκος: «Έχω πιστέψει σε καλλιτέχνες που τελικά δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον κόσμο»
Showbiz

Γιώργος Αρσενάκος: «Έχω πιστέψει σε καλλιτέχνες που τελικά δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον κόσμο»

Τα τελευταία χρόνια δύσκολα θα βρεις inspired ιστορίες ζωής και πετυχημένα μοντέλα ελληνικών εταιρειών. Ο Γιώργος Αρσενάκος αποφάσισε να σπάσει αυτή τη μίζερη ρουτίνα.

O CEO της Panik Music μίλησε για το πώς κατάφεραν να είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στην Ελλάδα σήμερα και τι λάθη έχει κάνει αυτή τη δεκαετία.

Πώς φτάσαμε να είστε μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στην Ελλάδα σήμερα;

Νομίζω με την αφοσίωση, με την πολλή δουλειά. Δεν κοροϊδέψαμε ποτέ κανέναν και ό,τι κάναμε το κάναμε με αγάπη. Γι' αυτό θεωρώ ότι καταφέραμε να ταιριάξουμε ανθρώπους που ήταν εκ διαμέτρου αντίθετοι. Το 2013 ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την Αννα Βίσση, το πρώτο τόσο μεγάλο όνομα που μας εμπιστεύτηκε και δεν ζήτησε ούτε ένα ευρώ. Λίγο καιρό μετά, ξεκινήσαμε και τη συνεργασία με τη Δέσποινα Βανδή. Τότε, αν έλεγες ότι η Βίσση και η Βανδή θα είναι στην ίδια εταιρεία, θα σου έλεγαν «τι λες βρε κακομοίρη». Γιατί η κόντρα υπήρχε πάντα. Εμείς λέγαμε «μακάρι να συναντηθούν κάποια στιγμή στο γραφείο». Μέχρι το 2010 οι εταιρείες καλλιεργούσαν όλες αυτές τις κόντρες και τις ίντριγκες. Εμείς, εις βάρος της όποιας δημοσιότητας, μπορείς να κερδίσεις με τέτοια κόλπα, θέλαμε να τα αμβλύνουμε όλα αυτά. Θέλαμε οι άνθρωποι να είναι κοντά. Ακόμη και τώρα, που είμαστε περίπου 150 άτομα, είμαστε σαν μια οικογένεια.

Όταν έχεις όμως 150 καλλιτέχνες, μπορείς να δίνεις την πρέπουσα προσοχή στον καθένα ξεχωριστά;

Μπορείς, γιατί έχουμε άλλα 50 άτομα που δουλεύουν γι' αυτούς, δεν είμαι μόνος. Στον κάθε καλλιτέχνη παρέχουμε το δικό του μάνατζερ με την ομάδα του, που έχουν ως στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα για εκείνους.

Με ποιο κριτήριο επιλέγει τους συνεργάτες σου; Τι πρέπει να έχει κανείς για να θεωρηθεί καλός μάνατζερ;

Με το κριτήριο του πάθους για τη δουλειά. Της αντοχής στα γεγονότα και τις περιστάσεις. Είναι μια δουλειά 24/7. Είναι μια δουλειά άμεσης δράσης. Αν αντέχεις, τότε μπορείς να το κάνεις. Δεν με νοιάζουν τα υπόλοιπα, δεν με νοιάζει να έχουν κάνει σπουδές. Υπάρχουν άνθρωποι στην εταιρεία που πριν δούλευαν υποδοχή, bar, service, έπλεναν αυτοκίνητα. Δεν με απασχολεί αυτό. Πεποίθηση μου είναι πως όπως έμαθα εγώ τη δουλειά, αν έχουν όρεξη, θα τη μάθουν και αυτοί.

Είσαι ανοιχτός να ακούσεις τι θέλουν οι καλλιτέχνες σου ή θέλεις να αποφασίζει για όλα;

Πάντα είμαι ανοιχτός! Δεν τα ξέρω όλα και δεν μπορώ να έχω άποψη για πράγματα που συμβαίνουν στο μυαλό, τις καρδιές και τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Οφείλω να τους ακούω, δεν είναι λίγες οι φορές που έχω κάνει λάθη.

Τι λάθη έχεις κάνει αυτή τη δεκαετία;

Έχω πιστέψει τραγούδια που ήμουν σίγουρος ότι θα έκαναν τεράστια επιτυχία και τελικά δεν ακούστηκαν ποτέ. Έχω πιστέψει σε καλλιτέχνες που τελικά δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον κόσμο.

Τι κάνεις τότε; Τους κρατάς;

Στεναχωριέμαι όταν κάτι δεν βγαίνει. Σχεδόν πάντα τους κρατάω στην εταιρεία, δίνω σίγουρα κι άλλες ευκαιρίες. Δυστυχώς, όμως, όταν κάτι γίνεται βαρίδι στο "αερόστατο" που θέλει να σηκωθεί, πρέπει να το αποκόψεις. Δεν μπορείς να απασχολείς ανθρώπους με κάτι που απλώς δεν προκύπτει. Συνήθως βέβαια δεν προκύπτει κάτι όταν απλώς ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν ασχολείται. Αν επενδύσεις στη δουλειά σου και στους στόχους σου σίγουρα θα σου επιστραφεί!

Ασχολείσαι διαρκώς με την Panik. Χρόνο για κάτι άλλο έχεις;

Εκτός από το «Chart Show», που βρίσκομαι στο πλευρό της Δέσποινας Βανδή ως music expert κάθε Σάββατο στις 21.00 στον Alpha, παράλληλα γράφω και ένα βιβλίο αυτή την περίοδο, κάνω μια αποτίμηση της πορείας μου από τα 20 μου μέχρι και σήμερα. Μου το ζήτησε ο εκδοτικός οίκος «Έσοπτρον» διότι θεώρησε ότι η δική μου ζωή μπορεί να εμπνεύσει κάποιους ανθρώπους. Και επειδή πραγματικά θα ήταν υπέροχο να μπορέσω να βοηθήσω έστω και έναν άνθρωπο να κυνηγήσει τα όνειρα του, αποφάσισα να το κάνω. Όλοι ξεκινάμε από το «τίποτα». Δεν το λέω μίζερα, εννοώ ότι ξεκινάμε από μια λευκή σελίδα. Και από το «τίποτα» φτάνεις στο «κάτι», αρκεί να το θέλεις. Στο βιβλίο μου με τίτλο «Ένα θέλω μπορεί» περιγράφω ποιες είναι οι αξίες μου, ποιες είναι οι βάσεις μου, τι με βοήθησε να εξελιχθώ και τι προτείνω για μια ανοδική πορεία. Εννοείται πως έχω και προσωπική ζωή, γιατί σε όλα χρειάζεται μια ισορροπία!

Πηγή:Down Town

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved