Ο Γιάννης Απέργης στο gossip-tv: Τα Νεοκλασικά,ο ρόλος σε νέα σειρά εποχής και οι επώνυμες κουμπάρες
Showbiz

Ο Γιάννης Απέργης στο gossip-tv: Τα Νεοκλασικά,ο ρόλος σε νέα σειρά εποχής και οι επώνυμες κουμπάρες

Απόλυτα συνειδητοποιημένος για το τι εστί «καλλιτέχνης», με ευθύτητα που εμπνέει σεβασμό αφού διαθέτει μια προσωπικότητα από εκείνες που σε μαθαίνουν τις αξίες της ζωής και έπειτα της Τέχνης, με δυναμισμό που σε αφοπλίζει ακόμη και πίσω από τη γραμμή του τηλεφώνου και φυσικά με ταλέντο πηγαίο, ανεξάντλητο και δημιουργικό.

Αυτά είναι μερικά από τα χαρίσματα του Γιάννη Απέργη, ο οποίος επιστρέφει ξανά στην μικρή οθόνη μέσα από τα Νεοκλασικά του Alpha και τον ρόλο του Χρήστου Δελημάνη από το αγαπημένο θεατρικό έργο «Η κόμισσα της φάμπρικας».

Το βράδυ της Παρασκευής (13-05) θα τον απολαύσουμε μέσα από το νέο επεισόδιο των Νεοκλασικών του Alpha και στο έργο «Η κόμισσα της φάμπρικας»

Ο Γιάννης Απέργης είναι από εκείνους τους ηθοποιούς που «ξεγυμνώνουν» την αλήθεια τους μέσα από την Τέχνη, δίχως να έχει απαιτήσεις και το μόνο που αποζητά είναι το κοινό να μπορεί μαζί του να ξεχνιέται, να αποκωδικοποιεί, να γελάει και να ζει μέσα από τον ίδιο τη διαδρομή του κάθε χαρακτήρα που καλείται να υποδυθεί.
Αυτοσαρκάζεται και αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι ο Γιάννης Απέργης μιλά με αυτοπεποίθηση, αργά, σταθερά και χωρίς ίχνος εντυπωσιασμού!

Το βράδυ της Παρασκευής (13-05) θα τον απολαύσουμε μέσα από το νέο επεισόδιο των Νεοκλασικών του Alpha και το έργο «Η κόμισσα της φάμπρικας», το αξέχαστο θεατρικό έργο που παρουσιάστηκε στο αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά την περίοδο 1966-67 από το θίασο Μάρως Κοντού και Νίκου Ρίζου.

Ο Ιωάννης Απέργης είναι από εκείνους τους ηθοποιούς που «ξεγυμνώνουν» την αλήθεια τους μέσα από την Τέχνη

Ο ηθοποιός μιλά αποκλειστικά στο gossip-tv για τη συμμετοχή του στα Νεοκλασικά, για τον ρόλο του, για την υπέροχη διαδικασία που έζησε μέσα από τα γυρίσματα ενώ εξομολογείται πώς είναι η ζωή του ως μπαμπάς, πώς η γυναίκα του Κατερίνα, τον έκανε από την πρώτη κιόλας ματιά να την ερωτευτεί ενώ αποκαλύπτει πως από τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα τον δούμε στη σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει» σε έναν ρόλο – έκπληξη!

Ούτε μια στιγμή δεν φοβήθηκα τη σύγκριση
«Η πρόταση έγινε από τον σκηνοθέτη, Νικορέστη Χανιωτάκη, που με έχει σκηνοθετήσει στο θέατρο για την παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους» και μου είχε πει ότι με σκέφτεται για κάτι τηλεοπτικό. Περίμενα και όταν ήρθε η ώρα μου είπε ότι με σκέφτεται για τον ρόλο που είχε κάνει ο Νίκος Ρίζος και είπα «ώπα, εδώ είμαστε» γιατί έχω τρέλα με τις παλιές Ελληνικές ταινίες. Ούτε μια στιγμή δεν φοβήθηκα τη σύγκριση. Μου είπε πως από την πρώτη στιγμή για αυτόν τον ρόλο είχε σκεφτεί εμένα και έτσι έγινε»

Πώς ήταν το κλίμα στα γυρίσματα;

«Το κλίμα στα γυρίσματα ήταν υπέροχο. Η ομάδα δηλαδή. Ήδη έχουμε κανονίσει να βρεθούμε με τα παιδιά και να το δούμε όλοι μαζί. Ήταν πολύ ευχάριστα»

Κρύβει κινδύνους μια τέτοια κίνηση αναφορικά με τη μεταφορά του έργου στη μικρή οθόνη μέσα από μια πιο μοντέρνα εκδοχή;

«Όχι, δεν το πιστεύω. Είμαι λίγο πιο open minded. Δεν θα το σκεφτόμουν καν. Θα πάει καλά πιστεύω. Μελέτησα πολύ τον ρόλο μου, η κωμωδία εξάλλου είναι το στοιχείο μου για αυτό και στη δραματική σχολή με «δούλευαν» πιο πολύ στο δράμα»

Υποδύεσαι τον Χρήστο Δελημάνη. Λαμόγιο… κουτοπόνηρος, ερωτύλος, καταφερτζής, απατεώνας, το παίζει μάγκας αλλά είναι κότα μπροστά στην εξουσία την οποία «γλύφει» για τους σκοπούς και το συμφέρον του. Σε ποια περίπτωση ο Γιάννης θα έκανε μια τέτοια κίνηση;

«Ένας μικρός Βαλκάνιος είναι ο Χρήστος Δελημάνης. Αυτή την κίνηση ο Γιάννης θα την έκανε σε περίπτωση που κάποιος από την οικογένειά του ήταν άρρωστος και αφού δεν είχε λεφτά και αναγκαστικά χρειαζόταν κάποιο «κεφάλι» της εξουσίας. Είμαι βέβαια πολύ μακριά από όλο αυτό. Το μόνο κοινό που έχω με τον ρόλο μου είναι ότι αγαπάμε πάρα πολύ τις γυναίκες μας»

Τι είναι αυτό που κοιτάς πρώτα σε μια συνεργασία για να πεις το «ναι»;

«Αν και πολύ νέος που στην ουσία όταν καλούν ένα νέο ηθοποιό σε δουλειά, δεν ρωτάνε καν ποιοι παίζουν και με ποιους θα συνεργαστούν και πόσα λεφτά είναι εγώ το πρώτο πράγμα που ρωτάω είναι το έργο και οι συνάδελφοι. Από την πρώτη δουλειά και αυτό γιατί δεν θέλω να χάσω τον χρόνο μου με μια συνεργασία που μπορεί να μου μαυρίσει τη ζωή. Όχι, προτιμώ να κάνω άλλη δουλειά. Δεν θέλω γιατί πραγματικά έχω κάνει πολλές άλλες δουλειές στη ζωή μου και δεν ρωτούσα καν το μεροκάματο και δεν έχω χρόνο να κάνω δουλειές που να μου μαυρίζουν τη ζωή. Θέλω να το κάνω και να γουστάρω. Να πάρω το μεροκάματό μου και να περνάω καλά»

Ανήκεις στην πιο δημιουργική γενιά των νέων ηθοποιών. Πώς σου φαίνεται που και πάλι η τηλεόραση έχει φορέσει τα «καλά» της με δεδομένο ότι υπήρξε μια παύση στο παρελθόν

«Εγώ δυο πράγματα βλέπω. Το πιο σημαντικό είναι πως δουλεύουν άνθρωποι… δεν εννοώ μόνο τους ηθοποιούς αλλά και τους τεχνικούς… που μπορεί να παίρνουν πιο μικρό μεροκάματο και συντηρούν την οικογένειά τους. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό. Το άλλο είναι πως όλες αυτές οι πλατφόρμες με τις ταινίες αρχίζουν και πιέζουν κι έτσι κάνουν δουλειές, οπότε είναι αναγκασμένοι να κάνουν μια «ανακαίνιση» στην τηλεόραση. Θέλοντας και μη θα κάνουν πράγματα αλλιώς θα τους πάρει το ποτάμι»

Θεωρείς πως αυτή η κίνηση έχει πετύχει;

«Μέσα σε όλα αυτά τα «φτηνά» πράγματα που πάντα γινόντουσαν στην τηλεόραση, γίνονται και πολύ αξιόλογες δουλειές. Εγώ πιστεύω ότι θα αργήσει αλλά θα γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά στην ελληνική τηλεόραση. Όλα αυτά τα σκουπίδια που παίζουν κάποια στιγμή θα πάψουν να «υπάρχουν» αλλά πιστεύω ότι το πράγμα αλλάζει γιατί έχουν χάσει όλη τη νεολαία. Το πιο σημαντικό είναι ότι γίνονται απόπειρες να κάνουν και πράγματα στο Internet για να φέρουν κοντά τα νέα παιδιά που είναι η δύναμη»

Είσαι και εσύ μέρος αυτής της δημιουργικής δουλειάς που γίνεται και πάλι στην τηλεόραση αφού πρωταγωνίστησες σε μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές του Ant1 και αναφέρομαι στο «Παρουσιάστε!» δίπλα στον Γιάννη Μπέζο

«Εγώ αυτόν τον ρόλο στη σειρά τον αγάπησα. Αγάπησα όλη αυτή τη σειρά, τη συγκυρία. Μπορώ να σου πω πως πλέον άρχισα να πιστεύω στη μοίρα και το timing. «Προσπάθησε, ετοιμάσου, πάρε όλα τα εφόδια και θα έρθει η στιγμή, αφού το κυνηγάς και είναι έτοιμος να κάνεις αυτό που αγαπάς και αυτό που έχεις σκεφτεί». Και σε έμενα ήρθε αυτή η στιγμή»

Ευλογία να έχω τον Γιάννη Μπέζο να με βοηθάει και να με συμβουλεύει
«Ευλογία να ξεκινήσω από το Παρουσιάστε! και να έχω τον Γιάννη Μπέζο… να με βοηθάει, να μεγαλώνει τον ρόλο μου, να με συμβουλεύει. Αν το σκεφτείς είναι λίγο απίστευτο. Να έχεις στο μυαλό σου όλους αυτούς και από την άλλη να τον έχεις στο τραπέζι και να σου λέει: «Πιστεύω σε σένα. Θα τα καταφέρεις, να κάνεις σωστές επιλογές» και έλεγα: «Τι γίνεται; Πριν λίγο καιρό τον έβλεπα στην τηλεόραση και τον είχα μέντορα και τώρα μου μιλάει. Και θα σου πω και το ποιο σημαντικό. Όταν του είπα: «Είναι τιμή μου, που μου μιλάτε», μου απάντησε: «Ρε άσε τις τιμές τώρα και άκουσέ με… Προχώρα, το κεφάλι κάτω και δούλευε. Θα προσέχεις τις επιλογές σου», μου είχε πει. Για μένα ήταν πολύ μεγάλο αυτό γιατί μου έφερε τώρα τις πέντε σειρές και τα τρία θέατρα και εγώ πρέπει να διαλέξω… το φαντάζεσαι;»

Πώς είναι ο Γιάννης Απέργης ως μπαμπάς;

«Ως μπαμπάς…. ήξερα ότι από μέσα πηγάζει η αγάπη, η προστασία για όλους αλλά αυτό το πράγμα πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια πώς να το περιγράψεις… Είμαι υπερπροστατευτικός και αρχίσω σιγά και σιγά και μαζεύομαι γιατί δεν θα βγει σε καλό»

Πώς ήρθε η γνωριμία με την όμορφη γυναίκα σου, την Κατερίνα;

«Ήμασταν σε ένα γάμο, εκεί γνωριστήκαμε. Ο αδερφός της, παντρεύτηκε την ξαδέρφη μου και μόλις την είδα είπε «αυτή η κοπέλα θα γίνει γυναίκα μου». Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Το είπα κι έγινε. Κάναμε ένα σύμφωνο συμβίωσης λόγω του παιδιού ώστε να μην έχουμε γραφειοκρατικά και πιστεύω πολύ σύντομα θα κάνουμε και γάμο. Πιστεύω του χρόνου.

Κουμπάρες στο γάμο τους θα είναι η Τάνια Τρύπη και η Λένα Ουζουνίδου

Το μόνο που δεν ξέρω είναι πώς θα είναι η κατάσταση. Θα τον κάνουμε οικογενειακά, θα έχουμε και τους φίλους μας… Κουμπάρες μας θα είναι η Τάνια Τρύπη και η Λένα Ουζουνίδου. Με αυτά τα δυο κορίτσια έχουμε γνωριστεί σε δουλειές και οι δυο ήθελαν να με παντρέψουν, να γίνουμε οικογένεια. Είναι τιμή μου»

Ποια είναι τα επαγγελματικά σχέδια από εδώ και πέρα;

«Θέατρο ακόμη δεν έχω αποφασίσει, αυτή την εβδομάδα θα γίνει και το σίγουρο είναι πως θα είναι κάτι πολύ καλό. Κωμωδία θα είναι. Ο δραματικός ρόλος θα έρθει μέσα από τη νέα σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει».

Θα έχει και κωμικά στοιχεία και θα «σπάει» όλη τη δραματίλα που λένε. Πρόκειται για μια σειράς εποχής. Διαφορετικός ο ρόλος και θα είναι η πρώτη σειρά στην τηλεόραση που θα μιλάω κανονικά. Ένας ιδιαίτερος ρόλος, δύσκολος… Είναι μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και με τιμά. Το Σεσουάρ θα συνεχίσει και του χρόνου ενώ το καλοκαίρι θα κάνουμε περιοδεία. Θα γίνουν πολύ ωραία πράγματα»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved