Βαγγέλης Παπαθανασίου: Το Όσκαρ που δεν παρέλαβε ποτέ γιατί... κοιμόταν και η δικαστική περιπέτεια!
Showbiz

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Το Όσκαρ που δεν παρέλαβε ποτέ γιατί... κοιμόταν και η δικαστική περιπέτεια!

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είναι από τους ελάχιστους Έλληνες καλλιτέχνες που είχε στη... φαρέτρα του το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ

Το 1982 η σύνθεση της μουσικής για την ταινία Chariots of Fire (Οι δρόμοι της φωτιάς) που είχε γράψει τού χάρισε το πολυπόθητο βραβείο μόνο που ο ίδιος δεν βρέθηκε ποτέ στη βραδιά απονομής για να το παραλάβει καθώς όπως είπε αργότερα, τον είχε πάρει ο ύπνος.

Μάλιστα, το απίστευτο ήταν πως η βραδιά απονομής συνέπεσε με την ημέρα των γενεθλίων του όμως εκείνος προτίμησε να κοιμηθεί και να μάθει το αποτέλεσμα το επόμενο πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία ήταν υποψήφια για επτά βραβεία Όσκαρ, από τα οποία απέσπασε τέσσερα, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Μουσικής για τη σύνθεση του Vangelis.

Δείτε τον παρακάτω να παίζει τη σύνθεσή του στο πιάνο σε κορυφαία διοργάνωση:

Η μήνυση, η δικαστική διαμάχη με τον Λογαρίδη και η δικαίωση

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου στην κορυφή της δημοφιλίας και των επιτυχιών του, δέχτηκε ξαφνικά μήνυση από τον Σταύρο Λογαρίδη ο οποίος έφυγε στις 14 Απριλίου από τη ζωή, καθώς υποστήριζε πως ο Vangelis τού είχε κλέψει τη σύνθεσή του από την ταινία "Μενεξεδένια Πολιτεία". Οι δυο τους κονταροχτυπήθηκαν στις δικαστικές αίθουσες μέχρι τον Φεβρουάριο του 1987 οπότε και δικαστήριο του Λονδίνου απάλλαξε από την κατηγορία τον Βαγγέλλη Παπαθανασίου.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα (19/5) έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη από το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπούσε. Στη λιτή ανακοίνωσή του ανέφερε: «Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο μεγάλος Έλληνας Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved