Ζώγια Σεβαστιανού: «Έμεινα για ένα χρόνο εντελώς άνεργη κι αναρωτιόμουν το γιατί»
Showbiz

Ζώγια Σεβαστιανού: «Έμεινα για ένα χρόνο εντελώς άνεργη κι αναρωτιόμουν το γιατί»

Η Ζώγια Σεβαστιανού είναι μία ηθοποιός που μας έχει χαρίσει ωραίες και επιτυχημένες δουλειές, τόσο θεατρικά, όσο και τηλεοπτικά.

Άραγε τη θυμάστε στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Ελλάς το μεγαλείο σου»; Η ίδια μίλησε για το πώς προέκυψε ο ρόλος της, αν μετά της άνοιξαν πόρτες και πώς την αντιμετώπιζε ο κόσμος.

-Πώς προέκυψε ο ρόλος στη σειρά;

Στη σειρά με πρότεινε η Υρώ Μανέ, με την οποία ήμασταν μαζί στη σχολή του θεάτρου Τέχνης και έκτοτε πολύ καλές φίλες. Πήγα στον παραγωγό και στον σκηνοθέτη, έκανα μία συνάντηση, με είδαν κι έτσι με πήραν στη σειρά.

-Αυτός ο ρόλος σας «άνοιξε» πόρτες για μετέπειτα καριέρα;

Η σειρά έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία. Να σου πω την αλήθεια, μετά το τέλος της σειράς αυτής έμεινα για 1 χρόνο εντελώς άνεργη. Κι αναρωτιόμουν το γιατί, θέατρο έκανα ως τότε, αλλά δεν χτύπησε, για καμία τηλεοπτική πρόταση, το τηλέφωνο μου.

Και στην τηλεόραση μετά, έκανα κάποια γκεστ, αλλά ο επόμενος βασικός τηλεοπτικός ρόλος ήρθε στο «Πίσω στο σπίτι» στο ΜEGA το 2011.

-Γιατί θεωρείτε ότι συνέβη αυτό τελικά;

Δεν ξέρω καθόλου. Μία εξήγηση που έδωσε ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, ο καλός συνάδελφος που συμπρωταγωνιστήσαμε στο «Ελλάς το μεγαλείο σου».

Μου είπε ότι αυτή την στιγμή (μετά τη σειρά δηλαδή), δεν θα με προτείνει κανείς για δεύτερο ρόλο και σαν πρώτος ρόλος, δεν είμαι και η πρώτη επιλογή. Δεν το κυνήγησα κι εγώ πολύ γιατί θεώρησα ότι σε όποιον αρέσω και του κάνω για κάποιον ρόλο, θα με πάρει τηλέφωνο.

Δεν ήταν έτσι, Αργότερα, κατάλαβα ότι έπρεπε να χτυπήσω πόρτες που δεν χτύπησα. Αν και δεν είμαι τόσο διεκδικητική, όσο άλλοι συνάδελφοι. Αν με κάποιον δεν κολλάω, δεν θα προσπαθήσω να κολλήσω με το ζόρι.

-Η συνεργασία σας με τους συναδέλφους πώς ήταν;

Τι να πρωτοπώ; Ήταν όλοι τους ένας και ένας. Ο Γιώργος Παρτσαλάκης ήταν εξαιρετικός, πετούσε ατάκες συνεχώς, αλλά επειδή είχαν βωμολοχίες, δεν μπορούσαν να μπουν.

Η αγαπημένη μου Υρώ ήταν φοβερή και γελούσαμε απίστευτα, της οφείλω πολλά που με πρότεινε στη σειρά. Με την Υρώ ήμασταν σαν συμμαθήτριες στο σχολείο και γελούσαμε. Με εκείνον που γελούσαμε επίσης πάρα πολύ, γιατί είχε απίστευτη πλάκα ήταν ο Κώστας Κόκλας.

Ο οποίος ως γνωστόν, αργούσε πολύ στο γύρισμα. Τον είχε πάρει μία μέρα τηλέφωνο η παραγωγός η Φαίδρα Μανουσακίδου και του λέει «Κώστα, πού είσαι, έχουμε γύρισμα» Και της λέει «Έρχομαι τώρα στον δρόμο». «Για κόρναρε», του λέει. Και κάνει αυτός «μπιπππ, μπιπππ».

Η Νεφέλη Ορφανού με το ανεμιστηράκι που είχε στα γυρίσματα, είχε απίστευτη πλάκα. Η Θεοδώρα Σιάρκου, ένα καταπληκτικό παιδί και μία εξαιρετική συνάδελφος, η Τζένη Μπότση, που υποδύθηκε τη δεύτερη χρονιά, τη σύντροφο του Κόκλα ήταν φοβερή. Ο Δημήτρης Μαυρόπουλος φοβερός, είχαμε συνεργαστεί στο θέατρο.

Στο πρώτο γύρισμα, μας είπε ο σκηνοθέτης ότι πρέπει να φανεί ότι είστε ζευγάρι. Και μετά το βρήκαμε. Χαίρομαι να παίζω μαζί του και θεωρώ ότι ταιριάζουμε υποκριτικά. Ηταν μία πολύ γλυκιά συνθήκη και έδεσε απόλυτα η ομάδα.

-Ο κόσμος πώς σας αντιμετώπιζε έξω;

Ήταν ο πρώτος μου πρωταγωνιστικός ρόλος στην τηλεόραση. Αυτό που με εντυπωσίασε, ήταν που έβλεπαν πολλά νέα παιδιά αυτή τη σειρά. Κι άλλο ένα που με εντυπωσίασε, ήταν ότι έρχονταν γυναίκες 55 χρονών και πάνω και με πλησίαζαν λέγοντάς μου: «Αυτά που περνάς στη σειρά, τα περνάς και στη ζωή σου;». Γιατί η γυναίκα που υποδυόμουν εγώ, απατούσε τον άντρα της.

Και έβλεπα πόσο θυμό είχαν αυτές οι γυναίκες, για τους άνδρες. Μου έλεγαν μπράβο, που κατάφερνα και χειριζόμουν δύο άνδρες. «Εσύ είσαι η καλύτερη» μου φώναζε μία γυναίκα μέσα στο σουπερμάρκετ, από τα πρώτα επεισόδια της σειράς.

Είχα μείνει άφωνη και κατάλαβα τη δύναμη που έχει η τηλεόραση. Μπορεί να μην σε ξέρει ο κόσμος με το πραγματικό σου όνομα, αλλά σε συνδέει έντονα με έναν ρόλο. Ήταν μία οικογενειακή σειρά, με καθημερινά προβλήματα μίας οικογένειας τότε και ο κόσμος ταυτίστηκε πολύ!

-Σας λείπει η τηλεόραση σήμερα;

Είμαι από τις ηθοποιούς που το θέατρο το χαίρομαι περισσότερο από την τηλεόραση. Σαν πρόσωπο, δεν ξέρω κι αν με αγαπάει ο φακός. Ο φακός μπορεί να αγαπάει πιο γωνιώδη πρόσωπα, εμένα είναι πιο στρογγυλό και με έντονα χαρακτηριστικά.

Για μένα, η τηλεόραση θέλει μία προσπάθεια, δεν μου βγαίνει τόσο φυσικά, όσο το θέατρο. Αν είναι ωραία η σειρά, με καλό κι αισθάνεσαι κι ελεύθερος να κάνεις πράγματα, μου αρέσει πολύ. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι το καθημερινό και οι ιλιγγιώδες ρυθμοί της τηλεόρασης εκεί!

-Τώρα έχετε προτάσεις;

Θα ήθελα σίγουρα να κάνω κάτι στην τηλεόραση, έχω προσεγγίσει κάποιους ανθρώπους, αλλά δεν έχει προκύψει κάτι. Τα χρήματα που δίνουν πλέον, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που παίρναμε εμείς τότε.

Έχω αρνηθεί και πρόταση, γιατί το ποσό, μου φάνηκε απαράδεκτο, θίγουν την αξιοπρέπεια μου. Γι’ αυτό και κάναμε το μαγαζί στη Σέριφο, για να βιοποριστώ κάπως αλλιώς.

Το μαγαζί λέγεται «Μπακάλλιστον» και είναι ένα κατάστημα που έχει προϊόντα από όλη την Ελλάδα, μικρών παραγωγών. Είμαι στη Σέριφο το καλοκαίρι, κι αν παρουσιαστεί κάτι στην Αθήνα, θα επιστρέψω.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved