Σωτήρης Καλυβάτσης: «Εκτός ελέγχου είναι πια όλη η ανθρωπότητα»
Showbiz

Σωτήρης Καλυβάτσης: «Εκτός ελέγχου είναι πια όλη η ανθρωπότητα»

Στην ξεκαρδιστική, καυστική σάτιρα με τίτλο «Εκτός ελέγχου» του σπουδαίου γελοιογράφου Αρκά πρωταγωνιστεί αυτό το καλοκαίρι ο Σωτήρης Καλυβάτσης.

Μάλιστα, ετοιμάζει βαλίτσες για περιοδεία σε πολλά θέατρα της Ελλάδας, με πρώτο το Κατράκειο της Νίκαιας, στις 16 Ιουνίου.

Παλιοί και νέοι ήρωες του Αρκά, όπως η Λουκρητία, ο Καστράτο και ο Ισοβίτης, παρουσιάζονται επί σκηνής, χαρίζοντας στο κοινό ένα θέαμα αδιάκοπου γέλιου και ανατροπών.

Ο γνωστός ηθοποιός ανησυχεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω της πανδημίας όσο και από τις σειρήνες πολέμου που ηχούν μέσα στο σπίτι μας, την Ευρώπη.

«Εκτός ελέγχου είναι πια όλη η ανθρωπότητα. Η ζωή μας μεταλλάσσεται εξαιτίας του κορονοϊού, από όταν ήμασταν μαντρωμένοι, και γίνονται όλα πια digital.

Καθένας έχει τον αριθμό του και δεν χρειάζεται να πας σης δημόσιες υπηρεσίες. Δεν μπορούμε πια να ζήσουμε χωρίς κινητό, tablet ή ηλεκτρονικό υπολογιστή. Δίνουμε παντού όλα τα στοιχεία μας και έτσι αυτοφακελωνόμαστε. Και αυτή είναι πια η δύναμη του συστήματος.

Γιατί παλιότερα θέλανε μόνο να μάθουν τα' πολιτικά μας φρονήματα. Εμείς τώρα πια τους λέμε πού τρώμε, πού πάμε διακοπές, ποια σύντροφο έχουμε, τι ώρα κοιμόμαστε, τι ώρα λείπουμε από το σπίτι μας. Και μέσα σε όλο αυτό έχουμε και τις παγκόσμιες απειλές και τον πόλεμο, ο οποίος βρίσκεται πια στην Ευρώπη.

Και δυστυχώς έρχεται και η πείνα. Με αγχώνουν όλα αυτά, γιατί δεν ξέρουμε πώς θα είναι οι ζωές μας έπειτα από δύο τρία χρόνια. Αυτό λίγο με τρελαίνει. Αλλά θα το περάσουμε όλοι μαζί παρέα», είπε. Ο Σωτήρης Καλυβάτσης, όπως αποκάλυψε στο «Secret», τόλμησε φέτος για πρώτη φορά να αναλάβει έναν δραματικό ρόλο.

Ο γνωστός κωμικός, που για πολλά χρόνια έχει χαρίσει στο θεατρικό και το τηλεοπτικό κοινά αμέτρητες στιγμές γέλιου, ένιωσε την ανάγκη να δοκιμάσει κάτι καινούργιο.

«Ενας δραματικός ρόλος δεν είναι κάτι που έχω αποκλείσει στο μυαλό μου. Μου το πρότειναν τον χειμώνα, και μάλισταα είχαμε αρχίσει πρόβες για το "Λιωμένο 'βούτυρο" μαζί με τον Ενκε Φεζολάρι, αλλά η παράσταση δυστυχώς ακυρώθηκε.

Το έργο αναφέρεται σε μια γυναικοκτονία που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του '50. Στην αρχή είχα κάποια άγχη, αλλά στην πορεία της πρόβας ανακάλυψα πως μπορώ να το καταφέρω.

Ηταν πραγματικά μια καινούργια πρόκληση, ένα στοίχημα για μένα, γιατί θα ήταν η πρώτη φορά που θα έπαιζα δραματικό ρόλο. Το θέλω πολύ. Θα ήθελα κάποτε να παίξω έναν φονιά, για παράδειγμα», κατέληξε.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved