Τίμος Ζαχαράτος: «Τελευταία φορά που θυμάμαι να μαγειρεύω στο σπίτι ήταν πριν από ενάμιση χρόνο»
Showbiz

Τίμος Ζαχαράτος: «Τελευταία φορά που θυμάμαι να μαγειρεύω στο σπίτι ήταν πριν από ενάμιση χρόνο»

Ο σεφ, Τίμος Ζαχαράτος μίλησε για τη συνεργασία του στην εκπομπή του MEGA, «Πάμε Δανάη».

Ο 32χρονος σεφ, της πρωινής εκπομπής του MEGA, «Πάμε Δανάη» παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για τη συνεργασία του και για το πως προέκυψε, ενώ αναφέρθηκε γενικά στη μαγειρική, η οποία απ’ ότι φαίνεται είναι οικογενειακή υπόθεση!

Πώς προέκυψε η πρόταση να είσαι ο σεφ της εκπομπής Πάμε Δανάη!;

Εντελώς τυχαία. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Έλειπα για 10 χρόνια στο εξωτερικό και σε κάθε άδεια που έπαιρνα και ερχόμουν για διακοπές στην Ελλάδα παρατηρούσα πως τα μαλλάκια των γονιών μου γινόντουσαν πιο άσπρα. Ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα και δεν υπήρχε καλύτερη χρονική συγκυρία όταν μου έγινε η πρόταση.

Με βρήκαν από το κανάλι, πέρασα από μια οντισιόν και με πήραν. Δεν το κυνηγούσα, αλλά οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δουλειά μου με αφορά. Η τηλεόραση είναι ένας πομπός, οι τηλεθεατές, είναι οι δέκτες και μου δόθηκε η ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσω τις μαγειρικές μου γνώσεις.

Ποια ήταν η πρώτη σκέψη όταν σου έγινε η πρόταση;

Ήταν λίγο ανάμεικτα τα συναισθήματα γιατί τόσα χρόνια έχω μάθει να κινούμαι μέσα σε μια κουζίνα και να αντιλαμβάνομαι τον ενθουσιασμό των πελατών του εστιατορίου μόνο όταν βγαίνω στη σάλα και έχω την επαφή με τον κόσμο. Όταν με πήραν τηλέφωνο από το κανάλι, και καθώς το σκεφτόμουν, άρχισα να γίνομαι όλο και πιο ζεστός και το θεώρησα σαν ακόμη μια πρόκληση. Είμαι φουλ άνθρωπος των προκλήσεων.

Μαγειρεύεις και στο σπίτι σου;

Τελευταία φορά που θυμάμαι να μαγειρεύω στο σπίτι ήταν πριν από ενάμιση χρόνο για τον σκύλο μου. Ένας μάγειρας δουλεύει 12 με 16 ώρες την ημέρα, οπότε ή ώρα που είμαι στο σπίτι είναι η ώρα της χαλάρωσης. Να φανταστείς πως ακόμα και να έχω φίλους στο σπίτι, προτιμώ να παραγγείλω. Μαγειρεύω από τις 08.00 το πρωί τουλάχιστον τα τελευταία οκτώ χρόνια της ζωής μου. Ξεκινάω από την εκπομπή, όπου εκτός από την ώρα της μαγειρικής, πρέπει να κάνω και την προετοιμασία, μιας και όλα τα φαγητά είναι ημέρας.

Μετά την εκπομπή μαγειρεύω στα εστιατόρια με τα οποία συνεργάζεται η εταιρεία μου Fine Dining Company. Η εταιρεία έχει έδρα την Κύπρο. Εκεί έχω δύο εστιατόρια στη Λεμεσό. Αναλαμβάνουμε τόπους εστίασης ώστε να τους κάνουμε βιώσιμους μέσα από την κοστολόγηση των προϊόντων και τα μενού που διαμορφώνουμε. Ουσιαστικά ο χαρακτήρας μας είναι συμβουλευτικός σε άλλα εστιατόρια. Το Fine Dining Company έχει αναλάβει αυτή τη στιγμή έξι εστιατόρια στην Αθήνα, τη Μύκονο και την Αράχοβα.

Θα έλεγε κανείς πως στη περίπτωσή σου η μαγειρική είναι θέμα DΝΑ. Η μητέρα σου και ο θείος σου είναι επίσης μάγειρες, σωστά;

Η μητέρα μου και ο θείος μου ασχολούνται επίσης με τη μαγειρική και για πολλά χρόνια είχαμε το δικό μας μαγαζί στην Πάτρα, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Όπως καταλαβαίνεις, με θυμάμαι μια ζωή μέσα σε ένα εστιατόριο.

Σε κρίνει αυστηρά η μητέρα σου;

Εγώ νομίζω πως την κρίνω! Αστειεύομαι. Η μητέρα μου είναι η κλασική Ελληνίδα μαμά που ο γιος της τα κάνει όλα υπέροχα. Από την πλευρά μου, έχω το φαγητό της μητέρας μου ως μια τέλεια ανάμνηση και μια ώθηση στο να δημιουργώ. Δίπλα της έκανα τα πρώτα μου βήματα στην κουζίνα και από τη στιγμή που αγάπησα τόσο τη μαγειρική και αποφάσισα να αφοσιωθώ σε εκείνη, σπούδασα, έκανα σεμινάρια, μαθήτευσα δίπλα σε κορυφαίους σεφ και προσπαθώ να εξελίσσομαι συνεχώς.

Τι μυρωδιές θυμάσαι από το πατρικό σου σπίτι;

Κανέλα, ελαιόλαδο, και σκόρδο. Τα αγαπημένα μας! Είμαστε πολυμελής οικογένεια, έχω άλλα τέσσερα αδέλφια. Ο πατέρας μου είχε μια ιδέα για να είμαστε μαζί κάθε Κυριακή. Όλη η οικογένεια μαγειρεύαμε μαζί, ήταν μια ιεροτελεστία που απολαμβάναμε. Αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τα αδέλφια μου που μένουν στην Πάτρα.

Η μαμά κάνει μια συγκλονιστική πιπερόπιτα και όλοι οι υπόλοιποι φτιάχνουμε χειροποίητα τυροπιτάκια Οι γονείς μου είναι σύγχρονοι γονείς. Πάντα μας έλεγαν να ακολουθήσουμε αυτό που θέλει η καρδιά μας. Αυτή ήταν η καθημερινή τους κουβέντα σε εμάς και είναι πάντα δίπλα μας.

Πηγή: ΟΚ!

Διαβάστε επίσης:

Τίμος Ζαχαράτος: Η αποκάλυψη για τη σχέση του με την Δανάη Μπάρκα

Η απίστευτη αμηχανία της Μπάρκα όταν τη ρώτησε ο Μουτσινάς τι συμβαίνει με τον Τίμο Ζαχαράτο!

Ζαχαράτος: Έκανε comeback στην εκπομπή και ευχαρίστησε on air την Μπάρκα για την περιποίηση της

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved