Φώτης Σπύρος: «Η περίοδος του αλκοολισμού ήταν γεμάτη σκοτάδια»
Showbiz

Φώτης Σπύρος: «Η περίοδος του αλκοολισμού ήταν γεμάτη σκοτάδια»

Τον γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά «Δύο ξένοι» και έκτοτε έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές, αλλά και θεατρικές επιτυχίες. Πλέον έχει δημιουργήσει τη δική του ετκαρεία παραγωγής προοφέροντάς μας υπέροχες οικογενειακές θεατρικές παραστάσεις. 

Ο Φώτης Σπύρος έδωσε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη και μεταξύ άλλων μίλησε για την δύσκολη περίοδο με τον αλκοολισμό και τον τρόπο που το ξεπέρασε.

Έχεις φάει ξύλο από μεγάλο παρουσιαστή στο ξεκίνημά σου. Τι θα έκανες αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω;

Εάν το έκανε τώρα νομίζω ότι θα αντιδρούσα σκληρά. Δεν ξέρω να σου πω πώς, αλλά σίγουρα θα γινόμουν σκληρός. Δεν θα το άφηνα.

Τότε σιώπησες γιατί φοβήθηκες το τίμημα;

Όσους κι αν ρωτήσεις, γιατί δεν κάναμε κάτι τότε, θα σου πουν γιατί νομίζαμε ότι έτσι έπρεπε να γίνονται τα πράγματα κι ότι αν αντιδράσουμε, δεν θα κάνουμε ποτέ ξανά τίποτα άλλο καλλιτεχνικά. Ο φόβος νίκησε βέβαια.

Η αφορμή για να προβεί σε αυτή την απαράδεχτη πράξη ποια ήταν;

Το χειροκρότημα που πήρα από τον κόσμο τον οδήγησε στο να με χτυπήσει.

Συγκλονιστήκαμε όλοι πριν λίγο καιρό όταν μίλησες για την αυτοκτονία του Δημήτρη Βογιατζή και το ξεφτίλισμα που είχε υποστεί από τον Πέτρο Φιλιππίδη μπροστά στους θεατές. Είχες μιλήσει μαζί του; Σου είχε πει πόσο τον είχε επηρεάσει;

Βέβαια είχα μιλήσει μαζί του. Ο Δημήτρης ήταν σαν αδερφός μου. Τον επηρέασε πολύ αυτό το γεγονός. Κατέπεσε, θέλω να πω ωστόσο, αυτό που έχω ξανά πει, ότι δεν είναι ότι φταίει ο Φιλιππίδης που ο άλλος έκανε αυτό που έκανε. Είχε πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή, την οποία όμως διέκοψε μετά από αυτό το γεγονός, από αυτό το ξεφτίλισμα. Ένιωθε πάρα πολύ άσχημα και εκεί άρχισε μια πορεία, η οποία κατέληξε εκεί που δυστυχώς κατέληξε.

Αλκοολισμός. Ένα τέρας με το οποίο πολέμησες και νίκησες;

Το νίκησες με τον αλκοολισμό δεν μπορούμε δεν μπορούμε να το λέμε ποτέ. Είναι πάντα μεγαλύτερο από εσένα. Λίγο να αφεθείς θα ξανά πέσεις στο αλκοόλ. Είσαι πάντα εν δυνάμει αλκοολικός, κάθε μέρα μπορείς να πας στο περίπτερο και να πάρεις να πιείς. Το σίγουρο είναι ότι είναι μεγάλη δουλειά το ότι έχω καταφέρει εδώ και έξι χρόνια να μην βάλω σταγόνα στο στόμα μου. Είναι κατόρθωμα. Πάλεψα πολύ με τον αλκοολισμό. Έδωσα σχεδόν δυόμισι χρόνια από την ζωή μου γι’ αυτή την πάλη. Και συνεχίζω να παλεύω καθημερινά. Κάθε βράδυ λέω στον εαυτό μου ότι χαίρομαι που δεν ήπια και σήμερα. Η περίοδος του αλκοολισμού ήταν γεμάτη σκοτάδια. Πολλά όνειρα μου χάθηκαν στην πορεία εξαιτίας αυτού.

Πώς πήρες την απόφαση να βγεις από όλο αυτό;

Όταν αποφάσισα να μπω σε πρόγραμμα και να κλειστώ μέσα για μήνες και να μην ξέρει ούτε η μάνα μου πού είμαι, δεν ήμουν ο εαυτός μου. Είναι ακριβώς όπως στο λέω, ήμουν ένας άλλος,. Δεν ξέρω τι με οδήγησε να γίνω καλά. Μάλλον ο Θεός. Πιστεύω στην ανώτερη δύναμη. Εγώ δεν είχα λόγο να θέλω να γίνω καλά, καθώς δεν είχα καμία υποψία ότι δεν είμαι καλά. Δεν ήταν δηλαδή μια συνειδητή απόφαση. Ο Θεός με «έσπρωξε» να το κάνω.

Πηγή: Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved