Δάκης: Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του – Πότε θα γίνει η κηδεία
Showbiz

Δάκης: Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του – Πότε θα γίνει η κηδεία

Την Τρίτη στις 11 το πρωί στη Γλυφάδα θα γίνει η κηδεία του Δάκη.

Η εφημερίδα Espresso φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας μια τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας με τον αείμνηστο τραγουδιστή περίπου δέκα ημέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε το μη αναστρέψιμο της κατάστασής του.

Σε αυτή τη σύντομη τηλεφωνική κουβέντα που είχαν οι δυο τους, ο Δάκης είχε ζητήσει από τον δημοσιογράφο να μη γράψει τίποτα, επιθυμία που η εφημερίδα σεβάστηκε.

«Δάκη καλησπέρα, πώς τα πηγαίνεις με την ασθένειά σου;» είχε ρωτήσει ο δημοσιογράφος, με τον τραγουδιστή να απαντάει: «Πώς να πηγαίνω ρε Νικόλα; Σχεδόν δέκα μήνες βρίσκομαι σε ένα κρεβάτι. Τι καλά να πηγαίνω; Άθλια πηγαίνω και δεν ξέρω που θα βγάλει αυτό. Σε παρακαλώ, μη γράψεις τίποτα, γιατί δεν θέλω να στεναχωριέται ο κόσμος για μένα» απάντησε.

Ο Δάκης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο, με την είδηση του θανάτου του, να σκορπίζει θλίψη τόσο στον καλλιτεχνικό χώρο, όσο στο ευρύ κοινό.

Ο Δάκης ή αλλιώς Βρασίδας Χαραλαμπίδης, το οποίο είναι και το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και ήταν 78 ετών. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens» και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά.

Ενδεικτικά οι επιτυχίες του εκείνης της περιόδου ήταν: Monsieur Cannibal, Tu Veux ou tu veux pas, Mourir ou vivre, Gaston.

Ο τραγουδιστής μιλούσε έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που επέτρεψε να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved