Αλεξάνδρα Αϊδίνη: «Η επικαιρότητα είναι ολέθρια και έχουμε δεκάδες ακούσματα για το τι έχει συμβεί»
Showbiz

Αλεξάνδρα Αϊδίνη: «Η επικαιρότητα είναι ολέθρια και έχουμε δεκάδες ακούσματα για το τι έχει συμβεί»

Αν και διαπρέπει εδώ και χρόνια στο θέατρο, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη αποφάσισε να συστηθεί στο ευρύ κοινό πριν από λίγο καιρό μέσα από τη σειρά του ALPHA «Ψέματα».

Η αγαπημένη ηθοποιός σε συνέντευξή της ανέφερε τι την έκανε να πει «ναι» σε αυτή τη σειρά και πώς προσέγγισε τον ρόλο της Έλενας.

Μετράτε πολλές επιτυχίες στο σανίδι, λίγες συμμετοχές όμως στην τηλεόραση... Τι σας έπεισε ότι αξίζει να κάνετε αυτή τη σειρά;

Αυτή η σειρά ήρθε σε μία εξαιρετικά σωστή στιγμή. Κατά τη διάρ­κεια της καραντίνας είχα συνεργαστεί σε κάποια ντοκιμαντέρ με τον Γιώργο Γκικαπέππα, τον σκηνοθέτη μας, κατάλαβα πόσο προ­σεκτικός είναι στη δουλειά του και στην ομάδα που φτιάχνει, αλλά και πόσο βοηθητικός στον ηθοποιό.

Οταν ήρθαν τα «Ψέματα», με τίμησε με την εμπιστοσύνη του. Μιλάμε για ένα δυνατό σενάριο, μία γεμάτη παραγωγή με όραμα, με ωραίο συνεργείο, τρομερό καστ... Ολα ήταν ένα τεράστιο «ναι»!

Η σειρά πραγματεύεται ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, τη σεξουαλική κακοποίηση. Τελικά είναι σημαντικό η τηλεόραση να προσεγγίζει ζητήματα του σήμερα;

Μία από τις λειτουργίες της τέχνης, συνεπώς και της τη­λεόρασης, είναι αυτή. Πάντα πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί θέλουμε να πούμε μία ιστορία στον κόσμο. Σε αυτή την περίπτωση οι απαντήσεις είναι πολλές.

Την εποχή που ζούμε, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό αυτό το θέμα και οι προβληματισμοί που τίθενται να μπουν στα ελληνικά σπίτια. Είναι μία ιστορία μυθοπλασίας με στοιχεία από δε­κάδες ιστορίες παγκοσμίως που έχουμε ακούσει.

Η σειρά τοποθετεί γεγονότα, αλλά όλοι απαντάμε διαφορετικά στα ερωτήματα που δημιουργούνται. Κάτι που συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις και συνθήκες στη ζωή μας.

Οταν πήρατε το σενάριο στα χέρια σας, πώς προσεγ­γίσατε τον ρόλο; Διαβάσατε παρόμοιες ιστορίες;

Πριν προλάβω να διαβάσω το σενάριο, με είχαν προλάβει ένα σωρό ονόματα γυναικών που έχουν υποφέρει από περιστατικά βίας. Η επικαιρότητα είναι ολέθρια και έχουμε δεκάδες ακούσματα για το τι έχει συμβεί.

Το βασικό για εμένα ήταν να προσεγγίσω την Έλενα στη βάση της, πριν της συμβ­ούν όλα αυτά, έπρεπε να βρω την ανθρώπινη της πλευρά, το παρελθόν της, το περιβάλλον της. Ολα αυτά τα κομ­μάτια του παζλ μαζί με τον σκηνοθέτη με βοήθησαν να καταλάβω πώς αντιδρά ένας τέτοιος άνθρωπος όταν συμβεί το μοιραίο.

Πηγή:TύποςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved