Δημήτρης Νέγκας στο gossip-tv: Η συνεργασία με τον Σπύρο Πώρο και οι μνήμες από τον θείο του Χρήστο!
Showbiz

Δημήτρης Νέγκας στο gossip-tv: Η συνεργασία με τον Σπύρο Πώρο και οι μνήμες από τον θείο του Χρήστο!

Κάθε μνήμη του τραγουδοποιού Δημήτρη Νέγκα έχει άρωμα από το... φιόρο του Λεβάντε, την όμορφη Ζάκυνθο, του τόπου που γέννησε μεγάλους καλλιτέχνες. Ανάμεσά τους και τον θείο του Χρήστο Νέγκα από τον οποίο έχει υπέροχες, μελωδικές αναμνήσεις, γεμάτες φως και τραγούδι!

Για τους καλλιτέχνες που ασχολούνται με την ελληνική ροκ σκηνή αλλά και το έντεχνο τραγούδι, ο Δημήτρης Νέγκας δεν είναι απλά μία γνωστή φιγούρα του χώρου που παίζει και τραγουδάει καλά. Είναι ένας πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης που έχει το δικό του κοινό να τον ακολουθεί σε κάθε του εμφάνιση για να έχει την επαφή που θα ήθελε μαζί του. Ο γνωστός τραγουδοποιός ο οποίος έχει συνεργαστεί με επιτυχία με πολλούς καλλιτέχνες, μιλάει για το νέο του τραγούδι αλλά και για την οπτικοποίησή του, πίσω από την οποία κρύβεται ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Σπύρος Πώρος. Προσωπικός του φίλος εδώ και χρόνια, ο Σπύρος Πώρος αποφάσισε να κάνει την πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό. Αρκεί να το δείτε παρακάτω στο βίντεο για να το διαπιστώσετε:

Ο Δημήτρης Νέγκας, με τη στόφα ενός ευγενικού και ταπεινού καλλιτέχνη που είναι αφοσιωμένος αποκλειστικά και μόνο στη μουσική του, μιλάει αποκλειστικά στο gossip-tv τόσο για αυτή τη νέα του δουλειά και την άψογη συνεργασία του με τον Σπύρο Πώρο ενώ μοιράζεται και όμορφες θύμισες του παρελθόντος με τον θείο του, Χρήστο Νέγκα.

«Πρώτη μέρα του μήνα». Ένα ροκ τραγούδι με δυναμισμό και πολλά μηνύματα! Μιλήστε μας γι’ αυτό…

Το τραγούδι αποτελεί έναν εσωτερικό διάλογο, στην πραγματικότητα. Ερωτήματα που αργά ή γρήγορα όλοι μας καλούμαστε να απαντήσουμε ή απλά να έρθουμε αντιμέτωποι με αυτά. Όλες μας οι επιλογές, μικρές και μεγάλες αποφάσεις αθροίζονται και μας οδηγούν στη σημερινή μας πραγματικότητα όμορφη ή όχι τόσο. Ένα τραγούδι επαναξιολόγησης της ζωής μας αλλά και της ουσίας των προσωπικών μας σχέσεων. Υπάρχει ουσία, αγάπη στη ζωή μας; Βρίσκουμε δύναμη και νόημα να ξανά ξεκινάμε κάθε «Πρώτη μέρα του μήνα»;

Έχει ένα βίντεο κλιπ που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα κλιπς χολιγουντιανών προδιαγραφών… Πιστεύετε ότι ένα κλιπ είναι σημαντικό για να δώσει την αναγκαία ώθηση σε ένα -έτσι και αλλιώς- δυναμικό τραγούδι;

Κάθε τραγούδι σαν ενέργεια – αφήγημα, καλλιτεχνική οντότητα έχει το δικό του ειδικό βάρος και σίγουρα θα κάνει τη δική του διαδρομή στις ψυχές μας. Παρόλα αυτά η εποχή επιτάσσει να επενδύονται με εικόνα πια τα τραγούδια και όντως να αποτελούν μικρές κινηματογραφικές παραγωγές. Το youtube όπου παρουσιάζονται όλες οι καινούργιες παραγωγές, δημιουργεί το προαπαιτούμενο της εικόνας αν θέλει ο δημιουργός να έχει απήχηση το ηχογράφημά του.

Έχοντας τη χαρά να έχω πρώτη συνεργασία με τη MINOS EMI σε αυτό μου το τραγούδι επένδυσα τα μέγιστα σε συνεργασίες και κινηματογραφική ποιότητα ώστε να γίνει ένα αισθητικό πάντρεμα εικόνας και τραγουδιού που συνθέτει, πιστεύω, ένα καλλιτεχνικό προϊόν πολύ ενδιαφέρον με πολλά καινοτόμα στοιχεία στα κάδρα, στο φωτισμό και το μοντάζ.

Ο σκηνοθέτης κατάφερε να συντονίσει εικόνα με το δυναμισμό ενός σκληρού ροκ ήχου τόσο πετυχημένα που όντως το αποτέλεσμα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από video-clips συγκροτημάτων διεθνούς απήχησης.

Το κλιπ το έχει σκηνοθετήσει ο Σπύρος Πώρος, σε μία από τις πρώτες σκηνοθετικές του απόπειρες. Πώς ήταν η συνεργασία σας;

Ο Σπύρος Πώρος είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης διεθνούς φήμης και είχα τη χαρά να συνεργαστώ μαζί του για πρώτη φορά. Αρχικά είχε ενθουσιαστεί όταν άκουσε το τραγούδι και αυτή ήταν και η αφορμή για να αναλάβει τη σκηνοθεσία του video. Σαν δημιουργός του τραγουδιού, εγώ ήμουν πιο αγχωμένος στο να εξασφαλίσω το αποτέλεσμα. Η πείρα όμως του Σπύρου Πώρου λειτούργησε καταλυτικά σε όλη τη διαδικασία για να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Είναι και προσωπικός σας φίλος ο γνωστός φωτογράφος. Ήταν αυστηρός κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων; Μεταφέρετέ μας το κλίμα backstage…

Ήρθαμε πολύ κοντά μετά την πρώτη συνεργασία μας και διαπιστώσαμε ότι έχουμε περισσότερα κοινά ενδιαφέροντα πλην της τέχνης.

Η αλήθεια είναι ότι ο Σπύρος Πώρος έχει μεγάλη πείρα στα δύσκολα και απαιτητικά γυρίσματα που εγώ δεν είχα κι ας έχω γυρίσει άλλα δύο videoclips σε τραγούδια μου.

Το συγκεκριμένο set είχε πολλούς συμμετέχοντες στα γυρίσματα αλλά και πίσω από τις κάμερες με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες και αστάθμητοι παράγοντες. Ο Πώρος όμως έχοντας όλη τη διαδικασία στο μυαλό του απόσβεσε τους κραδασμούς και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους όποτε χρειάστηκε. Περιττό να πω ότι πλαισιωνόταν από εξαιρετικούς τεχνικούς συνεργάτες επιλογής του…

Αυστηρός και απόλυτος … ήταν θα έλεγα… και δεν άφησε την παραμικρή λεπτομέρεια στην τύχη, πράγμα που όμως τον επιβεβαίωσε στο αποτέλεσμα. Εγώ ίσως τον ζόρισα λίγο καθώς δεν είχα τη δική του πείρα να καταλαβαίνω το αποτέλεσμα των σκηνών οπότε ήμουν συνεχώς σε πίεση που του την μετέδιδα και ίσως τον εκνεύριζα και λίγο …(συγγνώμη Σπύρο).

Ως ένας πολύ ταλαντούχος μουσικός, έχετε φλερτάρει αρκετά με τη δημοσιότητα. Εμφανιστήκατε κατά το παρελθόν σε μουσικές εκπομπές όπως του Σπύρου Παπαδόπουλου ενώ έχετε εμφανιστεί και σε μεγάλες μουσικές σκηνές. Είναι για εσάς μέρος της δουλειάς σας η δημοσιότητα ή θεωρείτε ότι δεν είναι αυτοσκοπός;

Η αλήθεια είναι ότι η τηλεόραση είναι ένα εργαλείο προώθησης της δουλειάς των καλλιτεχνών καθώς διευρύνει τη γνωριμία μας με το κοινό μας. Μέσα στον οργασμό πληροφορίας και εικόνας που ζούμε, οι μουσικές εκπομπές βοηθούν και τους ακροατές να εστιάσουν στους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.

Στην εκπομπή «στην Υγειά μας ρε παιδιά» είχα την χαρά να ερμηνεύσω κάποια τραγούδια και όντως είδα άμεσα αποτελέσματα στην αύξηση αναγνωρισιμότητάς μου από τον κόσμο.

Οι μουσικές σκηνές από την άλλη και οι ζωντανές μουσικές βραδιές είναι ο φυσικός μου χώρος και ο πραγματικός αυτοσκοπός ενός τραγουδοποιού. Εκεί υπάρχει η ζωντανή επαφή με τον κόσμο και τη χαρά που μοιράζει η μουσική σε όλους μας. Οι κάμερες και η αναγνωρισιμότητα είναι μόνο εργαλεία… Ο στόχος είναι πάντα η επικοινωνία με τον κόσμο μέσω της μουσικής.

Έχετε συνεργαστεί με κάποιο μεγάλο όνομα της μουσικής που να σας έχει μείνει αξέχαστη;

Έχω συναντηθεί σε Live με αρκετούς πετυχημένους καλλιτέχνες αλλά θα ξεχώριζα την Ευρυδίκη για την ενέργειά της πάνω στη σκηνή και το πόσο καλό πλάσμα είναι και πίσω από αυτήν. Επίσης τον τραγουδοποιό και εξαιρετικό κιθαρίστα Αντώνη Μιτζέλο.

Εκτός από τη μουσική, έχετε κάποια άλλη ασχολία ή βιοπορίζεστε μόνο από το τραγούδι;

Σε όλη μου τη ζωή η μουσική τέχνη ήταν μία παράλληλη διαδρομή. Τη θεωρώ σημαντικότερη από τις άλλες κοινωνικές μου δραστηριότητες αλλά πάντα στηριζόμουν στα πόδια μου και είχα βιοποριστικές διεξόδους που στηρίζονται στον Τουρισμό. Από την άλλη ενώ δεν ήταν μία συνειδητή επιλογή αυτό, μου δίνει την ελευθερία να κάνω τις παραγωγές που θέλω χωρίς συμβιβασμούς. Η χαρά της δημιουργίας καλό είναι να μην έχει τα αγκάθια της «ανάγκης» και του «συμβιβασμού».

Μιλήστε μας λίγο για το πώς ξεκινήσατε το ταξίδι σας στη μουσική; Έχετε σπουδάσει το αντικείμενο ή είστε αυτοδίδακτος;

Ξεκίνησα αυτοδίδακτος στην τετάρτη δημοτικού με μία κιθάρα δανεική από ένα θείο μου. Το πρώτο μου τραγούδι ήταν το «Γιε μου» του Κόκκοτα, θυμάμαι. Μετά αγάπησα τα τραγούδια του Λοϊζου, του Θεοδωράκη, του Χατζιδάκι και πήρα μέρος σε αρκετές καλοκαιρινές συναυλίες σαν παιδί-θαύμα. Συμμετείχα δισκογραφικά σε δίσκο με παιδικά τραγούδια στη δευτέρα Γυμνασίου, στη δισκογραφική εταιρεία ΛΥΡΑ. Στην πορεία σπούδασα κλασσική κιθάρα και κλασσικό τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο και πήρα πτυχίο Αρμονίας. Στην εφηβεία ήμουν τραγουδιστής σε ροκ-μπάντα του Δήμου Αθηναίων με πολλές εμφανίσεις σε δημόσιους χώρους και θέατρα. Τα χρόνια που ακολούθησαν εργάστηκα σε μουσικές σκηνές είτε σαν πιανίστας-τραγουδιστής είτε σαν κιθαρίστας-τραγουδιστής μέχρι να ξεκινήσω να συνθέτω και να παράγω τα δικά μου τραγούδια.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας καλλιτεχνικά;

Υπάρχουν στα σκαριά άλλα δύο τραγούδια μου στη φάση του γυρίσματος videoclip. Και αυτά θα κυκλοφορήσουν από τη MINOS EMI και θα μπορεί κανείς να τα δει στο Youtube. To επόμενο θα είναι ένα «σκοτεινό ερωτικό» τραγούδι θα το χαρακτήριζα με πολύ ιδιαίτερη ενορχήστρωση και ένα videoclip… Έκπληξη!!! Το άλλο μία γλυκιά μπαλάντα γραμμένη πάνω στην κόρη μου Φαίδρα με την οποία το τραγουδάμε μαζί και στέλνουμε ένα πολύ όμορφο μήνυμα σε όλους…

Τι δεν γνωρίζει για εσάς ο κόσμος και θέλετε να γνωρίσει;

Στα τραγούδια μου υπάρχουν όλα. Η ανθρώπινή μου ιστορία θα είχε λιγότερο ενδιαφέρον από τα τραγούδια μου. Ακόμα κι οι κοντινοί μου άνθρωποι μπορούν να με γνωρίσουν καλύτερα μέσα από αυτά. Πολλές φορές η κοινωνική μας περσόνα κρύβεται καλά σε μηχανισμούς άμυνας που η τέχνη δρα ψυχοθεραπευτικά και εκθέτει την αλήθεια μας. Την ευαισθησία…που καλά κρύβουμε…τις αδυναμίες μας…την ανάγκη μας να δοθούμε και να αγαπηθούμε ανιδιοτελώς…

Κάτι που δεν γνωρίζει επίσης ο κόσμος είναι πως είστε ανιψιός του αξέχαστου πρωταγωνιστή του ελληνικού κινηματογράφου Χρήστου Νέγκα. Έχετε μνήμες από εκείνον;

Ο Χρήστος διάλεξε την ηθοποιία αλλά ήταν εξίσου καλλίφωνος. Με την αδελφή του Χρήστου και τους γονείς μου θυμάμαι μουσικές βραδιές στη Ζάκυνθο κυρίως που τραγουδούσαν παραδοσιακά Ζακυνθινά πολυφωνικά τραγούδια αρέκιες (σ.σ. Ζακυνθινές καντάδες). Για εμάς τα παιδιά τότε ήταν κάτι συνηθισμένο… Αρκετά αργότερα μου έδειχναν το Χρήστο στον κινηματογράφο και την τηλεόραση μέχρι να καταλάβω το μέγεθος της επιτυχίας που είχε κάνει.

Πιστεύετε ότι η καλλιτεχνική σας φύση και το ταλέντο σας είναι καθαρά θέμα DNA;

Η Ζάκυνθος ξεχειλίζει από μουσικότητα και όχι μόνο. Σίγουρα έχουμε μία έμφυτη καλλιτεχνικότητα στην πατρίδα που λειτούργησε καταλυτικά και σε μένα. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Για το επόμενο βήμα που είναι η δημιουργία χρειάζεται μελέτη και εσωτερικότητα. Βιώματα και ανάγκη για επικοινωνία με τον κόσμο μέσω της τέχνης. Εγώ βρήκα μία διέξοδο στα δύσκολα με την τέχνη και με τα τραγούδια που γράφω, θέλω να πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους που βρίσκονται στο ίδιο μονοπάτι με εμένα… με κοινά ερωτήματα και ανησυχίες.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved