Πεφάνη: «Με πρόσβαλε ένας σκηνοθέτης μπροστά στον υπόλοιπο θίασο, έκλαψα και επέστρεψα στη δουλειά»
Showbiz

Πεφάνη: «Με πρόσβαλε ένας σκηνοθέτης μπροστά στον υπόλοιπο θίασο, έκλαψα και επέστρεψα στη δουλειά»

Από την ημέρα που άνοιξε τα φτερά της, η Βάνα Πεφάνη πάλεψε για μία και μόνο ανάγκη της. Να καταφέρει να αφήσει το ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Η αγαπημένη ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για το ελληνικό #metoo και για το αν ήρθε και η ίδια αντιμέτωπη με κάποιο περιστατικό κακοποίησης στην καριέρα της.

Πώς είδατε τα όσα συνέβησαν με το #metoo και τα όσα ήρθαν στην επιφάνεια;

Η αλήθεια είναι πως σοκαριστήκαμε. Μπορεί κάποια πράγματα για άσχημες συμπεριφορές να τα γνωρίζαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το μέγεθος των πραγμάτων.

Από τη στιγμή όμως που κάποιοι άνθρωποι άνοιξαν έναν δρόμο στο να μπορέσουν να μιλήσουν και να μοιραστούν το τραύμα τους με τους υπόλοιπους, είναι μια καλή αρχή. Έτσι δίνουμε βήμα και στα νέα παιδιά, που φοβούνται περισσότερο, να μπορέσουν να μιλήσουν.

Είχατε συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη ή τον Δημήτρη Λιγνάδη;

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν από τη σχολή μου, μεγαλύτερο έτος βέβαια και τον ήξερα. Είχαμε δουλέψει όταν ήμουν στη σχολή και εκείνος είχε τελειώσει. Με τον Δημήτρη Λιγνάδη μέναμε για ένα διάστημα στην ίδια περιοχή, στην Κυψέλη. Όλοι γνωριζόμαστε με όλους, αλλά δεν ήμουν φίλη με κανέναν τους.

Πιστεύατε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούσαν να κάνουν αυτά για τα οποία καταγγέλλονται;

Με όλα αυτά που συμβαίνουν γενικότερα, με τα κρούσματα βίας και τις γυναικοκτονίες, έχει αρχίσει ο άνθρωπος να αμφισβητεί ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό. Μπορεί να συμβεί κάτι ακόμη και μέσα στο σπίτι σου, ή στο διπλανό διαμέρισμα. Όλο αυτό μας έχει φέρει σε μια κατάσταση καχυποψίας και ετοιμότητας στο να μπορέσουμε πια να ακούσουμε τα πάντα.

Η φυλακή είναι η μεγαλύτερη τιμωρία για τον Φιλιππίδη και τον Λιγνάδη ή η διαπόμπευση τους πληγώνει περισσότερο;

Δεν ξέρω πώς αντιδρά ο κάθε άνθρωπος στην τιμωρία. Αν όμως μιλάμε για καλλιτέχνες, το να μην μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, αυτό σίγουρα τους στοιχίζει

Πιστεύετε ότι και ακόμη και αν βρεθούν εκτός φυλακής, το θέατρο και η τηλεόραση θα έχουν τελειώσει οριστικά για εκείνους;

Νομίζω ναι. Δεν θα έχουν απήχηση στον κόσμο.

Ήρθατε αντιμέτωπη με κάποιο περιστατικό κακοποίησης στην καριέρα σας;

Λεκτικής ναι. Με πρόσβαλε ένας σκηνοθέτης μπροστά στον υπόλοιπο θίασο. Έκανα 5-6 χιλιόμετρα κλαίγοντας και επέστρεψα στη δουλειά μου. Απλά τότε για κάποιον λόγο, τα πράγματα αυτά θεωρούσαμε ότι συνέβαιναν. Γενικά νομίζω διανύουμε μια καινούργια περίοδο, που ακόμη και οι λεκτικές κακοποιήσεις αν όχι σταματήσει, έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Σκεφτήκατε τότε να εγκαταλείψετε τη δουλειά σας εξαιτίας άσχημων συμπεριφορών;

Όχι, δεν θα άφηνα τη δουλειά μου εξαιτίας συμπεριφορών άλλων ανθρώπων, αλλά πάντα περνάει από το μυαλό μου κάθε χρόνο ότι μήπως πρέπει να σταματήσω. Για δικούς μου λόγους, όχι για λόγους άλλων. Κανείς δεν μπορεί ό,τι και αν μου κάνει, να μου σταματήσει το όνειρό μου.

Πηγή:ΕΓΩ

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved