Λιανός: «Μεγάλα ονόματα δεν έλεγαν τίποτα τότε και τώρα μιλούν συνέχεια. Ας σταματήσουν επιτέλους»
Showbiz

Λιανός: «Μεγάλα ονόματα δεν έλεγαν τίποτα τότε και τώρα μιλούν συνέχεια. Ας σταματήσουν επιτέλους»

Ο Περικλής Λιανός μετράει πολλά χρόνια στην υποκριτική και έχει στο ενεργητικό του αμέτρητες επιτυχίες.

Ο αγαπημένος ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για τις δίκες των συναδέλφων του που έχουν καταγγελθεί και για το αν έχει υπάρξει αποδέκτης κακοποιητικών συμπεριφορών.

-Έχουν ξεκινήσει οι δίκες των συναδέλφων σας, που έχουν καταγγελθεί. Πιστεύετε ότι θα σταματήσουν τέτοιου είδους απαράδεχτα περιστατικά;

Αυτά δεν θα σταματήσουν ποτέ, γιατί είναι στην ανθρώπινη φύση, στην κακιά της πλευρά. Αυτό που μπορεί να περιοριστεί, είναι η άνεση με την οποία κάποιοι έκαναν την κατάχρηση εξουσίας.

Τώρα όλοι ξέρουν ότι δεν τους «παίρνει». Παράλληλα το μεγάλο θετικό είναι ότι άλλαξε η αντίληψη ότι ούτε η κακοποίηση, ούτε ο εξευτελισμός είναι στοιχεία του θεάτρου, καθώς όταν πρωτοβγήκα εγώ το 1982, αυτά τα συζητούσαν ως κανονικότητα.

Τα νέα παιδιά γνωρίζουν πια ότι το θέατρο μπορεί να γίνει με αγάπη και σεβασμό στα δικαιώματά τους. Οι άνθρωποι που κακοποιούν, στην ουσία είναι αδύναμοι άνθρωποι και γι’ αυτό μόλις έβλεπαν κάποιον που τον θεωρούσαν πιο αδύναμο, έβγαζαν τη λύσσα τους. Αυτά ήταν κανονικότητα και όχι μόνο για τους νέους ηθοποιούς.

Ο Βουτσινάς τη Βουγιουκλάκη την εξευτέλιζε στο «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα», σε ό,τι κι αν έκανε η Αλίκη, εκείνος φώναζε «ωχ Θεέ μου» και τον ρώταγε εκείνη «έκανα κάποιο λάθος Ανδρέα;» και της απαντούσε εκείνος «είσαι λάθος όλη».

-Εσείς έχετε υπάρξει αποδέκτης κακοποιητικών συμπεριφορών;

Σε μια παράσταση, δεν θέλω να πω το όνομα, γιατί δεν ζει, είχα δεχτεί πάρα πολύ άσχημη συμπεριφορά. Κανένας δεν κατάλαβε ποτέ την αιτία. Θυμάμαι οι συνάδελφοι προσπάθησαν να με προστατέψουν, γιατί είχα πει ότι θα φύγω, δεν άντεχα.

Σκηνοθέτης μου έψησε το ψάρι στα χείλη. Όλο αυτό σε κάνει να πιστεύεις ότι κάτι έκανα λάθος εγώ και πήρα την αείμνηστη Νατάσα Μανίσαλη που ήταν φίλη μου, να της το πω και μου απάντησε ότι και σε εκείνη τα ίδια έκανε και από την πίεση έκλεισε η φωνή της και αναγκάστηκε να κάνει κορτιζόνη.

Δεν μπορούσα και να είμαι καλός στον ρόλο μου. Ένας άνθρωπος που ταπεινώνεται, δεν μπορεί να παίξει καλά.

-Έχετε δουλέψει με τον Πέτρο Φιλιππίδη, πώς ήταν η συνεργασία σας;

Ναι, έχουμε συνεργαστεί σε μια παράσταση και σε δύο σίριαλ. Είχαμε μεγάλη συνεργασία. Σε εμένα φέρθηκε άψογα, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Δεν τον απαλλάσσει από το πώς φέρθηκε στους άλλους. Νομίζω ωστόσο ότι έχει πληρώσει, πριν δικαστεί αυτός ο άνθρωπος.

-Σοκαριστήκατε με τα ποινικά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται;

Όχι, δεν σοκαρίστηκα, γιατί περιμένω τα πάντα από τους ανθρώπους. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά ούτε για εμένα. Δεν ξέρω πώς μπορεί να συμπεριφερθώ κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Μου έχει συμβεί με άνθρωπο πάρα πολύ αγαπημένο μου σε μοιρασιά περιουσίας να μείνω άφωνος μαζί του, ακόμα δεν έχω ξεπεράσει το πώς το βγήκε τόση κακία.

-Γιατί κανείς δεν του είπε το απλό «Πέτρο μαζέψου»;

Εγώ το μαζέψου το είπα στον Φιλιππίδη και δεν δέχτηκα να ξανά συνεργαστώ. Όταν τελειώσαμε τη συνεργασία μας, δεν την ολοκληρώσαμε καλά, αλλά σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Δεν πήρα το μέρος του, όπως έκανε σχεδόν όλο το ελληνικό θέατρο. Πολύ ενοχλητικό είναι και το φαινόμενο όπου άνθρωποι οι οποίοι έγλειφαν πατόκορφα τον Φιλιππίδη και δεν αντιδρούσαν σε όσα έκανε, τώρα είναι οι πρώτοι που τον βρίζουν.

Μεγάλα ονόματα δεν έλεγαν τίποτα τότε και τώρα μιλούν συνέχεια. Ας σταματήσουν επιτέλους. Εμείς τους επιτρέπαμε να τα κάνουν όλα όσα έκαναν, δεν τους βάλαμε φρένο.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved