Βαγγέλης Παπαθανασίου: Στο Παρίσι το τελευταίο αντίο - Το CD και οι συγκλονιστικοί επικήδειοι
Showbiz

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Στο Παρίσι το τελευταίο αντίο - Το CD και οι συγκλονιστικοί επικήδειοι

Νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (3-06) πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η πολιτική κηδεία του Βαγγέλη Παπαθανασίου και στη συνέχεια η αποτέφρωση του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια «Σήμερα, 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.30 έγινε στο κοιμητήριο Père Lachaise του Παρισιού, πολιτική κηδεία και εν συνεχεία αποτέφρωση του μεγάλου Έλληνα Βαγγέλη Παπαθανασίου, σε στενό κύκλο και με λιτή και απέριττη τελετή».

Σε όλους όσοι έδωσαν το «παρών» προσφέρθηκε ένα CD με ανέκδοτη μουσική του συνθέτη ενώ με συγκίνηση εκφωνήθηκαν οι επικήδειοι.

Στην τελετή παραβρέθηκαν η επί 30 έτη σύντροφος του συνθέτη Λώρα Μεταξά και μέλη της οικογένειάς του.

Επίσης, ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Γιώργος Χωραφάς, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο θεωρητικός φυσικός και στέλεχος της NASA, Σκοτ Μπόλτον, η πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Αγλαϊα Μπαλτά και η πρώην βασίλισσα της Περσίας, Φαράχ Ντιμπά Παχλαβί.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακούστηκαν εμβληματικά μουσικά κομμάτια του συνθέτη

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σπουδαίος μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου σε ηλικία 79 ετών και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατός του οφείλεται σε επιπλοκές από τον κορονοϊό από τον οποίο είχε προσβληθεί.

Το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπούσε ανακοίνωσε σήμερα πως ο θάνατός του επήλθε σε νοσοκομείο στη Γαλλία στο οποίο νοσηλευόταν λόγω Covid.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved