Αναστάσης Ροϊλός: «Κάποιοι αγάπησαν το σήριαλ ακόμη πιο πολύ, κάποιοι άλλοι, όμως, το άφησαν»
Showbiz

Αναστάσης Ροϊλός: «Κάποιοι αγάπησαν το σήριαλ ακόμη πιο πολύ, κάποιοι άλλοι, όμως, το άφησαν»

Ο Αναστάσης Ροϊλός μπήκε σε κάθε σπίτι ως Νικηφόρος Σεβαστός από την σειρά «Αγριες μέλισσες».

O ηθοποιός σε συνέντευξή του ανέφερε γιατί αγαπήθηκε το σήριαλ, ενώ αποκάλυψε τα επόμενα επαγγελματικά σχέδια του.

«Αγριες Μέλισσες», το σήριαλ με το οποίο μπήκατε σχεδόν σε κάθε ελληνικό σπίτι, ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό. Πώς αποτιμάτε την εμπειρία;

Μεταξύ μας αστειευόμαστε πως ήταν σαν να περάσαμε δεύτερη Σχολή! Κι αυτό όχι μόνo για όσα μάθαμε, τα οποία κινήθηκαν σε πολλά επίπεδα, πέρα κι από την ίδια την τέχνη μας.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις καθημερινή τριβή με την κάμερα, τον σκηνοθέτη, τις απαιτήσεις που υπάρχουν γενικότερα: τη φοβερή πειθαρχία που είναι αναγκαία για να μπορεί η ψυχοσωματική ολότητα που λέγεται «εαυτός» ν'ανταπεξέλθει σε ίσες ταχύτητες για τρία συνεχόμενα χρόνια, κάθε μέρα να μαθαίνει λόγια, καινούρια κείμενα, κάθε μέρα να διαβάζει κάθε μέρα να είναι όσο γίνεται φρέσκος για να μπορεί ν' αποδώσει.

Ολο αυτό συγκροτεί μια φοβερή δυσκολία για να μπορέσει να ισορροπήσει κανείς. Μάθαμε πολλά για τη δουλειά, για τη συνύπαρξη, για τη συνεργατικότητα, ζήσαμε την καραντίνα, συνάδελφοι μας απέκτησαν παιδιά, άλλοι έφυγαν από τη ζωή, γενικά ζήσαμε μια πολύ συμπυκνωμένη ζωή αυτά τα τρία χρόνια κι αυτό είναι μαγικό.

Η συνειδητοποίηση του ευρύτερου φάσματος της ζωής μέσα σε μια δουλειά. Νιώθω ότι πάντα θα βλέπουμε αλλιώς. Ο ένας τον άλλον ακόμη κι αν κάνουμε χρόνια να ξανασυναντηθούμε, ακόμη κι αν δεν ξαναδουλέψουμε ποτέ μαζί. Κάτι άλλο έκαναν οι Μέλισσες σ' εμάς...

Γιατί αγαπήθηκε τόσο αυτό το σήριαλ;

Δε μπορώ να πω, ίσως γιατί στην πραγματικότητα δε με νοιάζει να το αναλύσω κιόλας. Νιώθω ότι, εάν ψάξω εγώ να βρω τους λόγους που είμαι μέσα σ αυτή τη δουλειά, ίσως προσπαθήσω ή έχω το άγχος να το επαναλάβω σε κάποια επόμενη κι αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να επαναλάβεις κάτι.

Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, έχουμε πολύ καλό σενάριο, πολύ καλούς συνεργάτες κι αυτό από μόνο του μετράει πολύ. Και πάλι όμως δεν ξέρεις, δε μπορείς να πεις ότι αυτό φέρνει την επιτυχία, γιατί τα ίδια συστατικά που είχαμε την πρώτη και τη δεύτερη σεζόν είχαμε και την τρίτη και κάποιοι αγάπησαν το σήριαλ ακόμη πιο πολύ, κάποιοι άλλοι, όμως, το άφησαν.

Δεν με αφορά γιατί δεν είναι δική μου δουλειά, δε μου προκαλεί θλίψη -σε καμία περίπτωση αλλά ούτε και χαρά. Να πω, δηλαδή, «άμα δεν αρέσω σε όλους, κάτι κάνω καλά», αυτό που λέει καμιά φορά ο καλλιτέχνης για να δώσει ώθηση στον εαυτό του. Δεν πάω καν σ' αυτή την περιοχή.

Κοιτάω τη δουλειά μου ευλαβικά, με όση πειθαρχία μπορώ να επιστρατεύσω. Το υπόλοιπο δεν μπορώ να το επηρεάσω, ή μάλλον, αν δεν μπορώ να το επηρεάσω μέσα από τη δουλειά μου, δεν είναι στο χέρι μου. Είναι αυτό που έλεγε ο Επίκτητος: ό,τι δε μπορούμε ν' αλλάξουμε, δεν υπάρχει λόγος ν'ανησυχούμε γι’ αυτό.

Να μιλήσουμε για τη «Μήδεια» που σας δούμε το καλοκαίρι;

Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι, σε μια δουλειά με εκλεκτούς συνεργάτες, την Αθηνά Μαξίμου, τον Αιμίλιο Χειλάκη, τη Μυρτώ Αλικάκη, τη Γιώτα Νέγκα που έρχεται από έναν άλλο χώρο και τον φέρει στο. εγχείρημα, με τον Δημήτρη Καμαρωτό και την Πατρίσια Απέργη.

Είναι όλοι τους άνθρωποι που εκτιμούσα μεμονωμένα και ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους. Πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία της έρευνας κι έχει πολύ ενδιαφέρον.

Μια από τις κεντρικές ιδέες της δουλειάς μας αντλείται από το σύστημα των τριών υποκριτών, δηλαδή τρεις υποκριτές για όλους τους ρόλους - όπως πρωτοδιδάχτηκε η τραγωδία το 431π.Χ-συν εννέα εκλεκτούς καλλιτέχνες, ηθοποιούς και χορευτές στον Χορό.

Ερευνούμε τους τρόπους που θα μπορούσε να λειτουργήσει γι΄ αυτό το σύστημα σήμερα. Πέρα από ότι συνεργάζομαι με καλλιτέχνες που εκτιμώ, βρίσκω, ότι η συνθήκη της περιοδείας έχει κάτι συγκινητικό και όσον αφορά στο δέσιμο των συμμετεχόντων, αλλά και στην επαφή με το κοινό που δε θα μπορούσε να έρθει να σε δει στη βάση σου.

Να πούμε μια κουβέντα και για την επόμενη σεζόν;

Τηλεοπτικά θα συμμετάσχω στο σήριαλ «φλόγα και άνεμος», με θέμα τον έρωτα του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης: Σκηνοθετεί η Ρέινα Εσκενάζι και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1. Υποδύομαι τον Δημήτρη Χορν.

Πηγή:Action24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved