Ζωή Κρονάκη: Δε θα με ενδιέφερε μια αμιγώς ψυχαγωγική εκπομπή. Νιώθω ότι δεν μπορώ να την υπηρετήσω
Showbiz

Ζωή Κρονάκη: Δε θα με ενδιέφερε μια αμιγώς ψυχαγωγική εκπομπή. Νιώθω ότι δεν μπορώ να την υπηρετήσω

Η Ζωή Κρονάκη άνοιξε έναν νέο δρόμο στην ελληνική τηλεόραση με περιεχόμενο για τη μητρότητα και πλέον η εκπομπή της «Μαμά-δες» στην ΕΡΤ2 μετράει τέσσερα χρόνια.

Η δημοσιογράφος σε συνέντευξή της ανέφερε ποια στοιχεία της εκπομπής θεωρεί ότι την έχουν κάνει να παίρνει το πράσινο φως ξανά και ξανά και αν θα σκεφτόταν μία πρόταση για ψυχαγωγική η ενημερωτική εκπομπή.

Ήσουν από τις πρώτες δημοσιογράφος που έστρεψε το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν στην μητρότητα. Ένιωσε τον παλμό η είχε να κάνει με τη δική σου εσωτερική ανάγκη καθώς είσαι μαμά;

Η αλήθεια είναι ότι ασχολήθηκα με θέματα για το παιδί και τη μητρότητα λίγα χρόνια πριν γίνω μαμά παρουσιάζοντας στην ΕΡΤ3 την εκπομπή «Γνωρίζω το παιδί μου».

Ωστόσο ήταν καταλυτική περίοδο της εγκυμοσύνης μου καθώς από τότε ξεκίνησα ακόμη περισσότερο να ψάχνω απαντήσεις και να αντιλαμβάνομαι ότι δημοσιογραφικά υπήρχε ένα κενό σε επίπεδο ενημέρωσης σε αντίστοιχα θέματα.



Αισθάνθηκες ότι άνοιξες τον δρόμο για εκπομπές και blogs που αφορούσε τέτοια θέματα;

Θεωρώ πως ναι, βάζοντας το δικό μου λιθαράκι σε επίπεδο διαδικτύου και δημιουργίας site αντίστοιχου περιεχομένου και σε επίπεδο τηλεοπτικών εκπομπών. Για μένα το πιο βασικό είναι ότι άνοιξε ο δρόμος για τέτοια θέματα!

Πλέον κοινωνικά θέματα όπως είναι oι μονογονεϊκές οικογένειες, η υιοθεσία και η αναδοχή, το bullying, τα ταμπού σε σχέση με παιδιά με αναπηρία και άλλα τόσα τίθενται επί τάπητος, ενδιαφέρουν και απασχολούν μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού και διαδικτυακού κοινού.



Η εκπομπή στην ΕΡΤ2 μέτρα τέσσερις σεζόν... Ποια στοιχεία θεωρείς ότι την έχουν κάνει να παίρνει το πράσινο φως ξανά και ξανά;

Οι «Μαμά-δες» πήραν το πράσινο φως και για τη νέα σεζόν και ευχαριστώ από την καρδιά μου την διοίκηση της ΕΡΤ για την εμπιστοσύνη που δείχνεις εμένα και την ομάδα μου.

Νιώθω ότι είναι μια εκπομπή που έλειπε από το τηλεοπτικό κάδρο και κατάφερε να βρει τον δικό της χώρο.



Θα σκεφτόσουν μία πρόταση για ψυχαγωγική η ενημερωτική εκπομπή ή πλέον δεν αλλάζεις την θεματική που έχεις επιλέξει;

Σε αυτή τη φάση όλη η ενέργεια της ομάδας είναι στραμμένη στις μαμάδες. Ωστόσο σε μια άλλη ενδεχόμενη πρόταση στο μέλλον θα με ενδιέφερε η παρουσίαση μιας εκπομπής στο πλαίσιο του infotainment.

Αγαπώ τις εκπομπές του παρέχουν ενημέρωση και πληροφορία με μία πιο ευρεία έννοια περιλαμβάνοντας και στοιχεία ψυχαγωγία. Δε θα με ενδιέφερε μια αμιγώς ψυχαγωγική εκπομπή, ούτως ή άλλως νιώθω ότι δεν μπορώ να την υπηρετήσω!

Πηγή:ΤύποςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved