Βασιλική Τρουφάκου: «Η τέχνη πρέπει να εκφράζει τις ανησυχίες της κοινωνίας, να τις αναπαριστά»
Showbiz

Βασιλική Τρουφάκου: «Η τέχνη πρέπει να εκφράζει τις ανησυχίες της κοινωνίας, να τις αναπαριστά»

Η Βασιλική Τρουφάκου πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του ALPHA «Ψέματα».

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της ανέφερε τι της έκανε… κλικ για να δεχθεί την πρόταση, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο της Κάτιας.

Ποιο στοιχεία σού έκαναν το «κλικ» για να πεις το «ναι» στη σειρά του Alpha;

Είχα δουλέψει με τον Γιώργο Γκικαπέππα, είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι τυφλά, θεωρώ όχι έχει να προσφέρει καινοτόμα πράγματα στην τηλεόραση, είναι ταλαντούχος και βλέπει μπροστά, στο κομμάτι της σκηνοθεσίας, ξέρει μέσα από κάθε ρόλο και κάθε σκηνή τι θέλει να πει στο κοινό, δουλεύει με προσοχή στη λεπτομέρεια, στοιχείο που δεν είναι σύνηθες για τηλεοπτικές δουλειές.

Οπότε η συνεργασία μαζί του ήταν για μένα πολύ σημαντικό στοιχείο στο να πω το «ναι». Εκτός από αυτό, είναι και μία εποχή στην τηλεόραση κατά την οποία γίνονται ωραίες δουλειές. Εχουν ανοίξει τα πράγματα και μπορείς να σκέφτεσαι :με όρους επιθυμίας, να κάνεις δηλαδή αυτό που πραγματικά θες.

Το κοινωνικό ζήτημα που πραγματεύεται η σειρά έπαιξε ρόλο;

Οπως είπα, τώρα που γίνονται δουλειές μπορείς να επιλέξεις αυτό που πραγματικά θες. Και τα «Ψέματα» είναι μία σειρά που μιλά για κάτι που αφορά, για ένα θέμα που η κοινωνία ψάχνει να κατανοήσει. Οπότε έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Η τέχνη πρέπει να εκφράζει τις ανησυχίες της κοινωνίας, να τις αναπαριστά. Λέμε μία ιστορία που αφορά μέσα από αυτή τη δουλειά και είμαι εξαιρετικά χαρούμενη.

Ειδικά σε μία εποχή όπου στον καλλιτεχνικό.. κόσμο πρωταγωνιστούν οι αποκαλύψεις για περιστατικά Βίας και κακοποίησης. Αλήθεια, πώς βίωσες αυτή τη σκοτεινή περίοδο;

Μήπως τελικά δεν ήταν σκοτεινή περίοδος αλλά φωτεινή; Βγήκαν πράγματα που έπρεπε να βγουν, καθαρίζει το τοπίο και είναι κάτι που πρέπει να γίνει σε όλους τους χώρους. Οι άνθρωποι πρέπει να ζητούν το δίκιο τους, το έκαναν και τώρα είμαστε στη φάση που περιμένουμε τι θα πει η δικαιοσύνη.

Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις για τον ρόλο της Κάτιας;

Σκεφτόμουν πόσο μπερδεμένη πρέπει να είσαι για να Βάλεις σε αυτή τη διαδικασία τον εαυτό σου. Η Κάτια αγαπά την αδερφή και τον άντρα της, το γεγονός ότι μπήκε στη διαδικασία να κάνει σχέση με τον πρώην άντρα της αδερφής της δείχνει ότι επικρατεί ένα χάος στο μυαλό της. Είναι μία ηρωίδα με ανθρώπινα στοιχεία, με αδυναμίες. Αυτό λοιπόν για μένα ήταν δελεαστικό.

Πώς εκλαμβάνεις την επιτυχία της εκάστοτε δουλειάς;

Καταλαβαίνω πότε μία σειρά αρέσει από την επαφή με τον κόσμο στον δρόμο. Σε προσεγγίζουν, σου μιλάνε, σε ρωτάνε τι θα γίνει... Οταν συμβαίνει αυτό, καταλαβαίνω ότι η σειρά αφορά το κοινό.

Πώς βλέπεις τη στροφή που έχει γίνει στην τηλεόραση αναφορικά με τη μυθοπλασία;

Είναι ένα δυνατό μέσο, ένα μέσο που μπορεί να παράγει τέχνη, οπότε είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες δουλειές, ωραίες, με περιεχόμενο, που μπορούν όλοι να τις δουν, καθώς είναι δωρεάν.

Πηγή:ΤύποςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved