Μίκης Θεοδωράκης: Κραυγή απόγνωσης για τη συνεργάτιδά του – Το σπίτι της βγήκε σε πλειστηριασμό
Showbiz

Μίκης Θεοδωράκης: Κραυγή απόγνωσης για τη συνεργάτιδά του – Το σπίτι της βγήκε σε πλειστηριασμό

Κραυγή αγωνίας από τη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού, συνεργάτιδα και επιστήθια φίλη του Μίκη Θεοδωράκη επί 40 χρόνια, η οποία χάνει το σπίτι της για χρέη 15.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.

Μάλιστα, ειδοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη μέσω δικαστικού επιμελητή ότι εντός τριών ημερών πρέπει να εγκαταλείψει το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της, την κύρια κατοικία της.

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 50 ετών στα Ιλίσια, στο οποίο κατοικούν η ίδια και ο γιος της, καθώς ο σύζυγός της έχει φύγει από τη ζωή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, η Ιωάννα Κολοβού, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, μεγαλώνει μόνη της τον γιο της που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, περιμένει τους δικαστικούς επιμελητές να τη διώξουν από το σπίτι της. Όμως, είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη της μαζί με φίλους της που βρίσκονται στο πλευρό της.

Η Ιωάννα Κολοβού, που ήταν βασική συντελεστής στην εκπομπή «Μονόγραμμα» της ΕΡΤ, αναφέρει στην εφημερίδα μιλώντας με τρεμάμενη φωνή: «Αυτήν τη στιγμή είμαι σε εξαθλιωμένη κατάσταση! Από λεπτό σε λεπτό περιμένω να μου χτυπήσουν την πόρτα για να μπουν μέσα. Νιώθω σαν κυνηγημένη και παράνομη! Απλώς υπήρξε μια καθυστέρηση εκ μέρους μου για λόγους υγείας, και δικής μου και του γιου μου, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Εγώ έχω χρόνια προβλήματα με την υγεία μου και το στομάχι μου. Προχθές πάλι ήμουν στο νοσοκομείο με αιμορραγία και φοβερούς πόνους».

Και πρόσθεσε: «Η τράπεζα μου φέρθηκε απαίσια και μετά ανέλαβε ένα δικηγορικό γραφείο, που με έπαιρναν τηλέφωνο και με έβριζαν και με απειλούσαν. Μου έδωσαν οι γονείς μου ένα σπίτι και θέλουν να μου το πάρουν πιθανόν και για ανύπαρκτο χρέος!» αναφέρει και συνεχίζει, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ηλικίας 50 ετών διαμέρισμα που βρίσκεται κοντά στην Πανεπιστημιούπολη:

«Σήμερα θα έρθουν πολλοί φίλοι να με στηρίξουν. Θα είναι έξω από το σπίτι μαζί μου και μέλη της Λαϊκής Ενότητας από το Μέτωπο Ανατροπής. Θα δώσω τη μάχη μου ως την τελευταία στιγμή! Δεν πρόκειται να αφήσω το σπίτι μου. Μόνο αυτό μου έχει μείνει και παίρνω μια σύνταξη των 700 ευρώ! Αυτό που συμβαίνει είναι απάνθρωπο…» καταγγέλλει.

Και μπορεί να περνά δύσκολα, αναφέρθηκε όμως και στον αγαπημένο της Μίκη Θεοδωράκη, τονίζοντας στον Βαγγέλη Καράλη ότι τα πράγματα θα ήταν αλλιώς, αν ζούσε: «Αν και τα τελευταία χρόνια ο Μίκης δεν ήταν καλά στην υγεία του, είμαι σίγουρη ότι θα βοηθούσε. Το ζήτημα, όμως, είναι να μην πάμε στην ελεημοσύνη και στη βοήθεια, αλλά να υπάρχει ένα κράτος δικαίου και Πρόνοιας. Θέλω να παγώσει η διαδικασία έξωσης μέχρι να βρεθεί λύση.

Πρόκειται για την πρώτη κατοικία, όπως είναι απαραβίαστη η ανθρώπινη ζωή, έτσι είναι και αυτό. Ζητάω αποκατάσταση της αδικίας και να μπει ένα “στοπ” στην απάνθρωπη ψυχολογική βία που μου έχει ασκηθεί. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην άκρη του γκρεμού και μπορεί να πηδήξω κάτω!».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved