Αντώνης Ξένος: «Τα πρώτα μας έπιπλα ήταν από τα σκουπίδια. Έτσι φτιάξαμε το σπίτι μας»
Showbiz

Αντώνης Ξένος: «Τα πρώτα μας έπιπλα ήταν από τα σκουπίδια. Έτσι φτιάξαμε το σπίτι μας»

Ο Αντώνης Ξένος είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του μίλησε για τις οικονομικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει και για το αν νιώθει ότι έχει καταφέρει όλα όσα θα ήθελε στο χώρο της υποκριτικής.

Το «Από κοινού» είναι ένας χώρος τον οποίο τον έχετε φτιάξει από τα θεμέλια. Ζοριστήκατε οικονομικά τα χρόνια της πανδημίας; Είχατε κάποια στήριξη;

Στήριξη δεν είχαμε ποτέ. Στηριζόμαστε μόνο στις δικές μας δυνάμεις και στο αγαπημένο μας κοινό. Από εκεί και πέρα, δεν έχουμε καμία άλλη στήριξη και πολύ κακώς συμβαίνει αυτό.

Θα έπρεπε ο πολιτισμός να στηρίζεται. Η κάθε κυβέρνηση θα μπορούσε τουλάχιστόν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, να δείξει ότι στέκεται δίπλα στον καλλιτέχνη, στον δημιουργό, στο θέατρο, στον πολιτισμό.

Δεν το έκανε, τουλάχιστον σε εμάς. Αλλού μπορεί να το κάνει, δεν το ξέρω. Το «Από κοινού» είναι ένα από τα πλέον νόμιμα σημεία του λεκανοπεδίου. Είναι όλα με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Είναι ένας χώρος που σέβεται τον θεατή. Μπαίνεις μέσα και αισθάνεσαι σαν το σπίτι σου.

Κάποιος τους υποδέχεται και τους χαιρετάει, δεν είναι απρόσωπο. Το θέατρο αυτό το φτιάξαμε από τα θεμέλια, κυριολεκτικά, όπως το λες.

-Είστε μαθημένος στις οικονομίες δυσκολίες. Εσείς και η κυρία Γερασιμίδου τα φτιάξατε όλα από το τίποτα..

Τη ζωή μας την ίδια φτιάξαμε έτσι, από το τίποτα. Τα πρώτα μας έπιπλα ήταν από τα σκουπίδια. Τα μάζευα εγώ ο ίδιος, τα ανασκεύαζα και έτσι φτιάξαμε το σπίτι μας. Ούτε αγοράσαμε, ούτε δώρα με έκαναν, όλα τα φτιάξαμε μόνοι μας.

-Μπορεί ένας ηθοποιούς να επιβιώσει αποκλειστικά από αυτό το επάγγελμα;

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, όχι, δεν μπορεί. Πρέπει να είναι πάρα πολύ τυχερός. Βλέπω τα νέα παιδιά κάνουν και δύο και τρεις δουλειές για να επιβιώσουν. Γι’ αυτό λέω ότι η πολιτεία στέκεται σε ορισμένους. Και μάλιστα στέκεται γενναία, όχι με ψίχουλα. Οι υπόλοιποι ζούμε στο περιθώριο.

-Νιώθετε ότι έχετε καταφέρει όλα όσα θα θέλατε στον χώρο;

Όχι, βέβαια. Δεν νιώθω ότι έχω καταφέρει όσα θα ήθελα στο χώρο της υποκριτικής. Συνεχώς μαθαίνω και ανακαλύπτω ότι έχω κενά και έρχεται ένας νέος άνθρωπος και σου μαθαίνει νέα πράγματα, τεχνικές και σκέψεις. Εκεί λες πόσα δεν ξέρω.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved