Γιώργος Αμούτζας: «Η φωνή μας έχει φτάσει στα όριά της, το σώμα μας το ίδιο»
Showbiz

Γιώργος Αμούτζας: «Η φωνή μας έχει φτάσει στα όριά της, το σώμα μας το ίδιο»

Ο Γιώργος Αμούτζας ανήκει στην κατηγορία των νέων ηθοποιών που μάχονται για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του μίλησε για το πώς είναι αυτή η περίοδος σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, ενώ αναφέρθηκε και στην αρχαία τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης».

Πώς είναι αυτή η περίοδος για σένα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο;

Είναι ευχή και κατάρα. Είναι μία πανέμορφη στιγμή, στην πιο εποικοδομητική και γεμάτη καλλιτεχνικά περίοδο στη μέχρι τώρα διαδρομή μου. Βέβαια, ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου είναι ο χρόνος και η καθημερινή κούραση.

Από τη μία, έχω το πιο δύσκολο είδος που μπορεί να κάνει ένας ηθοποιός στην τηλεόραση, όπως είναι η καθημερινή σειρά, και από την άλλη το πιο δύσκολο είδος στο θέατρο, όπως είναι η αρχαία τραγωδία, και δη σε περιοδεία. Όταν αυτά τα δύο γίνονται παράλληλα, είναι εξαντλητικό.

Εχει υπάρξει στιγμή που να αισθάνθηκες ότι φτάνεις στα όριά σου; Νομίζω ότι όλοι οι ηθοποιοί που κάνουμε παράλληλα καθημερινή σειρά και περιοδεία βρισκόμαστε στα όριά μας. Η φωνή μας έχει φτάσει στα όριά της, το σώμα μάς το ίδιο. Βέβαια, προσπαθούμε και εμείς να αμυνθούμε.

Να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας με σωστή διατροφή, με ξεκούραση όπου και όποτε μπορούμε. Φυσικά, βοηθάει και η ψυχολογία όταν αυτά που κάνεις είναι τόσο όμορφες δουλειές, που τις χαίρεσαι, τις περίμενες χρόνια να συμβούν και τις διεκδίκησες. Τώρα που, επιτέλους, συμβαίνει, είναι μία μεγάλη ανταμοιβή και δεν παραπονιέμαι.

Είσαι άνθρωπος που διεκδικεί γενικότερα ή το έκανες μόνο για τα δύο συγκεκριμένα πρότζεκτ (σ.σ.: «Σασμός» και «Φιλοκτήτης»);

Για να είμαι ειλικρινής, ήθελα οπωσδήποτε να βρίσκομαι σε αυτά τα δύο πρότζεκτ, από τη στιγμή που έμαθα ότι μπορώ να διεκδικήσω έναν ρόλο. Από εκεί και πέρα, διεκδικώ, μάχομαι και κάνω ό,τι μπορώ για να καταφέρω να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου.

Τίποτα δεν έρχεται από μόνο του και τίποτα δεν θα σου δοθεί στο πιάτο. Φυσικά, η δουλειά δεν τελειώνει όταν πάρεις τον ρόλο, αλλά το αντίθετο. Τότε ξεκινάει ο καλλιτεχνικός αγώνας, που πρέπει να αποδείξεις ότι πραγματικά αξίζεις τον εκάστοτε ρόλο, να ανοίξεις τους δικούς σου δρόμους, να ταξιδέψεις στην ψυχοσύνθεση του ήρωά σου και στην ιστορία της σειράς ή της παράστασης.

Το φετινό καλοκαίρι, λοιπόν, σε βρίσκει στην αρχαία τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης». Μίλησέ μας γι' αυτή τη συνεργασία...

Είναι η πρώτη φορά στη μέχρι τώρα διαδρομή μου που παίζω σε αρχαία τραγωδία και, επίσης, κάνω περιοδεία. Είναι παρθενικό αυτό το ταξίδι. Όλα ξεκίνησαν από μία πολύ όμορφη συνεργασία που είχα με τον Τάσο Νούσια στη δραματική σειρά του ALPHA «Σασμός».

Αφού ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του τηλεοπτικού πατέρα μου, ο Τάσος Νούσιας επανήλθε με μία πανέμορφη πρόταση. Μου πρότεινε να συνεργαστούμε στο θεατρικό σανίδι. Πρόκειται για έναν δάσκαλο - συνεργάτη, που με έχει αγκαλιάσει, με έχει βοηθήσει και με στηρίζει όσο κανείς άλλος.

Η τριάδα των βασικών ρόλων κλείνει με μία σπουδαία ηθοποιό, τη Μαρία Πρωτόπαππα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Χαίρομαι που βρίσκομαι δίπλα σε ανθρώπους που είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί και φέρουν σπουδαία βιογραφικά.

Επίσης, ο χορός αποτελείται από εξαιρετικούς συναδέλφους: τους Αλέξανδρο Φιλιππόπουλο, Παντελή Αρουσαλίδη, Μάρκο Γέττο, Βαγγέλη Κρανιώτη, Βαγγέλη Μάγειρο, Τάσο Θεοφιλάτο.

Όλα αυτά γίνονται κάτω από την καλλιτεχνική αγκαλιά της Μαρλέν Καμίνσκι, η οποία έχει κάνει μια μοναδική σκηνοθεσία. Έχει προσεγγίσει το κείμενο με έναν ιδιαίτερο τρόπο και έχουμε επενδύσει σε όλα τα συναισθήματα των ηρώων.

Πηγή:MYTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved