Ο Δήμος Αναστασιάδης στο gossip-tv: «Η άσχημη συμπεριφορά είναι σαν την αρρώστια»
Showbiz

Ο Δήμος Αναστασιάδης στο gossip-tv: «Η άσχημη συμπεριφορά είναι σαν την αρρώστια»

Ο Δήμος Αναστασιάδης είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και ταλαντούχους καλλιτέχνες της γενιάς του, με τον κόσμο να τον έχει αγαπήσει, τόσο για την ιδιαίτερη φωνή και τα τραγούδια του, όσο και για τον τρυφερό χαρακτήρα του.

Η μουσική του έχει χαρακτηριστεί ως "ένα σπάνιο κράμα ροκ χαρακτήρα με σεβασμό στην ελληνική μουσική παράδοση". Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 4 δισκογραφικές δουλειές και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Ο ίδιος όμως, πέρα από καλλιτέχνης, είναι και πατέρας και από την στιγμή που η Τζένη Θεωνά έφερε στον κόσμο τον γιο τους, Αρίωνα, είδε όλη την ζωή του να αλλάζει ριζικά. Μιλώντας μαζί του ανακάλυψα πως η απόκτηση αυτού του παιδιού, τον έκανε να αποκτήσει μικρά άγχη που δεν είχε άλλοτε, αλλά και να τον κάνει πιο «δυνατό» από ποτέ για χάρη της οικογένειάς του.

Έτσι σε μία όμορφη συζήτηση, ο τραγουδιστής μεταξύ άλλων μίλησε για το νέο του τραγούδι, για την ζωή με τον γιο του αλλά και για το αν τον ενοχλεί η ερώτηση περί γάμου με την Τζένη Θεωνά.

Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Η μουσική μπήκε στη ζωή μου σε πολύ μικρή ηλικία. Τεσσάρων χρόνων ξεκίνησα πιάνο έπειτα κιθάρα και στην πορεία ασχολήθηκα με κάποια παραδοσιακά όργανα. Πολύ αργότερα ανακάλυψα ότι μπορώ και να τραγουδάω. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου θυμάμαι πάντα να ανακατεύομαι και να εξερευνώ τη μουσική, τα τραγούδια, τα συγκροτήματα και να στέκομαι καθηλωμένος μπροστά από μια οθόνη θαυμάζοντας ένα live ή κάποιο βίντεο κλιπ. Είχα χίλιους λόγους να ασχοληθώ με το τραγούδι και αυτό έκανα.

Η συμμετοχή σου στο «Dream Show» πώς προέκυψε;

Όταν είχα πει τότε στην οικογένεια μου ότι θέλω να ασχοληθώ με τη μουσική και το τραγούδι ήταν σαν να τους έλεγα ότι θέλω να πάω στη ΝΑΣΑ και να γίνω αστροναύτης. Μάλλον όταν δεν ξέρεις πώς μπορείς να βοηθήσεις ή να στηρίξεις κάτι, πολλές φορές το απορρίπτεις. Την περίοδο εκείνη εγώ ήμουν φοιτητής σε «πολύ θεωρητικό επίπεδο» ας πούμε, και ήταν ο μεγάλος μου αδερφός που έκανε την αίτηση από μόνος του για τη συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο παιχνίδι όχι εγώ.

Τι θυμάσαι από εκείνη την περίοδο;

Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι και πολλά. Μολονότι έκατσα αρκετό καιρό μέσα στο σπίτι ήταν λες και κάποιος πάτησε το fast forward που έχουν τα τηλεχειριστήρια και έγινε όλο απίστευτα γρήγορα.

Είναι ένας αγαπητός καλλιτέχνης

Τώρα που έχουν περάσει κάποια χρόνια, θεωρείς ότι ήταν καλή ιδέα ή το μετάνιωσες;

Να μετανιώσω που πήγα σε ένα τηλεπαιχνίδι; Στα αλήθεια πιστεύω ότι κανείς δεν το θυμάται. Αρχίζω και εγώ ο ίδιος να το ξεχνάω. Από τότε έχουν συμβεί πάρα πολλά καλά πράγματα και δεν μπορώ να σταθώ εκεί.

Πιστεύεις ότι σε βοήθησε η συμμετοχή σου στο να σε γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος;

Σίγουρα μου έδωσε την ευκαιρία να με γνωρίσει ο κόσμος γρήγορα καθώς κάθε βράδυ με είχε μέσω της τηλεόρασης στο σπίτι του.

Στα πρώτα σου βήματα βρήκες ''εμπόδια'';

Όχι ήταν όλα εύκολα! (γέλιο) Δεν υπάρχει καμία διαδρομή χωρίς εμπόδια εκτός αν κάνεις ένα βήμα.

Είχες αντιμετωπίσει κάποια άσχημη συμπεριφορά;
Ασφαλώς. Όπως φαντάζομαι ότι θα ξανά αντιμετωπίσω. Η άσχημη συμπεριφορά είναι σαν την αρρώστια στα μωρά, αντιμετωπίζεται με το χρόνο και τα αντισώματα που αναπτύσσει ο οργανισμός σου. Έρχεται κάποια στιγμή που αρρωσταίνεις απλά σπάνια.

Αν σου γινόταν πρόταση για την Eurovision, θα εκπροσωπούσες την Ελλάδα;

Έχω την αίσθηση ότι ο λόγος για τους περισσότερους καλλιτέχνες δεν είναι μόνο η εκπροσώπηση της Ελλάδας, υπάρχει και ένας δεύτερος που λέει κλείνω το μάτι σε μια διεθνή καριέρα. Το να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε κάτι μου φαίνεται πολύ δελεαστικό και σίγουρα θα το έκανα. Δεν έχω όμως το δεύτερο λόγο.

Είσαι ένας πολύ αγαπητός καλλιτέχνης αλλά και άνθρωπος στο κοινό. Αυτό σου δίνει δύναμη για να συνεχίσεις;

Ο λόγος που κάποιος καλλιτέχνης συνεχίζει και υπάρχει στο χρόνο είναι μόνο ο κόσμος. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ο κόσμος ή το κοινό όμως δεν είναι ίδιο. Είναι απαραίτητο να βρούμε που ακριβώς απευθυνόμαστε και ποιο κοινό μας εκφράζει.

Όταν σε συναντούν στο δρόμο τι σου λένε;

Δεν θα πω τις έντονες φιλοφρονήσεις και αντιδράσεις γιατί ντρέπομαι. Κάτι κλασικό είναι: Εσένα κάπου σε ξέρω…. το οποίο είναι αρκετά αμήχανο. Είναι σα να σου λέει πες μου ποιος είσαι και τι κάνεις γιατί εγώ δεν θέλω.

Τι είναι αυτό που μπορεί να σε πληγώσει;

Με πληγώνει παρά πολύ όταν χάνω τον έλεγχο.

Τι δεν ανέχεσαι σαν Δήμος;

Δεν ανέχομαι την αγένεια.

Είσαι από τους καλλιτέχνες που δεν απασχολούν το κοινό με την προσωπική τους ζωή. Ποιο είναι το ''μυστικό'' σου για αυτό;

Πιστεύω το μυστικό είναι απλό, απλά δεν μιλάς για αυτήν!

Αρκετά συχνά σε ρωτούν αν θα ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας με την Τζένη Θεωνά. Σε ενοχλεί αυτό;

Κάποιες φορές μπορεί να γίνεται ενοχλητικό. Δεν είναι κάτι όμως που μπορεί να με επηρεάσει περισσότερο από εκείνη τη στιγμή που γίνεται.

Πέρα από τραγουδιστής, είσαι και πατέρας. Πώς είναι αυτός ο νέος ρόλος για εσένα;

Είναι κάτι μοναδικό! Νιώθω τρομερά ευλογημένος που έγινα πατέρας. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο έντονο και πόσο εξαιρετικά διαφορετικό είναι από όλα τα υπόλοιπα. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στον ρόλο του τραγουδιστή και τον ρόλο του πατέρα. Τον ρόλο του πατέρα θα παίζεις για πάντα.

Πώς είναι η καθημερινότητά σου με ένα παιδί;

Σίγουρα πιο φορτωμένη αλλά και πιο γεμάτη με θετικό τρόπο.

Τι άλλαξε στην καθημερινότητά σου από την ημέρα που έγινες μπαμπάς;
Αλλάζουν πάρα πολλά από την στιγμή που αποφασίζει κάποιος να κάνει οικογένεια. Δεν ξέρω αν κάνω καλά που το λέω αλλά έχω την αίσθηση ότι η δική μου ενηλικίωση έγινε όταν έφερα ένα παιδί στο κόσμο.

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο σου τραγούδι με τίτλο «Σ’ αγαπάω ακόμα». Μίλησέ μας για αυτό…

Το «Σ’ αγαπάω ακόμα» είναι άλλο ένα τραγούδι μαζί με την Ελεάνα Βραχάλη. Το τρίτο μας λοιπόν τραγούδι που βγάζουμε, και αυτή τη φορά με μια γεύση καλοκαιρινή και με ένα μήνυμα διαφορετικό απ’ ότι έχουμε συνηθίσει. Το «Σ’ αγαπάω ακόμα» είναι ένα τραγούδι που το αφιερώνουμε σε αυτές τις σχέσεις που άντεξαν στον χρόνο. Σε αυτές τις σπάνιες πια σχέσεις που καταφέρνουν και είναι μαζί αγαπημένοι, ερωτευμένοι συνοδοιπόροι και φτάνουν ως το τέλος της διαδρομής ενωμένοι.

Το video clip γυρίστηκε στη Βενετία. Πως ήταν αυτή η εμπειρία;

Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Η Βενετία είναι μια πανέμορφη πόλη άκρως ερωτική και ειδικά το Μπουράνο είμαι μια πόλη που είναι σαν σκηνικό από ταινία. Όταν μάλιστα όλο αυτό συνοδεύεται και από μια ομάδα αγαπημένων συνεργατών καταχωρείται ως ένα ταξίδι ζωής.

Τι άλλο να περιμένει ο κόσμος από εσένα;

Αρχικά το καλοκαίρι θα με βρει στο ανανεωμένο Sasa Live Stage παρέα με τους Goin' Through, τον Ισορροπιστή, την Χριστίνα Μηλιού, την Ναυσικά και τον Γιάννη Τεργιάκη. Θα είμαστε εκεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο με πολύ κέφι και ενέργεια ενώ θα υπάρχουν και κάποιες σόλο μου εμφανίσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα. Άρα ελπίζω να σας δω όλους από κοντά!

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved