Πουρσανίδης για Όρκο: Ο κόσμος θα συγκινηθεί με αυτό που συμβαίνει με τον Στέφο και θα τον καταλάβει
Showbiz

Πουρσανίδης για Όρκο: Ο κόσμος θα συγκινηθεί με αυτό που συμβαίνει με τον Στέφο και θα τον καταλάβει

Ο Νίκος Πουρσανίδης μίλησε για σειρά της ΕΡΤ «Ο Όρκος» που τον κέρδισε με την πολυπλοκότητα των χαρακτήρων της.

Ο αγαπημένος ηθοποιός σε συνέντευξή του ανέφερε αν έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την επόμενη σεζόν.

Πώς είδατε την πορεία του Στέφου ως χαρακτήρα;

Αυτό που βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον στον τρόπο με ον οποίο γράφει η Τίνα Καμπίτση -και μου άρεσε και πέρσι στην «Έξαψη», όπου συνεργαστήκαμε ξανά- είναι ότι οι χαρακτήρες δεν είναι μονοδιάστατοι, είναι περίπλοκοι.

Στο συγκεκριμένο ήρωα, μάλιστα, έκανε και κάτι πολύ ωραίο. Στην αρχή δεν ήξερε κανείς ποιος ακριβώς είναι και αν θέλει να βοηθήσει ή όχι. Είναι ένας πολύ ικανός γιατρός, αλλά έτσι όπως εξελίσσεται η ιστορία, δικαιολογούνται αυτά που κάνει.

Είναι ένας άνθρωπος που δείχνει να έχει τις καλύτερες προθέσεις, συμμετέχοντας σε μια εθελοντική ομάδα, και τελικά καταλήγει να κάνει το απόλυτο κακό.

Θα δούμε όμως γιατί το κάνει. Δεν είναι ότι δικαιώνεται για τις πράξεις του, αλλά ο κόσμος θα καταλάβει γιατί βρέθηκε σ αυτήν τη θέση.

Η Ολίβια, με την οποία είχε σχέση, πιστεύει ότι δεν έχει απομείνει κάτι και στο χαρακτήρα του. Το φινάλε θα τη διαψεύσει ή θα τη δικαιώσει;

Μπορεί για τον εαυτό της να τη δικαιώσει, αλλά γενικότερα για το ποιος είναι ο Στέφος, όχι.

Θα επέλθει εξιλέωση για αυτόν;

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ναι. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα συγκινηθεί με αυτό που συμβαίνει με τον Στέφο και θα τον καταλάβει.

Τι σας άρεσε γενικώς στην ιστορία του «Όρκου»;

Μου άρεσε πολύ το ότι θίγει το θέμα των αστέγων και είναι ωραίο να βλέπουμε σειρές να περνούν ένα κοινωνικό μήνυμα, το οποίο δεν το βλέπουμε πολύ συχνά στην τηλεόραση.

Συν όλο αυτό με την ιατρική του δρόμου... Μου άρεσε που έπρεπε να μπω σε αυτό τον καινούργιο κόσμο και να καταλάβω ως ένα βαθμό τι βιώνουν καθημερινά οι γιατροί. Την αγωνία που έχουν και το πώς πρέπει να διαχειριστούν αυτό το άγχος, για να μπορέσουν να σώσουν ανθρώπους.

Γενικότερα μου αρέσει το μήνυμα που περνάει η σειρά και επηρεάζει τον κόσμο ευαισθητοποιώντας τον στην πράξη. Φέτος δόθηκαν περισσότερα κονδύλια για την ιατρική του δρόμου.

Έχετε ξεκινήσει συζητήσεις για την επόμενη σεζόν;

Συζητάω για μια σειρά και ένα ντοκιμαντέρ που είναι να παρουσιάσω. Επίσης, είμαστε πολύ κοντά στο να γίνει σειρά ένα από τα δύο σενάρια που έχω γράψει. Έχει να κάνει με την Εφορία και τώρα γίνονται οι τελευταίες μετατροπές γιατί, μετά τις αλλαγές που έκανε το Υπουργείο Οικονομικών, πρέπει να εκσυγχρονίσω το κείμενο. Αφορμή για εμένα είναι η επικαιρότητα.

Αυτά που γράφω έχουν να κάνουν με το πώς λειτουργούμε ως Έλληνες και αυτό δεν αλλάζει. Κατ’ αρχάς, τώρα έχουν συμπτυχθεί οι ΔΟΥ από διάφορες περιοχές και βλέπουμε ακόμη τις ουρές των ανθρώπων έξω, στο δρόμο.

Πιστεύω ότι αυτή η σειρά είναι επίκαιρη, γιατί ο κόσμος μετά την κρίση και την πανδημία και τώρα με την ακρίβεια έχει απαυδήσει. Πηγαίνει παντού και τσακώνεται, στο σούπερ μάρκετ, στο εστιατόριο, σαν να είναι σε μια δημόσια υπηρεσία.

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved