Γιώτα Νέγκα: «Βρέθηκα κι εγω αντιμέτωπη με κακές συμπεριφορές»
Showbiz

Γιώτα Νέγκα: «Βρέθηκα κι εγω αντιμέτωπη με κακές συμπεριφορές»

Στα βαθιά νερά της αρχαίας τραγωδίας βουτάει φέτος η Γιώτα Νέγκα.

Θα πρωταγωνιστήσει στη Μήδεια του Ευριπίδη πλάι στον Αιμίλιο Χειλάκη, την Αθηνά Μαξίμου, τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Αναστάση Ροϊλό.

Η απόφαση να κάνει φέτος το καλοκαίρι μεγάλη περιοδεία ξεκινώντας στις 29 Ιουνίου από τo θέατρο Πέτρας, με το θεατρικό αυτό σχήμα, ήταν αρχικά εύκολη, αλλά απαιτούσε πολλή δουλειά και αμέτρητες ώρες πρόβας.

Ηταν όμως ένα όνειρο ζωής, καθώς το φλερτ της με το θέατρο που είχε ξεκινήσει πριν από κάποια χρόνια, εξελίχθηκε αργά, αλλά σταθερά, σε πολύ μεγάλο έρωτα για τη σπουδαία Ελληνίδα τραγουδίστρια. «Το φλερτ μου με τα θέατρο εξελίχθηκε σήμερα σε έναν μεγάλο έρωτα.

Η πολύχρονη φιλία μου με τον Αιμίλιο Χειλάκη και την Αθηνά Μαξίμου τούς έδωσε την ευκαιρία να γνωρίζουν πόσο με προκαλεί το θέατρο και το ότι ήθελα να το δοκιμάσω. Και έτσι πέρυσι το καλοκαίρι μου έκαναν αυτήν την πρόταση για τη «Μήδεια», την οποία δεν σκέφτηκα δεύτερη φορά.

Νιώθω απόλυτα ασφαλής με τον Αιμίλιο, και καλλιτεχνικά αλλά και προσωπικά. Και έτσι δέχτηκα με την αθωότητα του μικρού παιδιού, που θέλει να γνωρίσει έναν κόσμο που τον γοητεύει», ανέφερε η ίδια στο «Secret».

Η Γιώτα Νέγκα, που έχει τον ρόλο της κορυφαίος του Χορού, μελέτησε εξονυχιστικά το σπουδαίο κείμενο του Ευριπίδη ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του. «Ηταν πολλά πράγματα που απαιτούσαν την απόλυτη συγκέντρωσή μου αλλά είχα τα μάτια και τα αυτιά μου ανοιχτά, ώστε να κατανοήσω πρωία και έπειτα να συνυπάρξω με τον υπόλοιπο θίασο.

Γιατί στην παράσταση δεν έχω ρόλο τραγουδίστριας. Είμαι στη σκηνή σε όλο το έργο και αυτό έχει έναν υψηλό βαθμό δυσκολίας για εμέ να. Είναι μεγάλη πρόκληση. Με βοήθησαν όλοι οι συνεργάτες μου, άνοιξαν μια αγκαλιά για εμένα. Εχω πολλή αγωνία μήπως δεν θυμηθώ τα λόγια μου, μήπως δεν πάω στη σωστή θέση», σχολίασε.

Αναφορικά με τις σοβαρές καταγγελίες που για πολλούς μήνες ταλανίζουν τον χώρο του θεάτρου, η Γίωτα Νέγκα θεωρεί πως αντίστοιχα πράγματα συμβαίνουν σε όλους τους χώρους, συμπεριλαμβανομένου αυτού της μουσικής.

«Οπου υπάρχει δύναμη εξουσίας βρίσκονται άνθρωποι που την εκμεταλλεύονται. Αυτά συμβαίνει παντού. Αρα, συμβαίνει και στη μουσική. Η δύναμη της εξουσίας εξαφανίζει τον σεβασμό για τον άλλο άνθρωπο θεωρώ ότι είναι μια έλλειψη παιδείας. Βρέθηκα κι εγω αντιμέτωπη με κακές συμπεριφορές αλλά όχι τραγικά πράγματα.

Οταν έβρισκα τοίχο, πάντα προσπαθούσα να βρω άλλον δρόμο να συνεχίσω. Με τράβαγε πάντα σαν μαγνήτης η ανάγκη μου να τραγουδάω και δεν είχα χρόνο να στέκομαι σε αυτά», εξομολογήθηκε στη Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved